4 Mart 2015

TAVA PİZZA


 Tava pizzası kahvaltıya hemen çabucak yapabileceğiniz karika bir lezzet. Yaklaşık 25 dakikada pişiyor. Mayalama, mayalanmasını bekleme gibi bir süreç yok. Hemen yoğuruyor ve pişiriyorsunuz. Bugün işe gelmeden hemen hazırladım, pişirdim. Herkes pek beğendi. Sizde denemek isterseniz işte tarifi..


MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz

Üzeri İçin
Salam
Sucuk
Domates
Biber
Konserve mantar
Konserve bezelye
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Kekik


YAPILIŞI
Un hariç diğer hamur malzemelerini bir kaba alın ve kaşıkla karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur sert olmayacak. Daha sonra yaklaşık 28 cm çapındaki bir teflon tavaya orta kısmı daha ince kenarları daha kalın olacak şekilde hamuru elinizle bastırarak yerleştirin. Salçayı biraz su ve sıvı yağla inceltip, içine kekik karıştırıp hamurun üzerine sürün. Daha sonra Rendelenmiş kaşar peynir ile tüm hamurun üzerini kapatın. Kaşar peynirin üzedrine dilimlenmiş salam, sucuk, domates ve biberleri yerleştirin. Son olarak konserve bezelye ve mantarları da ekleyip son olarak tekrar kekik serpiştirin ve tavanın üzerine kapak kapatarak en kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin. Arada spatula ile altını kontrol etmeyi unutmayın. Bu pizzanın en önemli püf noktası çok kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Piştikten sonra servis tabağına alıp, ılıdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

1 yorum:

Serap dedi ki...


Pizzayı çok severim.Yapımıda pratik.
Ellerinize sağlık. Sevgiler