17 Mart 2013

BAZLAMA

Bazlama diyince otomatikman agzimdan bazliycam iste gibi bir sozcuk cikiyor nedense :) gecenlerde Figencigimin Yemek ve Biz grubunda Sevgi Tekinalp blogcu arkadasimiz paylasmisti bazlamayi. Gorunce iste dedim bizimkiler buna bayilir haydi Nihan siva kollari ve denedim harika oldu. Zaten denemedigim seylerin tarifini vermiyorum blogumda. Once ben deneyecegim, bakalim tutuyor mu, tadi guzel mi?? Bunlar onemli, zira boyle durumlarla kendim karsilastigimda cok sinir oluyorum. Onca emek, malzeme cope gidiyor ve cidden boyle blogculara sinir oluyorum. O yuzden her daim once kendim deniyorum, kendim fotografliyorum, onaylamadigim hicbir tarifide paylasmiyorum. Tabii bazen denedigim, benim memnun kaldigim tariflerden baskalari memnun kalmayabilir ancak muhakkak yanlis uygulanan bir sey vardir. O yuzden tarifi sonuna kadar okuyup, o sekilde uygulamakta fayda var diyorum ve tarife geciyorum...


Malzemeler
Ilik su
1 paket kuru maya
1 yemek kasigi tuz
1 yemek kasigi seker
6 su bardagi un

Yapilisi
Seker ve kuru mayayi yarim bardak ilik suda eritin. Bu malzemeler eriyince icine tuzu ekleyip onu da eritin. Unu yogurma kabina alin, mayali suyu unun uzerine dokun. Daha sonra yavas yavas ilik su dokerek hamuru yogurun. Yogurdugunuz hamur, hafif ele yapisan, yumusak bir hamur olmalidir. Daha sonra hamurun uzerine nemli bez ortup, mayalanmasini bekleyin. Yaklasik 3-4 saatte mayalanir hamur ancak geceden de mayalayabilirsiniz. Mayalanan hamurdan bezeler yuvarlayip, un serpilmis tepsiye dizin. Pasta tabagi buyuklugunde, yarim parmak kalinliginda actiginiz hamurlari teflon tavada surekli ters yuz ederek pisirin. Atesinizi orta ateste ayarlarsaniz bazlamalariniz yanmamis olur. Bazlamalariniz piserken kabaracaktir. Pisen bazlamalari havlu uzerine koyun ve sicakken servis yapin.

AFIYET OLSUN

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine saglık canım çok güzel olmuşlar.Bende bunlardan çok yapıyorum özellikle hafta sonları evdekiler çok sevıyor.soğuyunca içini açıp oldurup sandaviç olarak kullanıyorum.

Gülten Bostancı dedi ki...

çok güzel görünüyorlar canım ellerine sağlık nefis:))

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

cook severim ve harika görünüyor... emeklerine sağlık...

sevgiler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık kuzu tabiii kilolar verildi şimdi azıcık da lezzet zamanı...

Sevgiler
Evren

Dilek'le Mutfakta dedi ki...

çok severimmm