31 Ağustos 2010

ŞAM BABA TATLISI

Cok uzun bir aradan sonra yine tatli bir tarif. Tupperware'in kek kalibini alinca, yine Tupperware'in katalogundaki tarifi denemek istedim ve gercekten super oldu. Ben bu tatliya Balli baba diyorum ama aslinda adi Sam Baba Tatlisi. Once Sam tatlisi gibimi oluyor diye dusundum ama degil, cok farkli islak-kuru arasi bir kek, kekten ote bir tatli gibi. Denemek lazim, tarife buyrun...


MALZEMELER
Hamuru Icin
200gr un
250 gr pudra sekeri
4 cay kasigi kabartma tozu
1 tutam tuz
4 yumurta
100 gr eritilmis tereyagi
Surubu Icin
250 gr toz seker
600 ml su
200 gr pudra sekeri
1 limon suyu
100 ml meyve suyu (tercihen ananas ya da portal-ben seftali suyu kullandim)
YAPILISI
Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Diger hamur malzemelerinide ekleyip, iyice karistirin. Firini onceden 200 derecede isitin. Harci kek kalibina dokun ve onceden isinmis firina verin. Yaklasik olarak 35-40 dakika kadar pisecek, uzeri iyice kizarmadan firindan almak gerekiyor. Kek piserken surubunu hazirlayin. Tum malzemeleri tencereye alin ve 5 dakika kaynatin. Kek firindan cikar cikmaz, sicak surubu yavas yavas uzerine dokun. Surubu yeterince cektikten sonra servis tabagina alip, uzerini meyve, pudra sekeri veya krema ile susleyerek servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN

11 yorum:

Eya dedi ki...

inocugum hosgeldin,sefalar getirdin...sevgiler

zehra

YeMeK vAkTi dedi ki...

Görüntüsü harika çok merak ettim şimdi ellerinize sğalık

mintinin dünyası dedi ki...

merhabalar arkadaşım,bu ne lezzetli lezzeti bol bir blog.ellerine sağlık,şambaba tatlısı süper olmuş.benim bloğumda ramazan lezzetleri etkinliği var.seni de davet ediyorum.5 eylüle kadar istediğinde lezzetli tariflerinle katılabilirsin.sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

TEK KELİMEYLE ŞAHANE NİNOCUM ELLERİN DERT GÖRMESİN

Tijen dedi ki...

Oh be özlemişiz seni!
(Eskiden böyle tatlıları ben de çok severdim Nino'cuğum ama artık şerbetli tatlı yiyemez oldum. İyi de bir yandan, şeker hangimize lazım ki?)

NiNo dedi ki...

tijencim bende yaptim esim oruclu aksamlari istiyor tatli bana zaten yasak ameliyatin ardindan kilo yapacak yag yapacak hersey yasak canim sekerde dahil 2 ay olcak cayi bile sekersiz iciyorum ama yainca bi bloga koyim dedim :D

NiNo dedi ki...

handecim cok tsk ederim tatlim

NiNo dedi ki...

eya, yemek vakti aylin ve mintininmutfagi cok tsk edereim

ebru dedi ki...

Sevgili Nino tatlı harika görünüyor. Genelde tatlıları tepsi de yaparız ama kalıpla çok hoş bir görüntü olmuş. Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Nihancığım çokkk özlettin kendini
ellerine sağlık.Bereketli iftarlar
öpüyorum...

Cafe Pepela dedi ki...

Şam Baba tatlısını çok severim,enfes görünüyor..
Cici iftarlar olsun :)