Bugun oyle cok uzun bir tarif vermeyecegim. Yogun bir donemdeyim master sinavlari, projeler oohoooooo bir dolu is beni bekliyor. Buraya yazinca aslinda sanki rahatliyorum ya da bu gecici icimi dokme hali beni biraz sakinlestiriyor. Besamel soslu tavuk tarifiyle devam edelim...
MALZEMELER1/2 kg mantar
1/2 kg tavuk gogus
1-2 domates
1-2 yesil biber
Kori
Zerdecal
Sivi yag
Karabiber
Kimyon
Kekik
Tuz
Kasar peyniri (uzerine)
Besamel Sos Icin
100 gr. tereyagi
3 yemek kasigi un
Sut
Tuz
YAPILISI
Mantarlari ve tavuk gogsunu iri iri dograyin ve tavaya alin. Domates ve biberleri de dograyip ekleyin biraz sivi yag ile kavurmaya baslayin. Iyice kavurup, suyunu cektikten sonra baharatlarini ve tuzunu ekleyin, ocaktan alip, borcama dokun. Ayri bir tencerede tereyagi eritin, unu ekleyip biraz kavurun. Uzerine yavas yavas sutu eklerken cirpma teliyle hizli hareketlerle cirparak sosu hazirlayin, tuzunu ayarlayin. Koyulasan sosu borcamdaki malzemelerin uzerine dokun, uzerine kasar peyniri rendeleyin ve firina verip, uzeri kizarana kadar pisirin. Ilidiktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
4 yorum:
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık,beşamelli tarifler çok güzel oluyor.
ellerınıze sağlık bloğuma beklerım .
Merhaba sevgili nino uzun zamandır nette göremiyorum inşallah iyisinidir.mesajı alınca bana döner misin fikrini almak istediğim bir konu var sevgiler
neşe
Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.
Yorum Gönder