7 Nisan 2007

TUZLU PASTANE KURABIYESI ve PONPON ATKIM

Gorur gormez 'bunu kesin yapmaliyim' dedigim iki seyi paylasacagim bugun sizlerle. Ilki blogcu arkadaslarimizdan kizilciksurubu'nda gordugum, Oktay Usta'nin tuzlu pastane kurabiyeleriydi. Iyiki paylasmissin bizlerle bu tarifi sevgili arkadasim, gercektende super oldu.




Paylasacagim ikinci sey ise ponpon atki :) Dun gece uykum kacti gece 03.00 siralarinda izledigim Derya Baykal'in programinda gordum bu atkiyi, 'Allah'im bende yapmaliyim' dedim ama yapilisini once verdikleri icin tekrar etmediler nasil yapildigini. Sabah kalkar kalkmaz, bir arama yaptim. Su internet dogru kullanildiginda super birsey. Ve sonunda blogcu arkadaslarimizdan handworks'un sayfasinda buldum yapilisini. Kendisine ne kadar hayir dua ettigimi anlatamam, tekrar cok tesekkur ederim, bizlerle paylastigi icin. Hic orgu bilmeyenler bile yapabilir bu ponpon atkiyi bayanlara, genc kizlara, cocuklara cesit cesit yapip, takin takistirin kisaca :) Ne kadarda kafiyeli oldu. Sadece bir cile yun ve makas yetiyor bu ponpon atki icin. Ormek yok :) 5 bilemediniz 10 dakikanizi aliyor ve atkiniz hazir. Ben yaparken, bir yandan oglum dur, yapma etme' derken fotograflayamadim, ama handworks yazisina tiklarsaniz, yapilisini bu sayfada bulacaksiniz. Blogcu arkadasimiz detaylariyla fotograflayip, anlatmis, sagolsun. Hadi herkese civil civil ponponlar geldiiiiiiiiiiiiiiiiii...

MALZEMELER

125 gr Oda Sicakliginda Margarin

1 Su Bardagi Sivi Yag

1 Cay Bardagi Yogurt

1 Yumurta

1 Corba Kasigi Toz Seker

1 Tatli Kasigi Tuz

1 Tatli Kasigi Mahlep

1 Tatli Kasigi Karbonat

Aldigi Kadar Un

1 Yumurta Sarisi-Corekotu ve Susam (Uzeri Icin)

YAPILISI

Yumusak margarini, iyice ezin. Uzerine sivi yag, yumurta ve yogurdu ekleyip iyice karistirin. Bu karisimin uzerine biraz un eleyip, karbonat, tuz, seker ve mahlebi ekleyip, diger malzemelerle iyice karistirin. Aldigi kadar un eleyip, yumusak kivamda bir hamur elde edin. Hamurdan kucuk parcalar kopartip, isteginize gore sekiller verip, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Uzerine yumurta sarisi surup, corekotu ve susamla susleyin. 170 derecede onceden isitilmis firinda, uzeri kizarana kadar pisirin. Soguduktan sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: