Bugun esimin dogum gunu. O pek sevmez pasta, merasim. Bende onun yerine onun hosuna gidecek bu kapali ev pidelerini yaptim :) Ailecek hep birlikte yedik, gulduk, eglendik. Tabii ben sadece iki dilim yiyebildim malum diyetteyim ama olsun evde herkes keyifle yedi, huzurla oturduk hepbilikte o bana yetti zaten :) Iyi ki dogdun kocacik. Saglikli, mutlu, hayirli, huzurlu nice guzel gunlerimiz olsun insallah...
MALZEMELER
2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi sivi yag
1 paket kuru maya
1 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz
Un
Ic Malzemeleri
250 gr. kiyma
1 adet rendelenmis veya rondoda kiyilmis sogan
4 adet orta boy rendelenmis veya rondoda kiyilmis domates
1 demet maydaniz
Karabiber
Tuz
Sivi yag
1/2 su bardagi su
Uzeri Icin Malzemeler
2 yumurta sarisi
Tereyagi
YAPILISI
Ilik sute maya ve sekeri ekleyip iyice cirpin. Maya ve seker eridikten sonra tuzunu ilave edin, onu da cirparak eritin ve uzerine sivi yagi ekleyip, aldigi kadan un ekleyin. Hamur elinize yapismayacak kivamda ancak sert olmamalidir. Sonra hamurun uzerine nemli bir bez ortun ve kabarmasini bekleyin. Yaklasik 4-5 saat icinde kabaracaktir. Hamurun kabarmasina yakin ic malzemelerini bir kabin icinde iyice harmanlayin ve biraz su ile harci sulandirarak yumusatin. Hamur mayalandiktan sonra tezgahin uzerine un serpin ve istediginiz buyuklukte bezeler kopartarak elinizle, tezgahin uzerinde oval bir sekilde acin, icine cig olarak harcinizi surun ve hamurun iki tarafini ortada birlestirerek sikica kapatin. Pideleri yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Uzerine yumurta sarisi surup, 200-250 derecede isitilmis firinda pisirin. Pistikten hemen sonra servis tabagina alip, uzerine tereyagi surerek, ister butun olarak, isterseniz dilimleyerek servis yapin.
AFIYET OLSUN
2 yorum:
şinize mutlu yıllar oda eşim gibi bir balık burcu :)) çoook güzel görünüyorlar afiyet olsun Allah huzurunuzu mutluluğunuzu artırsın inşallah
doğum gününüz kutlu olsun:) hep birlikte nice yaşlar dilerim pidede enfes görünüyor sevgiler..
Yorum Gönder