9 Şubat 2015

SUSAMLI KAŞARLI KİLİS KEBABI


Kilis kebabını Kilis'li bir ablamdan öğrenmiştim yıllarrrrr önce ve evimizin en sevilen yemeklerinden biridir kendileri. Bu sefer Kilis kebabına yeni bişiler ekleyerek yeni bir hale getirdim kebabı :) ama gerçekten enfes oldu itiraf etmeliyim. Çok yoğun bir hafta sonundan sonra yeni bir haftaya enerjik başlamak iyi oluyor. Hepinize bol tebessümlü, sağlıklı, güzel haberlerle dolu bir hafta diliyorum. Nino'dan sevgiler hepinize..

MALZEMELER

1/2 kg orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı balsamik sos
1-2 yemek kaşığı galeta unu
1 soğan (rendelenmiş)
3-4 diş sarımsak (rendelenmiş)
Karabiber
Kimyon
Sıvı yağ
Tuz

3-4 adet patates (altına döşemek için)
Kaşar peyniri (üzerine)
Susam (üzerine)

YAPILIŞI
Tüm kebap malzemelerini yoğurma kabına alın ve güzelce yoğurun. Yağlanmış fırın tepsisine patatesleri çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğrayın ve yerleştirin. Üzerine kebap harcını döşeyin. En üste kaşar peyniri rendeleyip, susamla süsleyin ve 170 derece fırında yavaş yavaş pişirin. Afiyet olsun..

1 yorum:

Serap dedi ki...

Güzel dilekleriniz teşekkürler.
Görüntüsü çok güzel olduğuna göre
lezzetlidirde ellerinize sağlık.