31 Mart 2015

DAMLA KURABİYE


Bugün tariflere instagram aracılığıyla tanıdığım güzel insanlarla devam ediyorum. Damla kurabiyeler bu ara instagram sayfalarında çokça karşılaşacağınız tariflerden biri. Tadı muhteşem, malzemesi ve yapılışı kolay. Keyifle takip ettiğim Soframız hesabının sahibesi Hale'nin muhteşem kurabiyelerinden bunlar. Birkaç püf nokta var bunlara dikkat ettiğinizde harika kurabiyeler sizi bekliyor. İşte püf noktalarıyla tarif..


MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı (yarı yarıya canola ve ayçiçek kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu (bunu azaltabilirsiniz çünkü kabartma tozu çatlatabilir)
1 paket vanilya
5 su bardağı ağartılmamış un (ben normal un kullandım bundan da çatlama olabiliyor)

Süslemek İçin
1/2 su bardağı damla çikolata
Hindistancevizi
Antepfıstığı



YAPILIŞI

İlk olarak yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. Daha sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun. Sert bir hamur olacak. Burada bazı püf noktalar var. Normalde un yeterli ancak ağartılmamış un kullanırsanız belki çatlamayabilir. Ben normal un kullandım. Buna dikkat edebilirsiniz. Çatlaması çok önemli değil lezzeti önemli ama daha düzgün olsun derseniz bu ilk püf nokta. Ayrıca kabartma tozu kullanmak çatlama riskini arttırıyor. Kabartma tozunu azaltır ya da hiç kullanmazsanız bu da bir alternatif. En son alternatif ise unu azaltmak. Normalde un yeterli ama bir miktar azaltılırsa bu da çatlama riskini azaltabilir ancak denemedim. Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayın. Hamuru yoğurduktan sonra şekiller verip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yaklaşık olarak 50-55 tane yani iki tepsi kadar çıkıyor. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Burada verilen süre yaklaşık bir süre benim fırında 5 dakika pişmesi kafi geldi. Eğer fırınınız çabuk ısınıyor, çabuk pişiriyorsa süreyi azaltabilirsiniz. Unutmayın kurabiyeler fazla pişmeyecek ve beyaz kalacak. Kontrol ederken altının hafif kızarmış olması yeterli. Fırından çıktığında kurabiyeler yumuşak oluyor ancak soğuduktan sonra sertleşiyor ve kıtır kıtır oluyor. Kurabiyeler soğuduktan sonra önce benmari usulü erittiğiniz çikolataya daha sonra ise hindistan cevizi ya da antepfıstığına batırıp servis tabağına alın. İkram ettiğim herkesten tam not alan bu damla kurabiyeleri herkese tavsiye ediyorum. Afiyette kalın. Nino'dan sevgiler...




6 yorum:

Adsız dedi ki...

Biri Ayçiçek yağı diğeri hangi yağ olucak açıklarsanız seviniriz .teşekkürler

zeymurancafee dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık

NiNo dedi ki...

Adını vermeyen arkadaşım dikkatinize çok teşekkür ederim dün radyodan çıkmadan aceleyle yazmıştım tarifi iyi ki farketmişsiniz hemen düzelttim sadece bir bardak sıvı yağ olacak iki kere yazmışım yanlışlıkla. Teşekkürler

NiNo dedi ki...

zeymurancafee tesekkurler :)

NiNo dedi ki...

çatlakkafe çok tşkler