Malzemeler
Ilik su
1 paket kuru maya
1 yemek kasigi tuz
1 yemek kasigi seker
6 su bardagi un
Seker ve kuru mayayi yarim bardak ilik suda eritin. Bu malzemeler eriyince icine tuzu ekleyip onu da eritin. Unu yogurma kabina alin, mayali suyu unun uzerine dokun. Daha sonra yavas yavas ilik su dokerek hamuru yogurun. Yogurdugunuz hamur, hafif ele yapisan, yumusak bir hamur olmalidir. Daha sonra hamurun uzerine nemli bez ortup, mayalanmasini bekleyin. Yaklasik 3-4 saatte mayalanir hamur ancak geceden de mayalayabilirsiniz. Mayalanan hamurdan bezeler yuvarlayip, un serpilmis tepsiye dizin. Pasta tabagi buyuklugunde, yarim parmak kalinliginda actiginiz hamurlari teflon tavada surekli ters yuz ederek pisirin. Atesinizi orta ateste ayarlarsaniz bazlamalariniz yanmamis olur. Bazlamalariniz piserken kabaracaktir. Pisen bazlamalari havlu uzerine koyun ve sicakken servis yapin.
AFIYET OLSUN
5 yorum:
Ellerine saglık canım çok güzel olmuşlar.Bende bunlardan çok yapıyorum özellikle hafta sonları evdekiler çok sevıyor.soğuyunca içini açıp oldurup sandaviç olarak kullanıyorum.
çok güzel görünüyorlar canım ellerine sağlık nefis:))
cook severim ve harika görünüyor... emeklerine sağlık...
sevgiler...
Ellerine sağlık kuzu tabiii kilolar verildi şimdi azıcık da lezzet zamanı...
Sevgiler
Evren
çok severimmm
Yorum Gönder