14 Aralık 2007

CILEKLI KIRAZ SEKERLEMELI BAVYERA PASTASI

Bu yaz aldigim Anne Willan'in 'Meyveli Tatlilar ve Pastalar' kitabindaki denemek istedigim ilk tarif Bavyera Pastasiydi. Ancak buralarda Ahududu olmadigindan, bende biraz degisiklik yaparak, ahududu yerine kiraz sekerlemesi kullandim. Gecen gun misafirlerim geldi demistim ya (Sali aksami), iste onlar icin hazirlamistim bu pastayi, hala iki dilim var :D isteyen buyursun. Malzemeler arasinda bulamayacagim seyler vardi, bende ufak tefek degisiklikler yaparak, sonunda bavyera pastasina kavusmus oldum. Iste tarifi...

MALZEMELER
Kek Icin
3 Yemek Karisigi Tereyagi
2 Kahve Fincani Un
1 Cimdik Tuz
4 Adet Yumurta
2 Kahve Fincani Toz Seker
2 Corba Kasigi Sut
*Ben keki islatmak icin cilek suyu kullandim.
Bavyera Kremasi Icin
Cilek (Orjinal tarifte 500 gr. Ahududu)
1 Su bardagi Toz Seker
2.5 Su Bardagi Cig Krema
5 Su Bardagi Sut
2 Cay Kasigi Vanilya Esansi
10 Adet Yumurta Sarisi
3 Corba Kasigi Misir Nisastasi
10 gr. Jelatin (evde jelatin tarifi icin tiklayin)
4 Corba Kasigi Su
Kremasanti Icin
3 kahve fincani cig krema
1-2 corba kasigi toz seker
YAPILISI
Kekin Yapilisi
Firini 220 dereceye ayarlayip, isitmaya baslayin. Kalibi erimis tereyagi ile yaglayin. Kalibin tabanina yagli kagit serin ve uzerini yaglayin. Yagladiginiz yagli kagidin uzerine un serpistirin ve her tarafina dagilmasi icin kalibi sallayin. Kek icin ayirdiginiz tereyagini eritin ve kenara koyun. Unu derin bir kabin icine eleyin ve bir cimdik tuz ekleyin. Ayri bir kasede yumurtalari cirpin. Sekeri ilave edip, iyice karisana kadar cirpmaya devam edin. Mikseri yumurtadan cikardiginizda yumurtada iz kalacak kadar cok cirpmak gerekiyor. Unun ucte birini, yavas yavas, yumurtali karisima ekleyin ve yavasca ters yuz ederek karistirin. Kalan unuda iki kerede ayni sekilde, yumurtali karisima ekleyin. Unu karistirir karistirmaz, erimis ve sogumus tereyagini yavas yavas ilave ederek, tahta kasikla hizlica karistirin. Onceden hazirladiginiz kek kalibina karisimi bosaltin. Kalibi hafif sallayarak kekin esit olarak dagilmasini saglayin. Firina yakin hizada, 20-25 dakika, kek kabarana kadar pisirin. Kekin pisip pismedigini kontrol edin (Ben 15 dakika, firini kapattiktan sonra icinde bekletiyorum keki). Keki tel izgaranin uzerine ters cevirin ve ilidiktan sonra dikkatlice yagli kagidi siyirin. Keki iki esit parcaya bolun. Kekin kenarlarini kelepceli kalibiniza gore keserek kucultun. Kelepceli kalibin dibini ve kenarlarini yaglayin. Kekin alt kismini kelepceli kaliba yerlestirin ve cilek suyu ile hafifce islatin. Hazirladiginiz keki kenara aldiktan sonra kremayi hazirlayin.
Bavyera Kremasinin Yapilisi
Cilekleri veya ahududulari robottan gecirin ve suzun. 2 su bardagi kadar meyve ozu olacak elinizde. Buna yarim su bardagi toz seker ilave edin. Cig kremayi soguk su icindeki cam kasede, yumusak tepeler olusuncaya kadar cirpin. Sutu kaynatin ve ustunu kapatin 10-15 dakika bekletin. Sutun dortte birini ayirin, geri kalan sute yarim su bardagi sekeri ilave edip, seker eriyene kadar karistirin. Ayri bir kasede yumurta sarilarini ve misir nisastasini cirpin. Sekerli sutu ilave edip, iyice karisina kadar cirpin. Cok fazla cirpmayinki, krema kopurmesin. Sut ve yumurta karisimini tencereye alin ve hafif ateste, surekli tahta kasikla karistirarak, kaynamaya baslayip, kasiga bulasana kadar pisirin. Kalan sutu ve vanilya esansini ilave edin. Hazirladiginiz kremanin icine sivi jelatini ekleyin. Plastik kasik veya spatula ile kremayi karistirin. Cilek veya ahududu puresinide ekleyip, iyice karistirin.
Kremsantinin Yapilisi ve Pastanin Suslenmesi
Kelepceli kaliba yerlestirdiginiz kekin uzerine kremanin yarisini dokun, uzerine ahududu veya kiraz sekerlemesi serpistirin. Bunlarin uzerine kalan kremayi dokun. Kekin diger katinida cilek suyu ile islatip, kremanin uzerine kapatin. Uzerini seffaf folyo ile kapatip, buzdolabinda 4 saat dinlendirin. Buzdolabindan cikan pastayi, kelepceli kaliptan dikkatlice cikartin ve servis tabagina alin. Cig kremayi yumusak tepecikler olusana kadar cirpin, daha sonra sekeri ilave edin ve sert tepecikler olusana kadar cirpin. Kremsantinin bir kismi ile pastanin uzerini kaplayin, kalanini krema torbasina koyup, fotograftaki gibi sekiller verin. Kiraz sekerlemesi veya ahududu ile susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN

64 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

ellerine sağlık canım.
nefis görünüyor.
kalan dilimleri hemen alayım.
sevgiler

Adsız dedi ki...

canimcim sen bi harikasin valla super bir pasta olmus

ellerine emegine saglik
guzel bir hafta sonu dilerim

www.yenitadlar.blogcu.com

sarımutfak-hande dedi ki...

eline sağlık canım pasta süper olmuş
aldım kalan dilimi sağol:):)

Adsız dedi ki...

ninocuğum maşallah önce sana bi...hem okul hem iş hem ev hem cıcuk...maşallah...nazar değmesin canımn...yaptıkların hepsi nefis...


özlemcik...

SOFRAM dedi ki...

Canım hayırlı cumalar, pastan süper olmuş, tadı da ne muhteşemdir kimbilir. Bu koşuşturmanın içinde birde böylesi güzel şeyler yapabiliyorsun, allah nazarlardan korusun, ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle...

daimamutfak dedi ki...

ellerinize sa�l�k.g�r�nt� muhte�em..

ceyt dedi ki...

nihancım pastan süper olmuş.kaldıysa eğer o dilimlerden ben alabilirim canım.ellerine sağlık.
sevgiler

Mutfaknotlari dedi ki...

nihancımmmmmmm nefis olmuş ya harika görünüyor ellerine sağlık
öptüm şeker

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Nahancım ellerine sağlık, pasta nefiss görünüyor.

Adsız dedi ki...

merhaba
Pasta harika olmuş değişik bir tarif inan tadını çok merak ettim ellerine sağlık
tunacetin

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Bütün kalsa tam makbule geçerdi doğrusu, zira şu muntazam sıkılmış kremaları parmaklamak istedim şimdi

Dilek Mutfakta dedi ki...

pastan süper diyeceğim ama bu süperinde üzerinde olmuş ellerine sağlık bi pastane açabilirsin artık..

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Enerjine hayranım canım bu ne güzel bir pasta olmuş böyle.Ee yaratıcılıkda girmiş işin içine harika sonuç ellerine sağlık harikasınnn...

Müge Hüner dedi ki...

Ninocum, bir süredir gelememiştim sayfana, ama yorum bırakamasamda sıklıkla geliyorum bunu bil canım.
Pastanın süsleme kısmına bayıldım, saygı duruşuna geçtim hatta. Mükemmel!! olmuş, tebrikler.
Asansör kazası için çok geçmiş olsun canım.:(
Zeynep pastası da şahane olmuş. Sınıf 1. olmana da çok sevindim. İnşallah gazeten de satış rekorları kırar:)
Hepsi için toplu bir yorum yazdım ama kusura bakmazsın demi?:)
Seni çok öpüyorum sirin bayan

Adsız dedi ki...

Canim tek kelimeyle süper buldum,bütün yaptiklarin gibi:!!!
Ellerine saglik,harika tariflere imzani atiyorsun,iste ben böylesi genc hanimlarimizla gurur duyuyorum.
Sende kendinle gurur duymalisin,ailen senin gibi birine sahip olduklari icin cok sansli bundan emin ol canim.
Hayirli cumalar dilerim,
Pastayi afiyetle yiyin canim:)))

Betül İnce dedi ki...

Nihan'cığım,

Tablo gibi. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

Yaren dedi ki...

Pasta cok nefis görünüyor mmm,ellerine saglik,kalan iki dilimden bir tanesine talibim :))

Gönül dedi ki...

canım pastan mükemmel olmuş ellerine sağlık nefisss...sevgilerimle

Adsız dedi ki...

nihan'cim tek kelimeyle harikasin valla, nasil vakit bunca isin arasinda buluyorsun helal sana, allah yardimcin olsun, marifetlim.
yani su baverya pastan beni icten içe maf etti, ama bak sende iki dilim kalmis, ben hemen paristen gelip bir dilim yesem de yeter bana, diger dilim arkadaslara gitsin.
harika otesi olmus, ellerine saglik
tek kelimeyle super
optum

elifin tarifleri dedi ki...

Gerçekten harika görünüyor,ellerine sağlık.
Sevgiler...

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

gerçekten çok güzel bir pasta olmuş.hem okul hem annelik hem bu kadar güzel şeyler yapmak.pesss doğrusu.bravo...(maşallah)

Adsız dedi ki...

Merhaba Nihancığım, Sitemi ziyaret ettiğin için ve tatlı yorumun için teşekkürler. Asansör macerani okudum çok güldüm ama yinede allah korumuş seni böyle durumlarda birçok asansör kazası olabiliyor. Pasta tarifine gelince malum kış nerede çilek nerede ahududu hele burda(Marmaris) bu yüzden ben müsaade edersen pastayı vişne ile denemek istiyorum hem donmuş hemde konservesi var elimde.
Tekrar geçmiş olsun der ve aynı zamanda birinciliğin için seni tebrik ederim. Güzel bir Cuma geçirmeni dilerim.

www.yemekatolyesi.com

Bocuruk dedi ki...

Canımm ya bu kadar koşuşturmanın içinde misafir de ağırlıyorsun ya. Ne diyeyim ben sana:) Maşallah demeli. En doğru kelime bu. Ellerine sağlık. Kafana koyunca yapanlardansın sen de. Eksik malzemelere rağmen. Ben olsam deneyemezdim. Ellerine sağlık:) Bu arada aç kapıyı bir dilim yemeye geldim:))
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Canım benim,

sen nasıl bir hamaratsın böyle yaa.

Şu pastayı varya ben herhalde 10 saatte falan yaparım :))

tebrik ederim ..

çok leziz gönderiyor o iki dilimi bana gönder desem :) nasıl gelir acaba :))))

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

O 2 dilim hala duruyosaaaa diyorummmm...Anladın sen onu :)

Nefis görünüyor Ninom..Ellerine sağlık

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Hemen ıade yapayım dedım ,oooo ıyıkı gelmişim .Bu ne guzellikler boyle .Ellerinize sağlık.Guzel bır hafta sonu dılıyorum..

Adsız dedi ki...

bu kitaptan bende mi alsam ne ben eksik kalmışım hemen alayım değil mi güzel dostum
ellerine sağlık iyi ki pasta sevmiyo bi de sevsen yandıktı yanii

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis görunuyor. aynı pasta kitabından bendede var ve bende yapmıstım blogumda var.
hayırlı cumalar iyi hafta sorları. sevgilerimle..

sevimin sayfasi dedi ki...

pastan harika olmus cok güzel bir görünümü var
ellerine saglik

Adsız dedi ki...

pasta enfes olmuş,

kirazlar da!!
olsa da yesek keşke!!
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

umarım yazdıklarım silinmemiştir:)))
bir tuhaflık oldu çünkü...

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Nino'cum, aksam yemegimin ardindan bu güzel pastandan bir dilim aliyorum, zaten sende kocaman harika bir pasta var. Harika olmus canim, ellerine saglik.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu diliyorum ve öpüyorum..

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Nihan Goruntu super ellerine saglik. Sevgiler

Leziz Tarifler dedi ki...

Ne yapmışsın sen böyle güzelim ya.. Harika bir görüntü bu.Süpersin bu kadar işin arasında valla.

Adsız dedi ki...

Ah Nino ne yaptın şimdi, bu saatte aklıma pasta düştü, yarın yapmak şart oldu.
Ellerine sağlık.

La Madame Chapeau dedi ki...

Anne Willian, benim de sık sık keyifle okuduğum bir yazar. Okuduğum diyorum, çünkü şimdiye kadar bahsettiğin kitaptan bir tek tarifi denemeye cesaretim oldu: Normandiya Usulü Armutlu Tart... Ve enfesti... Ne güzel Bavyera'yı denemişsin :)

Kendi mutfağım olduğunda, anne engeli olmadan ben de daha cesur denemelerde bulunacağım :)))

Ziyaretin için teşekkürler :)
Böylelikle yeni yerler keşfediyorum... Ve yeni arkadaşlar :)

Sevgiler...
İçtenlikle...

Mutfak Havlusu dedi ki...

nihan durmak nedir bu kelimenin anlamı nedir bir an önce öğrenmeni ve birazcık durmanı istiyorum:))))
yoksa olmuyor,hem annesin,hem okulun var,hem eşsin,hem de bir sürü şeye zaman yetiştiriyorsun maşAllah!
benim daha çok yolum var çokkk
ben en iyisi devam edeyim yola doğru:)))

Melek* dedi ki...

parmak kaldırıyorum ben istiyorum 2 dilimide :) biliyormusunuz ben pasta şekerlemeleriyle düzenlenen o güzel pastalar yerine bunu tercih ederim çok orjinal bence bu arada ahududu yerine kiraz da çok yakışmış ellerinize kollarınıza gönlünüze yüreğinize sağlıkkkkkkk:))

Adsız dedi ki...

Merhaba canım.Bu ne güzel bir pasta böyle.Oya işler gibi süslemişsin.Ellerine sağlık.Sevgiler

www.annemmutfakta.blogcu.com

MUTFAKISTAN dedi ki...

ya bana 1 dilim kalmadimi harika olmusss ellerine saglik cok begendimm sevgilerr

Ferah Gülşen dedi ki...

ayy nino var ya bu pastan için yorum yazacakken ben takıldım senin şu jelatin tarifine ve gittim oraya sanki o tarifi bugün yazmışın gibi yorum yazdım. Eeee bu kadar yorgun olupta hala bu saatte ayakta helede bilgisayar başında şeşibeş bakarak okursam olacağı bu. Canım şu mısır şurubu tarifine nerden bakayım sen onu de hele bana :)).

Selin dedi ki...

Ninocum,
Harikasın. Ellerine sağlık canikom. Sevgilerimle...

meleginmarifetleri dedi ki...

waw nino harika bir pasta olmuş ellerine sağlık klan dilimerden alabilirim canım hoşçakal

çınarkurabiye dedi ki...

canım hemen iade-i ziyarete geldim yorumunu görünce gerçekden çok sevindim...teşekkür ederim..
harika bi pasta..valla adı da çok güzel :))) ellerine sağlık ninocumm.

sevgiyle kal..
gözde

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık ninocum..valla tablo gibi pasta olmuş..yoksa sen ressammısın.:))

canım öptüm..görüşmek üzere...

banus pasta dedi ki...

nihancım ellerine sağlık..Kremalı pastanın da yerini başka birşey tutmuyor..
Sevgiler
Banu

Saliha dedi ki...

nihan ellerıne saglık.maasallah neler neler yapıyorsun....bende zerrine yollamadan once kıtaba soyle bır bakmıstım ılk gozume carpan tarıftı ama lacagım yakın zamanda bu kıtaptan:)) sevgılerımle..

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık pasta nefis görünüyor...


sevgiler...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

nihancım nasıl biraz rahatlamışsındır sınavlar güzel gittiğine göre birde birinci oldun
harika göz kamaştıran bir pasta olmuş ellerine sağlık canım sevgilerrrrrrrrrrrr

sekergibi dedi ki...

bidefa süsleme süper,
ama benim asıl meselem sen blogcudaki nihanın
mutfağımısın
arnavutluk deyince hatırladım inş. yanlış hatırlamıyorum.
eğer öyle isen niye daha önceden benim haberim olmadı.
eğer öyle değilsen hiç önemli değil bağrımın köküne bastım seni iki durumdada.
sevgiler

Leziz Sofralar dedi ki...

nefis görünüyor canim ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

Nihan'cığım, maşallah. Pastalar, muffinler,salatalar herşey harika. Ellerine sağlık canım.
Ahmet'e kıyamam. Canım benim. Asansörde kaldığın için suçluluk duymasına izin verme.Konuş onunla. Üzülmesin.
Notun çok güzel.Bütün sınav neticelerin yaptığın pastalar kadar güzel olsun. İyi pazarlar.
guldenelkan.blogcu.com

Tijen dedi ki...

Amma süslü olmuş bu pasta Nihan'cığım. Görücüye çıkıp damat adaylarını başına toplarsa şaşırma!

Adsız dedi ki...

canım,
pastan süper ama biliyorum ki işi çoook uzun; nasıl yetişiyorsun valla helal olsun...
ben kestaneli pastada bayağı zaman harcamıştım ve gerçekten herkes bayıldı...değdi yanii
şimdi yenisini istiyorlar benden:))))))))))

Disalce dedi ki...

hangi ara yapıyosun anlamıyorumki...

valla yetişemiyorum sana....

sanki ben öğrenciyim....

hayret bişi...

ellerine sağlık....nasıl kıydınız..nasıl yediniz....harika görünüyor....

Adsız dedi ki...

Pasta harika olmus,ellerine saglik canim.

Adsız dedi ki...

senin isteyipte başaramayacağın bir iş yokki canım.o iki dilimden birini alayım..mmm neffis.

Adsız dedi ki...

Nihancım,
Ziyaretin ve güzel dileklerin için teşekkür ederim. Sınavım iyi geçti. Yakında aranızda olacağım. Görüşmek üzere, sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Canım çok şaşali olmuş pastan.Tıpkı gelinlere layık, sade ve beyaz.Ellerine sağlık canım benim.Kendini çok hırpalıyorsun lütfen dikkatli ol.Bu kadar koşuşturma arasına bu maharetli pastaları nasıl sıkıştırıyorsun böyle.Maşallah sana canım benim.
Aşağıdaki kurabiyeler ise ne kadar itinalı olmuş.Seyirlik gibi olmuşlar adeta tatlım.Gönlüne sağlık tatlı Nino'm benim.

Kocaman öpüyorum seni canım.Sevgilerle kalın..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne kadar iç açıcı, ne kadar lezzetli görünüyor. Hamarat ve atom karınca arkadaşım ellerine sağlık.
Sevgiler,

Seda dedi ki...

ayyy vallahi süper görünüyor canım...bayıldım.uzun süredir bloğuna gelememiştim..kurs benim düzenimi kaçırdı wallahiii..ay bir geldim neler neler yapmışsın öyle..hepsine özendim sabah sabah ellerine kollarına sağlık canımmm

elifbiradlı dedi ki...

bu çok harika gözkyr ellerinze sağlık...

Adsız dedi ki...

Nino, kek malzemesinde : 3 karisigi tereyag " dedigin acaba nedir> :)) anlayamadim. gordugun gibi " sevgililer gunu pasta tarifi aramakla mesgulum :) sevgiler
Banu

NiNo dedi ki...

banucum o yemek kasigi olacak canim atlamisim duzelttim simdi :) sevgililer gunu icin bence ask kuslari pastasi super fikir :) linki burada

http://nihanintarifleri.blogspot.com/2007/10/ask-kuslari-pastasi-ve-iyiki-dogdun.html