11 Haziran 2008

1 POST 3 SALATA

Gunler geciyor, hayat devam ediyor. Yavas yavas mutfagima geri donuyorum. Normalde su saatlerde ucakta olacaktik. Amma velakin bir degisiklik oldu ve biz ucus tarihimizi 20'sine cektik. Yani 20 Haziran'da geliyorum insallah. 20-26 Haziran tarihleri arasinda Istanbul'da olacagim insallah, Akmerkez disinda biryer bilmiyorum Istanbul'da. Arzu eden dostlarla orada bulusabiliriz. nihanaydinkoc@gmail.com adresimden haberlesebiliriz. Beni yalniz birakmayan guzel dostlarimi tanimayi cok istiyorum. 3 cesit salatam var bugun sizlere sunmak istedigim. Ilk salatam PATATESLI SALATALIK. Yiyen herkesin bayildigi bir salata. Arnavutluga ilk geldigim yil bir arkadasimdan ogrenmistim. Yillardir yapmiyordum, bende ozlemisim.

MALZEMELER
5-6 adet haslanmis patates
2 adet orta boy rendelenmis salatalik
1-2 dis sarimsak
2-3 yemek kasigi mayonez
Suzme yogurt
Zeytin yagi
Kirmizibiber
Tuz

YAPILISI
Haslanmis patatesleri catalla ezin, icine rendelenmis salataliklari ilave edip, biraz tuz ve zeytinyagi ile iyice karistirin. Sarimsaklari biraz tuzla birlikte dovun ve yogurtla karistirin. Mayonezide icine ekleyip iyice harmanlayin. Patatesli harci istediginiz sekil bir kaliba dokun, uzerini duzlestirip, yogurt karisimini uzerine dokun. Kirmizibiberle susleyip, dilimleyerek servis yapin.

AFIYET OLSUN

Ikinci salatam ise BORULCE SALATASI. Yazin Turkiye'de cokca yiyebilsemde, gurbet ellerde hasret kaldigim bir lezzetti kendileri. Gecenlerde markette dondurucuda gordugumde inanamadim. Yunanistan'dan geliyormus meger. Cunku pazarda filan tazesini hic gormedim. Tabii dondurulmusta olsa cok sevindim, en azindan nefsi koreltmek adina yeterli olacakti bana. Iste borulcenin tarifi.

MALZEMELER

500 gr. dondurulmus veya taze borulce (taze kullanacaksaniz, yikanmis ve ayiklanmis olmali)

Sarimsak

Domates

Zeytinyagi

Limon

Tuz

YAPILISI

Borulceleri bol suda haslayin. Iyice pismis olmasi gerekiyor. Dondurulmus borulce cok cabuk pisiyor, o yuzden fazla pisirmeye gerek yok. Pisen borulceleri suzun. Sarimsaklari dovun ve zeytinyagi ile karistirin. Borulceleri servis tabagina alin. Sarimsakli zeytinyagi gezdirin uzerine. Limonun suyuna biraz tuz ilave edip, tuzu karistirin ve salatanin uzerine dokun. Domates dilimleriyle susleyip, servis yapin.

AFIYET OLSUN

Ve son salata tarifimde TAVUK SALATASI. Soguk meze tarzindaki bu tarifide, Arnavut bir arkadasimdan ogrenmistim. Cok lezzetli ve guzeldi. Hem kolay, hem doyurucu, hemde saglikli. Eh daha ne olsun, oyle degil mi!!! Son olarak Tavuk Salatasininda tarifini verip, ben gidiyorum. 9 gun kaldi ve bir suru is beni bekliyor :)

MALZEMELER

1 adet haslanmis tavuk

3 yemek kasigi mayonez

200 gr. Sut kremasi

Kirmizibiber

Karabiber

Tuz


YAPILISI

Haslanmis tavugu kucuk kucuk didikleyin. Mayonez ve sut kremasini iyice karistirin. Icine biraz tuz ve kararbiber ilave edip, tavukla birlikte iyice harmanlayin. Daha sonra servis tabagina alip, kirmizi pul biber ile susleyerek servis yapin.

AFIYET OLSUN

24 yorum:

Unknown dedi ki...

Nino'cum sen yaparsın da kötü olurmu üçüde birbirinden şık ve lezzetli ellerine sağlık öptümmm

Melek* dedi ki...

üçüde birbirinden güzel olmuş arkadaşım istanbulda olsaydım gelirdim seni görmeye:) ama bilmiyoru m görüşmek üzere

NESRIN dedi ki...

su yazin sicak gunlerinde insan salatadan baska birsey yiyemiyor zaten.Ellerine sagklik canim optum

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

canım hepsi birbirnden nefis olmuş..patatesli salatayı önceden bende çok sık yapardım..ama nedense şimdilerde hiç yapmıyorum..hatırladığım iyi oldu..kendini iyi hissetmene çok sevindim cnm..
ellerine sağlık.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Canim ellerine saglik,uç çesit salatan da muhtesem olmus,ben ozellikle patatesli ve tavukluya bayildim,afiyet olsun,opuyorum.

one ben bir sey dedi ki...

Vayyyyyy ortakım ,
Döktürmüşsün salataya doyurdun bizi valla şimdi, ben hangisini yapayım dye düşünmeye başladım en favorim en baştaki ondan başlayayım
öpüyorum

Feyza Fidan dedi ki...

ooooff salatalara bak hele..Canımın teee içiiii , plan şu; hepiciğinden azar azar yapıp Akmerkeze getiriyosun :)))) Bende köfte yoğurim bide börek yapim hihihihiihihihih...
Bi köşede yeriz hemiya :)))
Öpüyorum kocamannnnnnn..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

SALATALIKLI PATATES SALATISINI KUZENİM ÇOK YAPAR,BEN DE BAYILARAK YERİM:)) TAVUK SALATASINI ZATEN BİR GÜN ÖNCEDEN BUT KALDIYSA KESİN ERTESİ GÜNE YAPARIM:d
HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL CANIM,ELLERİNE SAĞLIK..

antepası dedi ki...

Bayıldım valla salatalarına.Tam benlik.Eline sağlık.Hele tavukluyu mutlaka denemem lazım.

Adsız dedi ki...

salatalar çok güzel olmuş, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

selam canımcımm..valla üçüde birbirinden lezzetli görünüyor..ilk tarif degişik geldi bana..ilk fırsatta deneyecegim..eline koluna saglık...sevgilerimle.

aNNePeRi dedi ki...

Seni görmeyi çok isterimmmmmmmmmmm:) dur yorumumu bitireyim mail atıyorum sana himen :) salatalar süper börülceyi sevmedim sadece hehehe.Kendisini hiç yemedim ama isimden bi soğukluğu var bende:) tavuk salatasını hemencecik denemek istiyorum öncelikle :)ellerine sağlık.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım ellerıne sağlık hepsı bırbırınden guzel olmuş.Kucak dolusu sevgıler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ohhh süper, tam yazlık yiyecekler, ellerine sağlık canım.. Patatesli salatayı ben de yapıyorum ufak tefek farklılıklar olsa da, hatta arşivde bekliyor.. Şimdiden size iyi yolculuklar dilerim, iyi tatiller..

SOFRAM dedi ki...

Canım günaydın biraz da olsa kendini toparlamana sevindim.Keşke İstanbul'da olsaydık, seninle tanışmayı çok isterdim.
Canım salatalar da harika görünüyor, yaz günlerinde de böyle salatalara ihtiyacımız var, ellerine sağlık güzelim, afiyetler olsun sizlere, sevgilerimle öpüyorum...

Dido Butik Pasta - Pembe Merdane dedi ki...

Ninocum seninle buluşmayı çok isterdim kısmet olurmu bilmem ama ??

Eline sağlık

Gönül dedi ki...

ninocummmmmmmm ne güzel seni böyle tariflerinle tekrar buralarda görmek....sıkma yeavrım canını herşeyin hayırlısı olsun...demek istanbulda bir tek Akmerkez i biliyorsun eeeeee en gözde yer:))) biliyorsun işini...yavruceylanım seninle görüşmeyi bende çok isterim ama yiğenimin sünnetinden dolayı 22sinde ankaraya uçuyorum...buluşmanızı 21i ctesi ayarlarsanız seve seve akmerkezde yerimi alırım:))) sevgilerimle öpüyorum

Adsız dedi ki...

ay ben bu patatesli salatalığa bayıldımmm bittim
ay isterim gelince yaparsın ona göre :D

öptüm kuşummm

Unknown dedi ki...

Börülceye bayılırım Nihan'cım. Özellikle bol soğanla kavurup üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyorum harika oluyor. Türkiye'ye geldiğinde alıp yersin inşallah. Sevgiler..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Nino'mmmmm,

Seni tekrar tariflerle, hayatın tam içinde görmek ne kadar güzel.. Şekerim umarım görüşebiliriz, Akmerkez'de:))

Ellerine sağlık şekerim salatalar enfesss,

Sımsıcak sevgiler, öpüyorum......

karakazan dedi ki...

Ninocugum,hepsi cok güzel olmus.Bende tavukluyu denemek istiyorum ins.Sana hyirli yolculuk diliyorum canim,ne güzeeell gidiyorsun:)
selamlarimla,serap.

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Çok şükür eski nino gibi tarif vermeye başladın.
Canım üzme kendini eminim bu okul işini telafi sınavında kurtarıcaksın.
Hem kurtarmasan da,eminim oğlun yine seninle gurur duyacak.
Sen çoğumuzun cesaret edemediği bir şeye cesaret edip,okula döndün.
Üstelik sayfanıda hiç ihmal etmeden.
Rabbim okul konusunda hayırlısını ve gönlünden geçeni versin.

Bu arada ananeciğini çok sevdim,Maşallah nur yüzlü,sevecen bir hali var.
Allah sağlıklı ve huzurlu nice yıllar yaşamayı nasip etsin.

Salatalarına bayıldım,ellerine sağlık.
Salatalıklı olan favorim,hele bu sıcaklarda serin serin ne güzel yenir.

elma şekeri dedi ki...

Salatalarin hepsi harika ellerine saglik....
Sevgilerimle...

Ferkay dedi ki...

Canım benim yorumuna teşekkürler. Manisa Salihliye uzak değil. 1 saatlik bir yol siz ne zaman Manisa da olursunuz o zaman bende burada olursam neden olmasın çok görüşmek isterim. Tarihler belli olunca haberleşelim. Bu arada patates salatasına bayıldım. Öpüyorum.