4 Nisan 2007

BESAMEL SOSLU FIRINDA KARNABAHAR






MALZEMELER
1 Orta Boy Karnabahar
Kaşar Peyniri Rendesi veya mozarella dilimleri
BESAMEL SOS ICIN
50 gr tuzsuz tereyağı
3 Yemek kaşığı Un (Tepeleme)
Tuz
Aldığı Kadar Süt
YAPILISI
Karnabaharları parçalayıp, tuzlu suda haşlıyoruz ve süzüyoruz. Fırın tepsisine dizip, biraz ufalıyoruz. Orta boy bir tencerede tereyağını eritiyoruz ve unu ekleyip, rengi donene kadar tel çırpıcıyla çırparak kavuruyoruz. Yavas yavas sütü eklerken ayni anda karistirmaya devam ediyoruz. Muhallebi kivamina gelince süt dökmeyi birakiyoruz, tuzunu ilave edip karistiriyoruz. Hazirladigimiz besamel sosun yarisini karnabaharlarla harmanliyoruz, kalan sosumuzu da karnabaharın uzerini kapatacak sekilde dokuyoruz. Kasar rendesini, sosumuzun uzerine serpiyoruz. 250 derece firinda, kasar peynirler kizarana dek pisiriyoruz. Ozellikle lahana ve biber tursusuyla nefis oluyor, tavsiye ederim.
AFIYET OLSUN

2 yorum:

ebruakın dedi ki...

Selamlar,
Ellerine sağlık.
Ben de çok severim graten şeklinde hazırlanmış yemekleri.
Bu yemek kabakla da çok güzel oluyor.
Sevgiler.

Ahmet Selim Kaplan dedi ki...

teşekkür ederim annemin çok işine yaradı bir gün kendini kızartacak
diye çok korkuyorum ...