19 Ocak 2009

MİDYE TATLISI

Midye tatlisini ne zamandir yapmak istiyordum. Oktay ustanin bu tarifini hemen herkes denemis olmali. Gercekten de cok hafif ve cok lezzetli oldu. Gerci bir dahakine daha kucuk kesicem midyeleri :) bunlar biraz iri midye oldu ama harika bir lezzet oldu gercektende. Bugun gelen misafirlerime ikram edecegim bu tatliyi, umarim onlarda begenirler. Iste tarif...
MALZEMELER
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi sut
1/2 paket yas maya (ben 1 kucuk paket kuru maya kullandim)
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
2,5 su bardagi un (az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz)
Ic Malzemesi
Findik, ceviz badem karisimi, iri dovulmus
Uzerine
30 gr. tereyagi
Hamuru Acmak Icin
Nisasta
Serbeti Icin
3.5 su bardagi seker
3.5 su bardagi su


YAPILISI
Ilk olarak serbeti hazirlayin ve sogumaya birakin. Derin bir kabin icine sut, sivi yag, yumurta, seker, tuz ve mayayi koyun ve cirpma teliyle iyice cirpin. Unu ekleyip, iyice yogurun. Hamuru 20 dakika oda sicakliginda dinlendirin. Dinlenen hamuru 6 (veya daha fazla) bezeye ayirin. Nisasta serpilmis tezgahta, tabak buyuklugunde acin ve actiginiz bezeleri ust uste koyun. Butun bezeler acilip, ust uste konduktan sonra, acabildiginiz kadar buyuk acin. Ne kadar ince acarsaniz o kadar citir ve tel tel olur. Hamuru iyice actiktan sonra sikica rulo yapin ve tepsiye koyup, buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alin ve bir parmak kalinliginda dilimleyin. Eger daha genis dilimlerseniz, daha buyuk oluyorlar. Her bir dilimi merdane yardimiyla, cay tabagi kadar genislikte acin. Actiginiz hamurlarin sekli hafif oval olurlarsa, daha cok midyeye benziyorlar. Actiginiz hamurlarin icine ceviz, findik, badem karisimi koyun ve kapatin. Agiz kisimlari acilabilir ben agiz kisimlarini hafifce yaglayip kapattim, o zaman cok acilmadilar. Hazirladiginiz hamurlari yaglanmis firin tepsisine dizin. Tereyagini eritin ve uzerine surun. 180 derecede onceden isitilmis firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin. Firindan ciktiktan 1 dakika sonra soguk serbeti yavas yavas uzerine dokun ve surubunu cektikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

30 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Bu kadar güzelini görmemiştim Nino'm..))Ballı tatlıları pek sevmeme rağmen çok canım çekti..Çıtır çıtır oldukları ne kadar da belli..Ben balsız yutardım hepsini sanırım..Ellerine sağlık canım Nino'm..Öpüyorum yanaklarından..)


Sevgilerle..

papatya dedi ki...

Dünde söylediğim gibi şahane olmuşlar,ellerine sağlık ninom..

derya dedi ki...

Canımmm enfes bir tatlı olmuş ellerine sağlık...öptüm...

sarımutfak dedi ki...

nefis olmuşlar.hazır baklavalık yufkayla olurmu acaba??
ellerine sağlık cnm

Ayça dedi ki...

Hamaratım benim... Hem anne, hem ev hanımı, hem öğrenci ol, hem de bunları yap... Helal olsun kız sana:)

zerrin - misss dedi ki...

ninom, çok güzel olmuş bunlar..

ben de yapabilirmiyim mi acep becersem keşke..

du ben tarifi daha iyi bi okiyim.

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GÜZEL DURUYORLAR RESİMLİ OLARAKDA TEK TEK ANLATTIĞIN İÇİNDE AYRICA ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Leyya dedi ki...

görüntü şahane..eline sağlık ninom.bende heves ettim bak şimdi valla))luluyla birlikte yapalım bigün biz bunu..sen de msn den naklen katıl))))
tiramisuda çok hoş görünüyor.inanır mısın daha bi kere bile denemedim ben bu tiramisuyu sahtesini gerçeğini ayırdedemem bile)ellerine sağlık ninooomm

kizilciksurubu dedi ki...

Cok güzel olmus sekilleri, ellerine saglik canim.

tuğba dedi ki...

Ay ay insanın ağzını sullandırcak bir görüntü .Ellerine sağlık sevgiler...

simayhobievi dedi ki...

bu tarifi çok beğeniyorum eline sağlık eminim sizin yaptığınızda leziz olmuştur afiyet olsun

defneylebirlikte dedi ki...

ben de merak ediyorum bu midye tatlısını.ellerine sağlık nefis görünüyor..

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Merhaba şeker:)

Ne kadar güzel bir görüntüdür bu..
Benim gibi yemeğin lezzeti kadar görüntüsü de önemli olan birisi için biçilmiş kaftan..

Süper valla kutlarım, emeklerine sağlık.SEVGİLER.

Ayşegül dedi ki...

nino'cum
ellerine sağlık.mmmm enfes

yildiz dedi ki...

harika bir görüntü,ellerine saglik
sevgili nino.....

birdilimdus dedi ki...

Ninocuğum ellerine sağlık ben şahsen şerbetli tatlılar konusunda üşengecim biraz ama sen çok başarılısın.Harika görünüyorlar.

Sevgiler,
Evren

lezizsofralar dedi ki...

Nhan'cim görüntü sahane canim citir citir oh...ellerine saglik,kurban bayramina yapmistim bende tadi damagimizda kalmisti simdi görünce yine canim istedi,bakalim tekrar ne zamana yaparim...

sevgiler,...

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Aman aman tam bir görsel şölen... Eminim yiyenler bir daha istemişlerdir... Ninocuğum ellerine sağlık... Sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nino'cugum,
"Gel beni ye" diyor buradan, harika olmus.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

pastatasarım - nesrin tong dedi ki...

NİNOCUM ELLERİNE SAĞLIK CANCAĞZIM... ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR..... SEVGİLER....

Büşra dedi ki...

Üfffffffff çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.

aysultan dedi ki...

Luludan tarif aldıysanız zaten süperdir:))
Ellerinize sağlık,çıtır çıtır enfes görünüyor..

Papatya Prenses dedi ki...

bir satır
iki satır
üç satır
dört satır
beş satır
altı satır
:DDDD

Feyza Fidan dedi ki...

Kısss Nirinirininommmm, muhteşem yapmışsın bacım midye tatlısını, elceyizlerine sağlıkkkk..
Öptüm seni...

neslihan dedi ki...

çok güzel görünüyorlar yahu,ellerine sağlık canım.midyeyi sevmem ama tatlısı müthiş....sevgilerimle...

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Ninocum tatlılar süper görünüyor:).
Ellerine sağlık.
Ceviz tatlılara çok yakışıyor gerçekten de.
Sevgiler, öpücükler;)..
aslı

Hülya dedi ki...

Şerbetli tatlılarla pek aram yoktur ama bu tatlıyı tuttum.
Hemen not ediyorum.
Ellerine sağlık

Özlem dedi ki...

Nino'cum,
ne hamarat kadınsın valla, bu satırları bile yazarken yutkuna yutkuna bir hal oldum lezzetine dayanamayıp,
ellerine sağlık,
sevgiler,

yeşim dedi ki...

şerbetli tatlıları pek sevemiyorum ama bu pek bir lezzetli görünüyorr

ellerine sağlık
canımcımmm

Adsız dedi ki...

Günaydın Nino'cum gerçektende nefis görünüyorlar,Bende kolları sıvadım, şimdi mutfağa gidiyorum.Hadi hayırlısı :)

Şerbetini kaynattım bile :)