11 Nisan 2007

ITALYAN MANTISI TORTELLINI

Arnavutluga ilk geldigim yil yemistim bu yemegi. Tadina bayilmistim. Bu ara dunya mutfaklarindan, manti cesitlerinden gidiyoruz :) sonumuz hayrola :) Bu mantinin Turkiyedeki buyuk marketlerin, makarna reyonlarinda satildigini duydum. Bulursaniz mutlaka alin ve deneyin, bayilacaksiniz tadina. Hem etli, hemde peynirli oluyor bu manti. Ben peynirlisini aldim bu sefer. Bulamayanlar icinse, diger manti tariflerimde verdigim hamuru hazirlayin, icine istediginiz harci koyup, rulo yapin ve yuzuk ekli verin aynisi oluyor. Diger manti ve makarna tariflerim icin lutfen tiklayin...



Bugun dostlar gunuymus sanirim. Herkesin dostlar gunu kutlu olsun. Nice dostluklar kurabilmek umidiyle...

MALZEMELER

1 Paket (500 gr.) Peynirli Tortellini

Su, Tuz

Sivi Yag

Yogurt

Sarimsak

Dereotu

Kirmizibiber

Tereyagi

YAPILISI

2.5 lt suyu kaynatin, biraz sivi yag ve tuz ekleyip, tortelliniyi yaklasik 20 dakika haslayin. Pistikten sonra suzun ve servis tabagina alin. Isteginize gore ister sadece dereotu ile susleyip, tereyagi gezdirerek servis yapin, istersenizde sarimsakli yogurt dokup, kirbiberi tereyaginda kizdirip yogurdun uzerini susleyerek ikram edin. Iki haliylede harika oluyor. Ozellikle kiyma veya eti mantida sevmeyenler icin, peynirli tortellini ideal bir yemek. Begeneceginizi umuyorum.

AFIYET OLSUN


1 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Nihan'cigim,
Oncelikle ellerine saglik, bizde bunu cok severiz. Amerika'da da kolaylikla buluyoruz, hatta Turkiye'deyken de alirdik, tekrar ellerine saglik.
Beni davetine cok tesekkurler ama seninle ayni gun katilmisiz oyuna, benide Tuba ilk once davet etmisti ama gene de cok tesekkurler davetine, sagol. Bu arada musadenle seni linklerime ekledim ki duzenli ziyaert edebilmek icin. Sevgilerimi yolluyorum, Texas'dan Tiran'a.