8 Nisan 2015

Pastiçe (Fırın Makarna)


Balkanlarda en çok yapılan ve sevilen makarna türü Pastiçe'dir. Benim de tadana kadar nasıl birşey olduğu hakkında bir fikrim yoktu. Biz genelde fırın makarnayı beşamel soslu yaparız. Bu da onun bir benzeri. İçinde beşamel sos malzemeleri var ancak çiğden yapılıyor ve adeta börek gibi oluyor. Çocuklar çok sevdiği için sık sık yapıyorum. Sizlere de tavsiye ederim. İşte tarif..

MALZEMELER
1 paket spagetti makarna
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 lt süt
2 yumurta
250 gr. beyaz peynir  veya lor
Tuz

YAPILIŞI
Spagetti makarnayı biraz tuz ve sıvı yağ ile haşlayın. Ancak çok fazla pişmesin, diri kalsın. Daha sonra süzün ve derin bir borcama aktarın. Üzerine 2-3 kaşık tereyağını küçük parçalara ayırarak serpiştirin. Peyniri ufalayın ver heryerine karışacak şekilde harmanlayın. Ayrı bir kabın içinde yumurtaları güzelce çırpın. Daha sonra sütü döküp, tuzu ilave edin güzelce çırpın ve makarnaların üzerini kapatacak şekilde tepsiye dökün. Fırını 250 derecede ısıtın ve tepsiye fırına verin. Altı ve üstü kızardıktan sonra fırından çıkartın. İyice ılıdıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

2 yorum:

Serap dedi ki...

Güzel görünüyor, ellerinize sağlık,
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba nino,ben bu makarnayı denedim.Güzel oldu,teşekkürler tarif için...Leyla