17 Nisan 2013

KARNIYARIK POĞAÇA


Izmirin Kizlari caliyor simdi, Sezen diyor 'Izmir'in kizlari cirasini yakar adamin" eh valla haksiz sayilmaz hani :)) dogma buyume Izmirliyim ne de olsa, toprak Trabzon'da olsa.. Bu sarkiyi ne zaman dinlesem, Alsancaga kopup gidiyorum kordon boyu yuruyorum mis kokan korfez (artik pis kokmuyor :D) palmiye agaclari altinda dizili dalgalari andiran parke taslari vay anam ya bu yil Turkiye'ye gitmemek yaramayacak mi dersiniz bana :) sanki hic olmadigi kadar ozlemis hissettirdi bu sarki bana Izmir'i :))

Zaman geciyor, bahar geliyor, havalar iyiden iyiye isindi artik, kisliklari kaldirdim yazliklar yikandi utulendi askilarda aldi yerini ve tabii hepsi bol geliyor aman ne uzuluyorum bu duruma :)) Allah bir daha onlara muhtac etmesin beni yenilerini alirim insallah yavas yavas yeterki gitsin bu kilolar :)

Kilolarin uzerine e bu ne tarif demeyin malum diyette olan benim misafirler degil :)) Misafirlerime yaparim yine bisiler ama benim icin buyuk imtihan oluyor vallahi bu pasta borek corekler.. Normalde tarifi hemen yazacaktim ama ancak firsat oldu. Bu hafta vizeler basliyor yani yarin basliyor hayir dualarinizi bekliyorum. Bu arada Kasim ayinda yapilacak olan uluslararasi edebiyat konferansi icin bir bildiri yayinlayacagim insallah ozeti dun gonderdim begenilecegini umarak anket icin hazirliklara basladim. Konumuz Arnavutlukta yayinlanan Turk dizilerinin Arnavutluk toplumunda sosyal ekonomik ve kulturel etkileri. Bakalim neler cikacak :)

Bunun disinda cok bir sey yapmiyorum begenilirse eger ingilizce cocuk hikayeleri yazmaya basliyorum bakalim bu teklifi guzel degerlendirebilecekmiyim? Hakkimda hayirlisi elbette ama ah su gonlumdeki meslegimin oldugu yerden bir haber gelse hala bekliyorum. Neyse iste bahar sarhosluguyla oyle boyle savrulan gunler yasiyorum. Hayatimdaki fazlalik insanlari cikartinca oldukca rahatlamis gorunuyorum aslinda. Yeni hayatima ben olarak devam edecegim ya, artik kimseler bisi demesin, kimseler yalan yanlis konusmasin diye bisiler yapmayacagim neysem oyum ya artik aman pek bi rahatim ya :)

Hadi cok uzattik konusmayi sohbete dondu mahalle arasi dedikodular gibi cene cene :)) buyrun tarif...





MALZEMELER

Ic Malzemeleri
1/2 kg kiyma
1 sogan dogranmis
2-3 domates rendelenmis
Dereotu kiyilmis
Maydanoz kiyilmis
1 kirmizi etli biber dogranmis
1 yesil carliston biber dogranmis
Karabiber
Zerdecal
Pul biber
Tuz
Su

Hamur Malzemeleri
1 su bardagi sut
1 su bardagi sivi yag
5-6 yemek kasigi suzme yogurt
2 yumurtanin aki (sarisi uzerine)
1 paket kuru maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un

YAPILISI
Ilik suda kuru maya ve sekeri eritin ve yogurma kabina alin. Sonra un haric tum malzemeleri ekleyin iyice karistirin ve sonra yavas yavas unu ekleyip guzelce yogurun. Ele yapismayacak, ne kati ne yumusak normal kivamli bir hamur olacak. Hamurun uzerini nemli bezle ortup, mayalanmasi icin bekleyin. Yaklasik 4-5 saat surer mayalanmasi. Bu arada tum ic malzemeleri derin bir tencereye alin ve guzelce kavurun, icine yag koymayin cunku kiymanin yagi yeterli olacaktir. Iyice kavrulan ic malzemesine biraz su ilave edip biraz daha pisirin ve altini kapatin. Hamur mayalandiktan sonra kucuk bezeler kopartin ve karniyarik seklinde yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Ortalarina kiymali harcinizdan koyun. Kenarlarina yumurta sarisi surup 180 derece firinda pisirin. Sicakken uzerine bir havlu ortun ki kurumasin.

AFIYET OLSUN


4 yorum:

hatice avcı dedi ki...

Poğaçalar harika ellerine emeğine sağlık sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Nihan hn
Ben Tiran hakkinda yasayan bir turkten bilgi almak istiyorum.bana yardimci olursaniz cok sevinirim.simdiden tesekkurler.email add: aysegulakan@hotmail.com

Keçeli İşler Dükkanı dedi ki...

Çok severim kıymalı pideleri tıpkı onun gibi misafirlere hazırlamak için de süper.
Ben de bloğuma beklerim.
http://keceliislerdukkani.blogspot.com/

cm dedi ki...

tiran da mi yasiyorsunuz yoksa tr de mi zira anket calismalarinizi nasil yuruteceginizi merak ettim