30 Mart 2015

ÇİKOLATALI CHEESECAKE



Bahar yorgunluğumudur bilmiyorum üzerimde inanılmaz bir ağırlık var. Kolum kalkmıyor adeta zorluyorum kendimi. Şuan yazmamı bekleyen 6 tarif var hepsini hemen yazıcersem ne güzel olur aslında :) Dün Pazar dolayısıyla aslında hepimizin evde olduğu bir gün ama büyük oğlum gezideydi eşim de toplantıda olunca benim de hiç çıkasım gelmedi küçüklerle. Evde ne yapsak ne yapsak derken üşenmedim en son 3 yıl önce yaptığım cheesecakeimi yaptım. Evde eksik malzeme olmasına rağmen üşenmedik minnaklarla markete bile gittim :) Yani aslında enerji varda açığa çıkartmak lazım demekki. Neyse komşulardan ve özellikle herşeyi beğenmeyen eşimden tam not aldı ben de gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum o vakit ;)

Malzemeler

Tabanı İçin:
2 Paket tahıllı bisküvi
125 gr. Tuzsuz tereyağı

Kreması İçin:
250 gr. Mascarpone peynir
200 gr. Labne
200 gr. Süt Kreması
1 su bardağı şeker
3 yumurta

Sosu İçin:
200 gr. Süt Kreması
1 su bardağı damla çikolata

Süslemek İçin:
İri çekilmiş antepfıstığı
Çilek


Yapılışı

Orta boy kelepçeli kalıbınız tabanını ve yan duvarlarını folyo ile kaplayın. Geniş ve derin bir fırın tepsisine su doldurup fırının tabanına koyun. Fırın telini orta kısma yerleştirin ve fırınınızı 175 derecede ısıtmaya başlayın. Oda sıcaklığında erimiş tereyağını iyice ezin. İki paket tahıllı bisküviyi rondodan geçirip tereyağı ile birlikte ister elinizle ister mikserinizin yoğurma aparatıyla güzelce yoğurun ve kelepçeli kalıbın tabanına ve hafifçe yanlarına çıkacak şekilde, kaşıkla düzelterek yerleştirin. Kelepçeli fırın kalıbınızı daha sonra buzdolabına kaldırın. Krema için gereken süt kreması ve 1 bardak şekeri ister stand mikserin en düşük ayarında 1 dk kadar çırpın isterseniz elde tel çırpıcıyla karıştırın. Önemli olan çok fazla çırpmamak yoksa sulanır. Daha sonra içine mascarpone ve labne peynirlerini de ilave edin yavaşça karıştırın. Yine çırpmak yok sadece yavaşça karıştırın. Daha sonra yumurtaları tek tek içine kırıp, her seferinde kremaya yedirerek 3 yumurtayı da kremayla karıştırın ama çırpmayın. Daha sonra bu karışımı cheesecake tabanının üzerine dökün ve fırına verin. 175 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika 1 saat pişecek. Her fırının pişirme süresi değiştiği için yaklaşık bir süre veriyorum. Üzerinin yanmamasına dikkat edin. Eğer fırınınızın üst kısmı daha çabuk pişiriyorsa üstü piştiğinde ayarı sadece alt kısmı açık şekle getirebilirsiniz. Ayrıca fırın tabanındaki su fırının nemli kalmasını sağlayacaktır bunu ihmal etmeyin. Cheesecake pişerken bu arada küçük bir tencerede sos için 200 gr. süt kremasını kaynatın ve ocaktan alın. Daha sonra üzerine 1 su bardağı damla çikolatayı döküp karıştırın. Kremanın sıcağıyla eriyecektir. Daha sonra karıştıra karıştıra sosu soğutun. Cheesecake piştiğinde orta kısım biraz cıvık olacak salladığınızda oynuyorsa korkmayın bu normal. Yanların katılaşması yeterli. Cheesecakein iyice soğumasını bekledikten sonra bir bıçak yardımıyla yanlarını kelepçe kalıptan ayırın. Benim gerek kalmadı ama yine de emin olmak için bu işlemi yapabilirsiniz. Cheesecake ve sos soğuduktan sonra sosu bir kez daha telle çırpın ve cheesecakein üzerine döküp, düzeltin. Daha sonra Çilek ve iri çekilmiş antepfıstıklarıyla süsleyin. Tercihen bir gece buzdolabında dinlenmesinde fayda var eğer aceleniz varsa 40 dakika kadar dondurucuda dinlendirip servis yapabilirsiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun. Nino'dan sevgiler, harika bir hafta olsun...


Hiç yorum yok: