18 Haziran 2007

ANNELER GUNU ve KALP PASTA

Anneler gununde aranizda olamadigim icin sizlerle paylasamadim duygularimi. Bende babalar gunu munasebetiyle her ikisini birden kotarayim istedim. Anneler, annelik! Nasil tarif edilir bilemiyorum. Tek bildigim evlat sahibi oldugumda annemi daha iyi anladigimdi. Haklari odenmez asla, sirtinda tasisan, hakkini odemeye omrun yetmez, evlat bunlari hisseder. Peki ya annelik! O cok daha buyuk bir duygu seli iste, karsiliksiz veren, ama hep veren. Sevginin milyon katini, bir iste bin veren, bir gel bin gelen canimiz annelerimiz. Hakkiniz odenmez, odemeye gucler yetmez. Birgun degil bin gun feda size ama anlatmaya kelimeler kafi gelmez. Canim annem anneler gunun kutlu, hergunun dugun bayram olsun. Iyiki annemsin, seni cok seviyorum... Ve canim oglum, anneligi tatmamdaki biricik vesilem kucuk melegim benim. Iyiki annenim, seni cok seviyorum canim oglum...

Bu pastamda tum guzel annelere kucuk bir hediyem olsun...

MALZEMELER
  • 2 Yumurta
  • 2 Kahve Fincani Seker
  • 3 Kahve Fincani Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Yemek Kasigi Sut
  • 1 Yemek Kasigi Sivi Yag
  • 1 Paket (25 gr.) Ulker Kakao

Suslemek Icin
  • 100 gr. Bitter Kuvertur Cikolata
  • 1 Paket Krem Santi
  • Sut


YAPILISI
Seker ve yumurtayi iyice kopurene kadar cirpin. Diger malzemeleri ilave edip, cirpmaya devam edin. Yuvarlak, kelepceli teflon kalibi hafifce yaglayip, harci dokun ve 180 derece firinda 50 dakika kadar pisirin. Pandispanyanizi 15 dakika firinin kapagini acmadan dinlendirin. Daha sonra kelepceli kaliptan cikartip, kalp seklindeki kalibinizla kesin. Kekin uzerini bicakla keserek duzleyin. Sutle iyice islatip, servis tabagina alin. Krem santinizi yarim bardak sutle iyice cirpin ve sogutun. Krema torbasina doldurup, kekin uzerine minik minik sikin. Benmari usulu erittiginiz cikolatayi, krem santinin uzerine gezdirin ve buzdolabinda bir gece dinlendirdikten sonra servis yapin.


AFIYET OLSUN

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçikmişde olsa buradan yazdığın posta istinaden bende senin ve anneciğinin anneler gününü,babalar gününü kutluyorum Nihan'cığım.
Yaptıklarının hepsi çok şık ve nefis tatlar canım ellerine sağlık.

Allah senin anneciğine ve bizlerin annelerinide sağlıklı uzun ömürler nasip etsin canım.

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Nihancığım ellerine sağlık canım çok güzel bir pasta olmuş
sevgiler

Adsız dedi ki...

nihan ne güzel yapmıssın anneler ve babalar günü birarada bence de ikisi aynı gün olsaymış ne iyi olurmuş.anneler günü hep daha parlak geçer ama babalar günü biraz daha sönüktür sanki..bence kampanya başlatalım ikisi aynı günde olsun.pasta da çok güzel.selamlar..

Adsız dedi ki...

canım blogcuda problem yaşıyormuşsun sanırım neyse burdan görüşürüz artık üzme kendini..pasta çok güzel eline sağlık...sevgiler...
www.sencansen.blogcu.com

Adsız dedi ki...

selamm
yeni yerin hayırlı olsunn
harika olmuş pasta ellerine sağlık süperr

Adsız dedi ki...

canım nihancım
daha ben sana uğrayamadan sen taşınmışsın bile
özledim seni cidden
neyse burasıda güzel
ama neden açılmıyor sayfan anlamadım
canımcım herşey harika tam gaz başlamışsın tekrardan mutlu oldum
:):):):)
buraya sık sık uğramaya çalışırım
öptüm sevgiler

Naşide Dönmez dedi ki...

hayırlı olsun yeni sayfan.üzüldüm alışmıştık çünkü ordaki düzene.neyse eline sağlık.ve anneler ve babalar günün kutlu olsun.

Adsız dedi ki...

Merhaba Nihan, pasta nefis olmuş ellerine sağlık.

NiNo dedi ki...

herkese sonsuz tesekkurler ediyorum ilgi ve alakaniza desteklerinize umarim hersey hepimizin gonlunce olsun sevgiler

NiNo dedi ki...

gul canim benim guzel dileklerine amin diyorum buradan bagira bagira :)