21 Nisan 2015

RUŞEYMLİ TAM BUĞDAY EKMEĞİ


Bebeğim 10 aylık oldu ve artık Ruşeym kullanmaya başladım. Bu yıl zaten ekmeklerimi hep kendim yapıyorum. Ekmek makinam yok fırınım bu işi görüyor  ve nefis oluyor :) Benim diyetim içinde sağlıklı olduğunu bildiğim için ekmekleri çavdarlı, tam buğdaylı veya kepekli yapıyorum genelde. Bu sefer tam buğdaya ruşeym de ilave ettim bir dilim inanılmaz tok tutuyor bunu farkettim. Sizler de bebekleriniz 8 ayı doldurduysa Ruşeym kullanmaya yavaş yavaş başlayabilirsiniz. İşte tarif..

MALZEMELER
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya (Pakmaya kullanıyorum ben)
1 tepeleme yemek kaşığı buğday ruşeymi
Tam buğday unu ve beyaz un karışımı (1/3 ü beyaz un 2/3 ü tam buğday unu)
Tuz

YAPILIŞI
Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Daha sonra beyaz un ve tam buğday unu karışımını yavaş yavaş harcınıza ilave ederek karıştırmaya başlayın. Ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur olacak. Daha sonra üzerini kapatın, sofra bezine sarıp, kabarana kadar bekleyin. hamur kabardıktan sonra küçük yuvarlak toplar hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Tepside de 15 dakika mayalandırın ve 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine bir havlu örtün ve soğuduktan sonra dilimleyin. Soğumadan keserseniz içi hamur olabilir. Yuvarlak ekmeklerinizi o gün yiyeceğinizi ayırdıktan sonra buzdolabı poşetine koyup dondurucuya koyabilirsiniz ve günlük çıkartıp çözüldükten sonra sanki o gün pişmiş gibi tüketebilirsiniz. Bebeklere (8 aydan büyük olmalı), çocuklara ve büyüklere çok faydalı olan bu tür ekmekleri günlük kullanım alışkanlığına getirmemiz dileğiyle. Herkese afiyet olsun...

6 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

afiyet olsun

Unknown dedi ki...

Merhaba Nino,son 25 yildir bende gurbetciyim, San Diego/California! son zamanlarda blogunu kesfettim ve zevkle izlemeye basladim. yayinlarin icin tesekkurler, sutlac sevmedigim halde bunu bile denemeyi dusunuyorum :-))) Burdaki ekmek tarifindeki RUSEYM nedir bilemedim. Yardimci olursan bende denerim.
Simdiden zamanin icin cok tesekkurler, sevgiler:-)

NiNo dedi ki...

Çatlakkafe tskler

NiNo dedi ki...

Munire hanım wheat germ yazıyor üzerinde ama bilemiyorum ki google görsellerden biraz inceleyebilirsiniz çok faydalı bir şey umarım bulursunuz sevgıler

Fulya Süzen dedi ki...

Selam,
Elinize sağlık. Ne kadar sağlıklı...
Ben de sayfama beklerim sizi ziyarete ve katılırsanız eğer çok sevinirim.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...

pratik şeflerin mutfağı yemek tarifleri dedi ki...

Merhaba bloğ sayfanız çok hoş tariflerinizi çok beğendim emeğinize sağlık çalışmalarınızın devamını dilerim bloğ yazmak bir ayrıcalıktır sizin de bu işte başarılı olduğunuz tarifleriniz den belli oluyor bu işi severek yaptığınız her haliyle belli size bir önerimiz var.

Sizleri şeflerin mutfağı yemek tarifleri sayfamız da tarif paylaşmaya davet ediyoruz link verebilirsiniz ve sosyal ağlarımız da paylaşıldığı zaman sayfanıza ziyaretçi çekebilirsiniz.

Üye ol kısmından üye panelin den ister üye olarak veya uğraşmadan Facebook hesabınızla giriş yaparak işlemlerinizi yapabilirsiniz.
http://seflerinmutfagi.net/tarif-ekle/

saygılarımızla
şeflerin mutfağı
http://www.seflerinmutfagi.net/