Ah ne kadar ozlemisim zeytinyagli barbunyayi. Gecen koylu bir teyzeden aldim. Buralarda barbunya bulmak oyle kolay degil. Ama nasil tazeymis, nasil guzel oldu. Amannnn 3 gun yedim vallahi :) Oldum olasi cok severim barbunyayi. Midem bayram etti. Tasinmadan once soyle hergun biraz biraz tarif vereyim istedim. Buyrun barbunyaya...
MALZEMELER
1/2 kg barbunya
3 tane havuc
1 buyuk patates
1 tane sogan
2 tane domates
Sivi yag
Zeytin yagi
Domates salcasi
Kurutulmus veya taze kiyilmis dereotu
Tuz
Su
YAPILISI
Barbunyayi aksamdan sicak suya koyun. Pisireceginiz zaman iyice yikayip, suzun. Sogani yemeklik dograyip, cok az sivi yagda kavurun. Domatesleri kucuk kucuk dograyip, ilave edin ve kavurun. Biraz domates salcasi ekleyin. Kavurma islemi bitince biraz zeytin yagi ilave edin. Kup kup dogranmis patates ve havuclari tencereye alin. Suzdugunuz barbunyalarida ilave edip, uzerini gececek kadar su koyup, tuzunu ayarlayin ve kisik ateste pisirin. Ben duduklu tencerede yarim saat pisirdikten sonra, duduklunun havasini aldirip, kapagini acip, suyunun koyulasmasi icin 10 dakika kadarda kapagi acik kaynattim. Barbunya yemegi pistikten sonra, servis tabagina alin ve dereotu ile susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
20 yorum:
zeytinyağlı barbunya benimde favorimdir ama böyle resimdeki gibi güzel pişcek vede çok leziz olcak.
eline sağlık.
sevgiler.
Görünce canım çekti. Çok güzel görünüyor.
Sevgiler canım.
Ben de senin sesini özlemişim şekerciğim. İyi ki döndün! Gerçi biliyorum Ege'yi, yani memleketini bırakıp dönmek zor ama...
Ellerine saglik Nino'm,
Sevgilerimi gonderiyorum, sizleri ozlemisim:)
bayılırım barbunyaya ellerine sağlık canım bayramında kutlu olsun sağlıkla kal....
Ellerine sağlık , enfes görünüyor.
Sevgilerimle,
neseersoy
Ellerine sağlık Ninocuğum.Barbunya yaz kış benim de favorimdir.Taşınmada kolaylıklar diliyorum.Sevgiler...
ELLERİNE SAĞLIK BENDE PEK SEVERİM BARBUNYAYI BİZİM KÖYÜN MEŞHURDUR.DİLERSEN SANA YOLLAYIM TÜRKİYEDEN NİNOCUM.
ben de dün aldım pazardan barbunyamı, yapayım bari...eline sağlık Nino'm nefis görünüyor.
çok severim zeytinyağlı barbunyayı..
ellerine sağlıkk Nihan abla.. çok güzel görünüyor..
Ellerine sağlık, afiyetler olsun canım ben de çok severim barbunyayı :)))
Sevgiler,
Evren
eline sağlık bebemm.nere taşınıyosun yaa antarktikayamı:))öpüyorum seni ahmet ereni.ammada ayran içtik ayrı düştük di mi yaa.ama gönlümdesin vallaha:))
cicim fazla yeme bak sonu hayır olmuyor:D
sarimsaksiz barbunya olmaz,üstüne dereotu hic olmaz
Ben her barbunya yemegi gördügümde neden cok s1k pisirmedigimi sorgularim,artik arayi fazla acmayacagim ins.Eline saglik cnm,yemegin lezzeti renginden anlasiliyor:)
Sevgilerimle,Serap.
Benim en sevdiğim tatlaradn biridir :)
elelrine sağlık canım...
Taze barbunya gibisi var mı:) Hiç susuz bol tarla domatesi ile pişirince bayılırım ben. Eline sağlık Nino'cum. Bu arada bir yaz daha geldi, geçti. Biz tanışamadık. Sen sünnet falan çok yoğundun gerçi. Kısmetse seneye artık. Eline sağlık:)
Sevgilerimle...
Canım barbunya ne güzel görünüyor çokta severim, ellerine sağlık.
Bu arada yeni öğretim yılınız sana ve oğluşuna hayırlı olsun.
Yaz tatiliniz de çok güzel geçmiş aşağıdan baktım, sünnetler yapılmış, allah daha nice güzel günlerini ve dametlığını görmeyi de nasip etsin canım oğlunun.
Biz de bu yaz Bodrum akyarlardan başladık gezimize, aynı tarihlerde keşke haberleşip görüşebilseydik ne güzel olurdu.
Canım öpüyorum, sevgilerimle...
Mutlaka her hafta pişiririm ailecek çok severiz ellerine sağlık
Birazcikte hollandaya gonderseniz?:) Bende cok severim zeytinyagli barbunyayi. Yanina da yogurt! Oh degme keyfime!
Yorum Gönder