13 Mayıs 2009

Visneli Cikolatali Pasta

Nasil geciyor gunler anlamiyorum. Su misali sanki... Daha yeni girmedikmi 2009'a!!! Mayis ayini bile yariladik, omur ne cabuk geciyor. Daha dun gibi kucagima alisim oglumu, neredeyse 6 yasini bitirmek uzere simdi. Bugun Turgut Ozal Kolejine kaydini yaptirdik. Insallah, Allah nasip ederse bu Eylul'de bizim icinde yeni bir donem baslayacak. Bizde yeniden ilkokula baslayacagiz oglumuzla birlikte. Onun icinde, bizim icinde zor bir donem olacak. Hem ilkokula baslamak zor, hem birde gurbette buna baslamak zor. Iki dil birden ogrenecek sonunda, insallah cok guzel olacak ama yinede epey bir zorlanacak yavrum. Insan bunlari dusununce ne kadarda cok duygulaniyor. Hakkimizda hayirlisi olsun herseyin. Insan bir seye karar verirken cok dusunmeli, dusunup en iyi karari vermeli. Umuyorum bizde evladimiz icin en iyisini yapmissizdir. Aslinda gozum cok arkada degil. Babasi yakininda olacak. Benim universite hadisem bir kez daha cikti karsima burada. Ilk gunler gidip, yaninda olacagim insallah oglumun ama hergun okula gidip alamiyacagim onu. Sukur ki babasi olacak yaninda. Ben yine duygu seli yasamaktayim. Birde bu yaz sunnet olacak benim pasam insallah. Ahh o da icimi ciz ettiriyor ya, hadi hayirlisi... Pastanin hicbir konu ile yakindan uzaktan ilgisi yok. Haftalar once misafirlerime yaptigim bir pastaydi, visnenin sevilerek yenebilecegi su mevsimde belki sizde denemek istersiniz diye paylasiyorum...

MALZEMELER
Pandispanya Icin
4 yumurta
4 kahve fincani seker
5 kahve fincani un
2 yemek kasigi sut
2 yemek kasigi sivi yag
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
Ic Malzemeleri
2 paket hazir kakaolu pasta kremasi
1 paket krem santi
Sut
Visne
Damla cikolata
Kakao (uzerini suslemek icin)


YAPILISI
Seker ve yumurtalari iyice cirpin. Diger pandispanya malzemelerini ekleyip, cirpin. Ayni boy 3 kalibin icini sivi yagla yaglayin ve tabanina yagli kagit yerlestirip, yagli kagidin uzerinide yaglayin. Pandispanya harcini 3'e bolup, 3 kaliba paylastirin. 180 derece firinda yaklasik 35-40 dakika pisirin ve pistikten sonra firin kapagini acip 15 dakika firinin icinde dinlendirin. 1 Paket krem santiyi, 1 su bardagi sutle iyice cirpin ve katilasmasi icin buzdolabina koyun. 2 paket pasta kremasinida tarife gore hazirlayip, buzdolabinda sogutun. Pandispanyalar soguduktan sonra, kaliplarindan cikartip, sutle islatin. Ilk pandispanyayi servis tabagina alin ve krem santinin yarisini uzerine koyup, her yerini kaplayin. Krem santiyi surdukten sonra, damla cikolata ve visnelerle ic dolguyu yapin. Uzerine ikinci kat, sutle islatilmis pandispanyayi koyun. Tekrar kalan krem santi ile kaplayin ve uzerine visne ve damla cikolata koyun. En ustede son kalan, sutle islatilmis pandispanyayi koyun ve uzerini kakaolu hazir pasta kremasiyla kaplayin. Pastanin uzerine kakaoyu eleyin ve fotograftaki gibi susleyin. Pastanizi en az 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN


26 yorum:

hanife dedi ki...

Allah hepimizin evlatlarını anasına babasına bağışlasın insan çocuğu olunca anlıyor bunu ,senin evladınada hayırlı yazılar yazsın İnşaAllah ,pasta süper ötesi eline sağlık

ipek dedi ki...

Ilk okul günleri zor geçecektir ama ikiniz de alışırsınız. Yeni arkadaşlar edinecek, yeni bir dil öğrenecek. Bir de iyi kısmını düşünmek lazım. Pastan da enfes görünüyor. Vişneyle aram pek yoktur ama çikolata başka bir şey.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

o nasıl bir pasta ninom yaaa,vuruldum resmen!


Ahmetcik hayırlısıyla bugünleri de atlatacak da askere bile gidecek annesi:)

Rabbim kolaylıklar versin..

Banu dedi ki...

merhaba Nino hanim
Pastaniz harika gorunuyor . Ekran karsisinda resmen agzim sulandi vallahi.Ben krimizi meyveli herseyi cok severim bayilirim pastalar basta gelir tabii tercihlerim hep bu yondedir.Bu pastada pastahaneden cikma gibi olmus (ee nede olsa sizin pastaneniz)
Oglunuza ve size rabbim kolayliklar versin diyorum.Benimde buyuk kizim 1. sinifta alismasi zaman aldi.Neyse sonucta artik alisti ya..Meraklanmayin hic..
Sevgilerimle, hoscakalin...

Gül dedi ki...

insan her seye alısıyor galiba.. bir tek alısma fikrine alısamiyor. eline saglık! visneye bayilirim.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Ninom,
öncelikle pastanin su güzelligine bittim ben yav ekran karsisinda, harika bir görünüm, pandispanyanin yumusacik oldugu gercekten anlasiliyor resimlerden, ellerine saglik diyorum canimcim.

Cikolata ve visne cok güzel bir ikili bence!

Sünnet dedin benim de bu düsüncede icim cizzz ediyor, benim yavrum daha cok kücük ama simdiden insani düsündürüyor bile, okul baslangicinda insallah hersey yolunda gider, fazla kafana takma.

Selamlar ve kocaman öptüm..

Disalce dedi ki...

ah ninom...

bırak bizim çocukların daha dün doğduğunu,biz daha dün sokaklarda oynamıyormuyduk...

zaman gerçekten hızlı..

oğlun için gerçekten zor bir dönem ama senin gibi annesi var...atlatırsınız bu günleride..

pastan harika canım..ellerine sağlık...

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

pasta nefis görünüyor ellerine emeğine sağlık canım

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

çok güzel olmuş insan bakmaya doyamıyor.

Unknown dedi ki...

Canımmmmm ellerine sağlık harika ol
muş pastan kocaman sevgiler...

balböcükleri dedi ki...

vallahi hazır gibi duruyor.buda senin becerin ellerine sağlık

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ellerine sağlık ninom.. pasta tek kelime harika.

ne mutluki sana , oğlun büyüyor demektir tüm bu anlattıkların.
allah en güzel günlerini göstersin sizlere.
önemli olan sağlıkla gelişmeleri, ve hayata atılmaları..
sevgiler canım benim.

made in funda dedi ki...

benim kızımda bu sene 1.sınıfa gidecek.bakalım ben de çok heyecanlıyım..başka bir ilçeye tayin de istedim.babaları yanlarında olacak bakalım nasıl olacak.seni çok iyi anlıyorum o yüzden ..herşey güzel gidecektir buna inanmak lazım.pastan süper olmuş.ellerine sağlık canım.afiyetler olsun..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ninocuğum hayırlı olsun canım.sevgili oğluna başarılar diliyorum.

pastan her zamanki gibi harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

bu pasta rejımı bozdurur bana..kalkıp yapayım bari:)tarifinle:)sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Nino'cugum,
Harika bir pasta olmus, ellerine saglik. Cok begendim.
Oglusuna da cok basarilar diliyorum, sevgiler Texas'dan....

Ferkay dedi ki...

Ninom aslında bunlar hep güzel şeyler.Allah hiçbir zaman onların acılarını göstermesin.
Pastan bir harika ellerine sağlık canım.
Sevgiler..

yaban mersini dedi ki...

mayıs haziran gibi senin sıla özlemi içeren yazıların daha artıyor sanki..ama ne kaldı şurada cnm..en fazla bir ay sonra Türkiyedesin..pasta da harika görünüyor bu arada..slmlar

İlker Ergin dedi ki...

Ahh canım bizde aynı duurmdayız.Sen neyseki bir okula yazdırmuşsın.Ben hala karar veremedim.Bazen başımın çatlayacak gibi olduğunu hissediyorum.Bunalıma gireceğim bu gidişle:((Ne kadar zormuş,insanın çocuğunun büyümesi yaa...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ninocugum ogluna sımdıden basarılar dılıyorum.Sanada cunku annelerde yenıden okullu oluyor cocuklar okula baslayınca.Ama guzel gunler bunlar .Pastana gelınce cok nefıs olmuş canım.Ellerıne saglık.Kocaman optum.

Melek* dedi ki...

çok güzel pasta ellerine sağlık... cuman mübarek olsun

leyya dedi ki...

ninom bu çok mutantan olmuş be güzelim..hoca dediki öle manyak güzel falan gibi laflar kullanmayın onun yerine mutantan deyin deaa o açıdan yanii)))canım öpüyorum öpüyorum öpüyorum seniii

Adsız dedi ki...

Canım benim.Pastaya söyleyecek bir kelime bulamıyorum.Turgut Özal'a karar vermişsin.Hayırlısı olsun.Mist'e gitmis olsada 2 dil olacaktı.Hem biliyorsun bende kücükken yabancı bir okula gittim. Düsündüğün kadar zor olmaz insallah.Cocuklar cok zeki.2dil 3dil onlara vız gelir.Sünnet isine gelince bizimkisi seneye kaldı. Dayının düğün olayı girdi araya yoksa biz de bu sene düşünüyorduk.
Hendize

cimcime dedi ki...

Nino kızmazsın di mi?
Maydanoz blogunu görücüye çıkarmış.

Kübra dedi ki...

Nihann abllaaa :))
seni kaybetmiştimm buldumm sonunda :P
Allah oğluna hayırlı yazılar yazsınn inşallahh.. şimdi ilkokula nasıl başlayacak diye dşünüyorsun, sonra bi bakıcaksın evleniyo :)
pastann çok güzel görünüyo elllerine sağlıkk..
öptüm kocamannn..

Kübra dedi ki...

ben buralardayım ama varla yok arasındayım :)
seni kaybetmiştim şans eseri rastladım.. özlemişim.. öptümm kocamann :)