30 Mart 2015

AĞLAYAN PASTA


Ağlayan pasta artık bir Nino klasiği oldu. Yiyipte tarif istemeyen yok :) Ben de uzun zamandır istiyordum yazmayı ama ancak bugüne nasipmiş. Hem çocuklar bayılıyor bu lezzete hem de büyükler. Üstelik de çok kolay :) E hadi o zaman akşama bi ağlayan pasta yapın siz ;) 

Malzemeler
Pandispanya İçin:
4 yumurta
3,5 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanından 1 parmak eksik un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
50 gr. (küçük paket) kakao

Üzeri İçin:

1 paket çikolatalı sos
2 paket krem şanti
6 bardak süt

Yapılışı

Öncelikle 2 paket krem şantiyi 1,5 bardak sütle güzelce çırpın ve buzdolabına koyun. Daha sonra 2,5 bardak sütle 1 paket çikolatalı sosu pişirin ve soğumaya bırakın. Ancak ara ara çırpma teliyle karıştırın ki kaymak bağlamasın. Çırpma kabına önce şeker ve yumurtaları alın ve yaklaşık 8-10 dakika çırpın. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ve çırpmadan bir spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin ve diğer yandan spatulayla karıştırmaya devam edin. Son olarak sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın. Yağlanmış yuvarlak ortaboy borcama harcınızı dökün. Fırını 10 dakika önceden 200 derecede ısıtın. Pandispanyayı ısınmış fırına verin. Dereceyi 180 dereceye düşürüp, yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Fırın ısıtma ölçüsü hiçbir zaman bir olmayacağından dikkat edin çabuk pişebilir. Pişen kekin her yerini sivri uçlu çatalla veya çöp şişle delin ve sıcakken 2 bardak sütü her yerine gelecek şekilde dökün. Daha sonra soğumaya bırakın. Kek iyice soğuduktan sonra üzerine tüm krem şantiyi boşaltıp, düzeltin. Son olarak da çikolata sosunu döküp, antep fıstığı, çilek veya istediğiniz herhangi bir süsleme gereciyle süsleyin. Pastalar bir gece buzdolabında dinlendikten sonra daha lezzetli olur. Bunu dikkate alın. Aceleniz varsa dondurucuda yarım saat dinlendirebilirsiniz. Daha sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ve Nino'dan sevgiler, gülücükler...




Hiç yorum yok: