19 Haziran 2007

ARABA PASTA


Araba pasta uzun zamandir aklimdaydi. Denemeyi cok istiyordum. Gecenlerde bir arkadasim oglunun dogum gunu icin bir pasta siparisi verince, banada denemek icin firsat cikmis oldu :) Pastayi herkes cok pegendi. Cocuklar icin cok degisik bir surpriz oldu.

MALZEMELER
4 Yumurta
4 Kahve Fincani Seker
5 Kahve Fincani Un
1 Yemek Kasigi Sivi Yag
1 Yemek Kasigi Sut
1 Paket Kabartma Tozu

SUSLEMEK ICIN
2 Paket Dr. Oetker Sade Krem Santi
Ulker Damla Cikolata
1.5 Su Bardagi Sut
100 gr. Bitter Kuvertur Cikolata
Ulker Yupo Yumusak Seker
4 Adet Para Seklinde Cikolata
Kiraz Sekerlemesi

YAPILISI
Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. Harcinizi ince dikdortgen kaliba dokun ve 170 derece firinda 45 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1.5 Su bardagi sutle 2 paket krem santiyi cirpin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Pandispanyanin iki kenarindan 4 parmak genisliginde kesin. Ortada kalan buyuk parcayi ortadan ikiye kesip, her iki katinida sutle islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, krem santi ile uzerini kaplayin. Damla cikolata serpistirip, kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Bu parcanin uzerinide krem santi ile kaplayin. Yanlardan kestiginiz pandispanyalardan birini fotograftaki gibi pastanin orta kismina yerlestirin ve uzerini krem santi ile kaplayin. Benmari usulu (Bir tencereye su koyun ve ocagi acin. Tencerenin uzerini kapatacak buyuklukte bir tavayi, tencerenin agzina koyun. Icine bitter cikolatayi koyup, eritin.) erittiginiz kuvertur cikolatayi, krema sikma posetine doldurun ve yazi yazma aparati ile fotograftaki gibi, arabaya kontur cekip, para seklindeki cikolatalarla tekerlekleri olusturun. Kiraz sekerlemesi ile farlari yapin ve yumusak sekerlerlede uzerini susleyin. Erimis cikolata veya yenebilir boya kalemleri ile arabanin tavan kismina oglunuzun adini yazabilirsiniz. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin. Daha lezzetli olacaktir.



AFIYET OLSUN

4 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Nihan'cığım,
bu sayfan da tekrar hayırlı uğur olsun canım. Umarım hersey gönlüne göre olur.
Senin olduğu mu dersen? Oldu oldu çok güzel oldu. Eh blogcudaki kadar yorum gelmesede bereket versin, işler iyi, he he he! :)
Canım kafan burada da atarsa beklerim bana, sorularını memnuniyetle cevaplarım. :)
Son olarak sevgili küçüğümüzün geçmiş doğum günüde kutlu olsun, pastası cok model arabadan olmus, bi tane de küçük osman ister, haberin olsun... :)
sevgiler selamlar

NiNo dedi ki...

aysecim valla az olsun oz olsun be canim :) ben bloggerdan cok memnundum zaten mart ayinda acmistim bu blogumu ikisini bir takip ediyordum burada hic sorun yasamazken orada kafayi yedim sonunda :) bolesi daha iyi bosver :D sevgiler

Özlem dedi ki...

Nihan' cığım merhaba, biraz geç oldu kusura bakma ama hoşgeldin. Bir süredir ben de yoktum o arada sen gelmişsin :)hepsi de çok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık, sevgiler.

NiNo dedi ki...

ozlemcim canim benim yeniden gorusmek cok guzel arayi acma goruselim canim