9 Şubat 2015

HAMBURGER KÖFTESİ



Gurbette yaşayanlar beni daha iyi anlayacaktır. Öyle her yerden bişiler alıp yiyemezsiniz. Gerçi malzesef artık Türkiye'de de aynı gibi bu durum. Ne eti, helal mi, temiz mi derken içinize sine sine birşeyler yiyebileceğiniz mekanların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Ben de Cumartesi günü çocuklara hamburger yapayım dedim. Biz çok sevdik, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun..

MALZEMELER

300 gr. az yağlı dana döş kıyma
1 küçük rendelenmiş soğan
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı balsamik sos
2-3 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı toz hardal
Karabiber
Tuz

Servis Yaparken

Çedar Peyniri
Domates
Soğan
Marul
Hardal
Ketçap
Mayonez

YAPILIŞI

Tüm köfte malzemelerini çelik bir kaba alın yavaşça harmanlayın, çok fazla yoğurmayın. Daha sonra istediğiniz büyüklükte şekillendirip, yağsız ızgara tavada 3-4 dakika bir tarafını, 3-4 dakika diğer tarafını çevirerek pişirin. Ben kendi ekmeğimizi evde yapıyorum. Eğer evde hamburger ekmeği yapmak isterseniz onun da tarifini vereceğim sonraki günlerde. Hamburger ekmeğinin arasına yıkanmış marul, domates ve soğan dilimi yerleştirin. Ortasına köfteyi koyun tekrar domates ve soğan koyup, en üste çedar peyniri ekleyin. Servis yaparken arzuya göre hardal, ketçap, mayonez ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

1 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık,sevgiler