11 Nisan 2007

SEHRIYELI ve KREMALI TAVUK CORBASI



Uzun zamandir corba yapmiyordum. Bu hafta sonu tavuk aldim ve hasladim. Hem kizarttim tavuklari, hemde kalan parca etleriyle corba yaptim. Ozellikle cocuklar icin bol vitaminli bir corba oldu.

MALZEMELER
1 Su Bardagi Haslanmis ve Tiftilmis Tavuk Eti
1 Yemek Kasigi Tereyagi
1/2 Su Bardagi Tel Sefriye
2 Yemek Kasigi Un
Tavuk Suyu
Nane, Kirmizi Biber, Tuz

YAPILISI
Tereyaginda unu kavurun ve biraz tavuk suyu ekleyip, parcalanmis tavuklari ilave edin. Corbanin suyu kaynadiktan sonra, eger koyu olursa biraz daha tavuk suyu ekliyebilirsiniz. En son olarak tuzunu ayarlayip, nane ve kirmizi biber ekleyin. Cocuklar icin kirmizi biberi fazla koymayin ve parca eti cocuklar cok zor oguteceginden, corbaniz pistikten sonra, blenderdan gecirin.
AFIYET OLSUN

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çorba nefis görünüyor,ellerinize sağlık.
www.beyhan.ile.biz

Esma dedi ki...

Canim cekti , cok lezzetli gozukuyor, benim favoru corbalarimdan, ama tam tarif elimde yoktu, bu hafta yapmam lazim, paylastiginiz icin tesekkurler, ellerinize saglik.