1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 kg. nohut
300 gr. kuş başı doğranmış yağsız dana eti
Sıvı yağ
Tuz
Su
YAPILISI
Nohutları güzelce yıkayıp, sıcak suyun içinde 4-5 saat bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, iyice yıkayın. Kuş başı doğranmış etleri biraz haşalayın ve iyice pişmeden ocaktan alın. Düdüklü tencerenin içine biraz sıvı yağ koyun ve yemeklik doğranmış soğanları güzelce kavurun. Salçaları ilave edip, kavurmaya devam edin. Daha sonra eti ve nohutu ekleyin, üzerini geçecek kadar su ilave edip, karıştırın ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte pisirin, kaynamaya başladığında, ocağı en kısık ayara getirip, yarım saat 45 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda, düdüklü soğuduktan sonra tencerenin kapağını açın ve yemeğin tuzunu ayarlayıp, 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Böyle yemeğin suyu kıvam almış olacak.
AFIYET OLSUN
8 yorum:
İşte hayatımın baş yemeği:)
Ellerine sağlık Ninom, enfes görünüyor.
Bayılarak ayılarak yerim :) ellerine sağlık canım çok ama çok severim nohutu ;etli,kıymalı sade hiç farketmez yeter ki nohut olsun:)sevgiler...
Nohut ve kuru fasulye sevilmezmi hiç bayılırım bende...İyikide paylaşmışsın bana akşam yemeği için güzel fikir oldu...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
enfestir bencede ninocuğum.
en sevdiğim şey nohut-bulgur veya pilav.
başka bişi istemem.
sevgiler hayatım.oğluşu öpüyorum.
Ellerine sağlık.Evlenmeden önce aram iyi değildi.Ama şimdi seviyorum.Ayrıca basit diye düşünme.Mutfakla ilgisi olmayan bilmeyen çok bayan var.Bence arşivde olmalı
yanına pirinç pilavı bide turşu oldumu değmeyin keyfime :)
Nihancığım,etli nohut nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Nihancığım, kışın en sevdiğim yemeklerindendir, çok ta güzel görünüyor, nasıl da canım çekti şimdi, ellerine sağlık güzelim,sevgilerimle öpüyorum:))
Yorum Gönder