6 Nisan 2015

SİMİT POĞAÇA



Simit pogaca bizim evde en cok sevilenlerden. Severek yapıyorum ve hiç kalmıyor. Çocuklar da büyükler de çok seviyor bu tadı. Denerseniz bana yorum bırakın olur mu. Merak ediyorum fikirlerinizi. Herkese sevgiler..

MALZEMELER
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kasığı şeker
1 Küçük paket toz maya
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak kadar)

Üzeri İçin
1 bardak su
3-4 yemek kaşığı pekmez
Susam
Çörekotu

İç Harcı İçin
Kaşar peyniri dilimleri
Sucuk dilimleri

YAPILIŞI
Ilık sütte toz mayayı eritip, bütün malzemeleri karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez koyup, mayalanana kadar dinlendirin. Hamurun hacmi iki katına çıkmış olacak. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayabilirsiniz. Kaşar peyniri ve sucukları dilimleyerek kenara alın. Ayrı bir geniş kabın içinde su ve pekmezi güzelce karıştırın. Hamur mayalandıktan sonra istediğiniz büyüklükte hamurdan bezeler kopartıp içine sucuk ve kaşar peyniri koyun ve oval olarak kapatıp, önce pekmezli karışıma sonra susama bulayın. Arzuya göre susama çok az çörekotu karıştırabilirsiniz. Daha sonra üzerine bıcağı sıvı yağla ıslatıp çizikler atın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fırını 15 dakika önceden 200 derecede ısıtın. Bu sırada birazda tepsi mayası almış olur poğaçalarınız. Daha sonra 200 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun... 

1 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Guzel gorunuyor .Denersem soz yazicam .:)))