6 Ekim 2010

TAVUKLU PARAMPARÇA BÖREK

Bu yaz yengemde yemiştim bu börekten, çok beğenmiştim. Gerçektende harika bir lezzeti vardı, bende Türkiye'den gelirken yufka getirmiştim, sırf bu böreği yapmak için ve sonunda yaptım. Hem çok doyurucu, hemde çok bereketli bir börek. Herkese tavsiye olunur...


MALZEMELER
3 yufka
1 tane tavuk göğsü
3 yumurta
1 demet ince kıyılmış dereotu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Kaşar peyniri rendesi
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Yufkaları küçük küçük parçalayın. Tavuk göğsünü iyice haşlayıp, küçük küçük tiftikleyin ve kaşar peyniri rendesi hariç, bütün malzemeleri derin bir kabın içinde harmanladıktan sonra, yağlanmış borcama harcı dökün, üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

AFIYET OLSUN

9 yorum:

Disalce dedi ki...

tavuğu börekte çok severim..tavuğu heryerde severim....

yufkam olsaydı denerdim hemen...

ellerine sağlık ninom..

Unknown dedi ki...

miss mis :) ellerine sağlık,görüntü 10 numara..Afiyet olsun..sevgilerimle..

fuat gencal dedi ki...

Çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

ss dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK.TAVUK BÖREK İKİLİSİNE BAYILIRIM ZATEN..

suheyla dedi ki...

bu kadar parçalandıktan sonra nasıl toplandı bu börek merak ettim..slmlar cnm..

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

İlginç bir börek. Tavsiye ediyorsun mutlaka denemek istiyorum. Ellerine sağlık ninocum.

LaMa dedi ki...

hic durur muyum,hemen fikir beyan ederim:)))
bayildim ben bu borege!
bir de siir gelsin,
bu boregi yiyemedim diye paramparca oldu yuregim,
yok ki yiyecek paramparca boregim:))

Aysultan... dedi ki...

Çok leziz görünüyorn ellerine sağlık:)

Henna Zehra dedi ki...

Merak ettim.Değişik görünüyor. Malzemeleri aldırıyorum birazdan deneyeceğim....:)