5 Kasım 2008

BUHARDA SEBZE SALATASI ve DESIFRE EDILMIS NiNo DIYET*2

Resmen desifre edilmis bulunmaktayim Lulus ve Halenzem sagolsunlar beni manset etmisler bloglarinda. Cumle blog-alem ogrendi diyete girdigimi, artik kacis yok :) Dun diyetin ilk gunuydu. Sabah 1 adet light etimek + 1 ince dilim beyaz peynir + 1 adet salatalik yedim + su ictim. Ara ogunde minik bir salkim uzum yedim. Oglen okuldan eve attim kendimi, hemencik hazirladim mamalarimi. Buharda pismis sebze cok lezzetli oluyor. Uzerinede bol limon, 1 kasik zeytin yagi mmmmm nefissssssssss... Oglen yogurtta yedim. Cok seviyorum zaten ben yogurdu. Ikindide 2 tane etimek yedim, bastirsin midemi diye. Aksam ise iki parmak genisliginde biftek yedim. Oda firin posetinde pismis, yagsiz ve tuzsuz :) Tabii parmak kadar sey icin firin calistirmadim, fazlaca pisirdim ki esimde yedi. Gerci bu ne dedi, yagsiz, tuzsuz. Bundan sonra bole dedim :) Gik demiyo ama :) ne yaptiysa kilo verdiremedi ya bana, simdi kendi kararimla bunu yapor olmam hosuna gidiyodur icten ice eminim :D Neysem aksam yemeginden 2-3 saat sonrada 1 muz yedim ve kapanis :) Gun boyunca, susadikcada su ictim. Bol su icmenin zararli oldugunu duymustum, hatta okumustum. Bu nedenle eskisi gibi kendimi su icmeye mecbur kilmiyorum. Zaten 5-6 bardak iciyorum gun boyunca. Bugun kahvaltida yine etimek, beyaz peynir yedim, bu kez domatesi katik ettim. Aslinda sekersiz cayda icilebilir ama ben sekersiz cay sevmem :) Bugun evdeyim, kusluk vakti zorlada olsa sut icecem. Yarim bardak kadar icecegim, zaten onu bile zorla icerim ben. Sutu sevmiyorumda ayiptir demesi :D Oglen Su yukarida gordugunuz tabagi 3 e bolmustum dun 1 i gitti, kalanlardan yiyecem gene bugun. Ikindi gene etimek yerim 2 dene. Aksam misafir var, onlara ne mamalar yaptim valla ama ben yemicem. Aksamada yine izgara et veya kofte yine avuc ici kadar :) Yemekten sonra yine 2 mandalina olabilir. Iste boyle bir diyet icerisindeyim. Merak edip, soranlar icin yazmis olayim kabaca. Zerrincim, Lulus, Halenzem, Yesimim, daha kim bilir kimler, herkesler diyette, yazin dal gibi olacaz :) Olacaz deme olacazzzzzzzzz :)))

MALZEMELER
Karnibahar
Patates
Havuc
Brokoli
Sarimsak
Zeytinyagi
Limon
Cok az tuz

YAPILISI
Butun sebzeleri iyice yikayin, kucuk parcalara ayirin ve dograyin. Buhar tenceresinde iyice pisirin. Pisen sebzelerin suyunu suzun ve servis tabagina alip, cok az teyzinyagi ve tuz ilave edin, 1 limon suyunun icine, 1 dis sarimsak dovun, iyice karistirip, salatanin uzerine gezdirin.

AFIYET OLSUN

44 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bacım sen önce kendi kendini deşifre ettin günlüğünde:))))))
ben de dün akşam haşlanmış sebye yedim ama yoğurdumu üzerine döktüm hihi:) yarın yazıcam o yazımı da:)
hadi bakalım ha gayret ninom,herşey güzel olacak:)

meleginmarifetleri dedi ki...

Allah kolaylık versin nino zor vallahi diyet yapmak bence:)))
hiç yapmadığım için imşallah hiç gerek duymam.
Hadi bakalım hedeflenen kilolara marş marş...

ceyt dedi ki...

ninocum gülümseyerek okudum yazını:)bacımm bizim bu kilolardan çektimiz ne,verecez ama dimi çıkaar yol yok verecez:)neyse canısım,kolay gelsin.bu sebze salatası da fena görünmüyor yemek lazım:)ellerine sağlık.
sevgiler.

serinmavi dedi ki...

Kolay gelsin canım,aynı dertten muzdarip biri olarak sanave kendime başarılar diliyorum :)

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ninocuğum öncelikle kaç zamandır yazacağım yazacağım diyorum ve unutuyorum bizim seninle doğum günlerimiz hatta yılımız bile aynı, ohh bee söyledim sonunda :)))

Hayatım ben de diyetteyim ama ben değişik bir formül uyguluyorum, sayfama gelirsen Sağlık Kulübü başlıklı yazımda görebilirsin, eğer detaylı bilgi istersen yardımcı da olabilirim. İstediğim her şeyi de yiyorum bu arada belki ilgini çeker diye düşündüm.

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

oyy halimize bak .. oy oy oyyy

biz bu hallere düşecek insanmıyız mayalı hamurların kraliçesinin durumuna bak :))) etimeğe mahkum .. hehehehe

dal olucaz dal.. yaşasın diyet, yaşasın otlar..

Muz yasak hemşerim ... buradan da yazayımda..

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

niancım darısı başıma.
cnm geçtiğimiz günlerde blogspota resim ekleyemediğini belirtmiştin şu an aynı sorunu yaşıyorum.sen nasıl çözdün cnm ne yapacağımı bilemiyorum.nereyle irtibata geçmek gerekirki bu durumda.

Unknown dedi ki...

Kolay gelsin Ninocum,

Allah kolaylık versin canım ben atlattım ve 8 kilo verdim. Ama hiç kolay olmadı.

Şimdiden bol şans ve allah irade güçü versin.

Ayşe dedi ki...

Masaallah cok azim ve istekle baslamissin, eminim ki karsiligini alacaksin..
Darisi da bana insaallah...Kis donemine girdigimizde illaki kilo aliyorum yaa...Bu salatayi yapicam bende hemde saglikli beslenmeye basladigim ilk gun..Bak hic hemen basliycam diyemedim, cesaretim mi yok ne :(

NAZLICA dedi ki...

Sabır ve başarı diliyorum Nino. Sevgiler

Gaye dedi ki...

kolay gelsin diyorum diyetiniz için. bende spor salonuna başladım, 2 ay oldu. sonuçlardan memnunum. diyet yapıyormusun diye sorarsanız sanırım yapmıyorum :)
azimle devam yılmak yok, sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

darısı başıma:) sana kolay gelsin canım...sebze salatan nefis görünüyor ellerine sağlık...kocaman sevgiler

SMİLENA dedi ki...

allah kolaylık versin.bende yazın buna benzer bir diyet yaptım ve tam 15 kilo verdim ama her gün 1 saat tempolu yürüyüş yaptım.bir de 5'li bitki çayı içtim hatta hala içiyorum.
kekik
mate yaprağı
yeşil çay
funda yaprağı
biberiye
hoşça kalın...

Bir Dilim Düş dedi ki...

http://birdilimdus.blogspot.com/2008/10/ikolatali-kek-ve-salik-kulb.html

sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

bayılıyorum sağlıklı tariflere senin diet bizimde işimize yaradı sağol birtanem

Adsız dedi ki...

he birde alemsin ya yine kopardın beni :)

zarpandit dedi ki...

offff bnde hala diyete gircem bu bir eziyet olmalı ya diyete girmek istemiyorum ama popomdan ve bu odun bacaklardan kurtulmak istiyorum :=)))

made in funda dedi ki...

diyet listen harika.böyle giderse eminim en kısa zamanda verirsen fazla kiloları.ama benden sana bir tavsiye suyu soğuk içme bir de muz yeme.muzun şişmalatan tek meyve olduğunu öğrenmiştim o yüzden ben yemiyorum.hadi bakalım bu bir alışma işi.alışınca istesen de yiyemiyosun ..

made in funda dedi ki...

bak zerrin de yazmış aynısın hele de gece asla muz yok..

Adsız dedi ki...

Rejimden nefret ediyorum...
Koca popolardan nefret ediyorum...
Beli sıkan pantolonlardan nefret ediyorum...
Göğüs hizasında açılan gömleklerden nefret ediyorum...
Çikolata yiyememekten nefret ediyorum...
Cıp cıp cıp su içip ondan sonra da savulun çişim geldi diye wc ye koşmaktan nefret ediyorum...
Simitçinin geldiğini nasıl hissettiğini anlayamadığım yeşim in msn den "yemeeee" demesinden nefret ediyorum... (Acaba kamera koymuş olabilir mi buraya:P)
Bugün öğle yemeğinde mantı yapan aşçılarımızdan nefret ediyorum...
Yetmezmiş gibi işe yeni başlayan arkadaşların maaş hediyesi olarak aldıkları baklavalardan da nefret ediyorum....
İşte böyle...
Bari gidip biraz daha su içeyim ben.. Biraz da somurtayım...

NİLÜFER dedi ki...

ALLAH KOLAYLIK VERSİN BENİM DE DİYET YAPMAM GEREKİYOR AMA BİR TÜRLÜ BAŞLAYAMIYORUM SİZİ GÖRÜNCE BEN DE ARTIK BAŞLASAM İYİ OLUR DEDİM HAYIRLISI OLUR İNŞALLAH SEVGİLER

Saliha dedi ki...

:(((((((((((

Adsız dedi ki...

Ben de diyet yapmak istiyorum yaa :( Ama sonra blogda yayınlamak için birşeyler yapayım derken yeniyor o yapılanlar :) Nasıl olucak bilmiyorum.
Sevgilerrr

Adsız dedi ki...

evet kuzum kesin dal olcaz dall yanındayım birlikteee

sevgiler canımın canı

Adsız dedi ki...

çok sağlıklı bir seçim,diyetiniz için kolay gesin insan isteyince herşeyi başarır:)

Tijen dedi ki...

Ooo daha recimin ilk günü deşifre olursan 10 kg verdiğinde ne olacak bilmiyorum artık Nihan hanııım!

HÜLYA dedi ki...

sabah sabah bu ziyaret ettiğim 4. diyetci blog. aslında size öyle imreniyorum ki anlatamam benimde doğumdan kalma 5-6 kilocuk fazlam var ama biz nedense bir türlü ayrılamıyoruz. Belkide benim yoğun tempomdan kaynaklanıyor bu kendime ayıracak özel bir zaman ayırsam çok iyi olacak ama nerde o zaman :( bizim evdekiler hayatta diyet bişey sokmazlar ağzılarına o yüzden onlara normal yemek bana diyet yemek zaten yorugun argın eve atıyom kendimi şaşırıyorum ne yapsam diye...

ayyyy kendi derdimle dertlemeyeyim sizi.. işte böyle aslında benimde iyi bir diyete ihtiyacım var... imrendim size valla...

bu yolda yılmadna devam et canım

SOFRAM dedi ki...

Canım kolaylıklar diliyorum, inşallah bu sefer olur. Aslında tüm blog alemi beraberce yapmak lazım bu diyeti...Ama olmuyor işte, ne kadar dikkat etsem ilaçlarla alınan kilolar zor gidiyor canım...
Afiyet olsun güzelim sana, öptüm sevgiler...

Bocuruk dedi ki...

Ninocum,
Canım diyorlar ya herşeyin başı istemek. İstediğine göre başaracaksın eminim. Takipte olacağım:)
Sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Aman Ninom başlamışken sakın yarıda bırakma canım..Daha çok gençsin kolaylıkla vereceksin inan..Sen iradeli birisin ve bunun hakkındanda geleceksin..Sevsinler senide diyetinide..)))

Buharda pişirilen sebzelerin tadına doyum olmuyor inan..Ellerine sağlık canım benim,bitanemmmmmmm..Öpüyorum o tatlı yanaklarından..


Sevgilerle

TAZE NANE dedi ki...

Kolay gelsin.
Benimde kilo vermem lazım.
Ama nasıl bende bilmiyorum.
Sevgiler.

ozlemhan dedi ki...

Nihancığım bende sizdenim ama ben diyet yapamıyorum şimdilik sadece yürüyüş. benim'de verilmesi gereken15 kilom var

Disalce dedi ki...

ooohhooo herkes diyette....eziyet etmeyin kendinize bacım yaaa...

anneannemin annesi derdiki dişiniz kesiyorken yiyin için..yaşlanınca yiyemezsiniz.....

yinede kolay gelsin...
yemek güzel görünüyor.....aslında bendemi yesemmm:))

Eylül dedi ki...

ahhh be canım nedir bu kilolardan çektiğimiz bende kara kara düşünüp duruyorum yazdan beri 15 kilo aldım mahvetti bu ilaçlar görüntümü:) tek pantalonla idare ediyorum üstüme bişi olmuyo offfff keşke düşünce gücüyle kilo verilse:) azmine hayranım ben diyet deyince aklıma tatlılar pastalar geliyor ama sen inşallah başaracaksın bak arkanda bi sürü kişi var dönmek yok artık çok ayıp olur:)
çok özledim sizi en içten sevgilewrimle öpüyorum canım....

Mutfaknotlari dedi ki...

oy ninomm sendemi hayatım
bende başlamam gerek
bugidişe bi dur demek lazım dimi
öptüm canım kolay gele

leyya dedi ki...

ninom başaracağına eminim.ayrca bu iş hiç de sıkıcı değil gördügüm kadarıyla.o eskidenmişş öyle aç açına ölümden beter diyetler.valla hayranlıkla izliyorum menülerinizi.bize de fikir oluyor bu arada.haydeee başarılar.

AyIsigindaGizlidir dedi ki...

uzun zamandir evdeki pc kurulu olmadigindan, pek nete girip soyle agiz tadiyla dolasip yorum yazamiyordum, bugun de kizimin okulu olmadigi icin onun laptopundan biraz bloglari turladim ve uzunca bir aradan sonra ilk yorumu buraya yazayim dedim, diyet yapmak kolay bir is degil, Allah diyet yapanlara kolaylik versin (Aminnnnnnnnn)aslinda benim de yapmam lazim 3 cuncu kizimdan sonra baya bir kilo aldim, veremedim soyle en az bir 10 kilo da ben versem hic fena olmayacak:-) ha gayret kizlar, insallah hedeflediginiz kiloya dusersiniz

LaMa dedi ki...

cicim herkes rejim yapmali sebzeler, salatalar yemelei, pastalar borekler yasaklanmali! gerekirse blogger'i kapatanlara soyleyelim hemen yasaklarlar hahhaha :)
arkandayiz muck muck

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ninocuğum kolay gelsin,diyet zor iş ama seni kararlı gördüm,planın da güzel görünüyor,aç kalmadan zayıflamak harika.eline sağlık diyorum.sevgilerimle..

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Ergenlikten beri yapmıyorum.Sana kolay gelsin:)

Saliha dedi ki...

allah kolaylık versın nınom..ben ınanıyorumki sonuclar çook guzel olacak...hatta bu sefer bulasabılırsek ben gorururumde senı:))))

sevgılerımle canısı..ben senın ıcın özel resımlerım sen ıste yeter ki:))

Unknown dedi ki...

Nino'cum,
Bende bir lahana corbasi icmis idim emme bir hata surdu.Sonra ki hafta direk hamur yedim:))yani diyet olayim kisa surdu:)ruzgar gibi gecti:))yar bana bir azim:)

Adsız dedi ki...

Allah yardimcimiz olsun hepimizin bende çok istiyorum zayiflamayi. nasil gidiyo kilo verebildiniz mi merak ediyorum dogrusu..

Beter Böcek dedi ki...

Bu tarifi görünce çok sevindim çünkü evde tüm malzemelerden var.
Sebze sevmezdim ıspanak ve semizotu dışında. Artık karnıbahar ve brokolide yiyorum.
Dün karnıbahar kızarttım bugün dedim acaba ne yapsam brokoli ve karnıbaharla.
Ve sayende ne yapacağımı buldum :)
Çok teşekkürler :)