2 Ocak 2009

SİMİT



Bu yilin ilk tarifi Simit. Sevmeyen yoktur simidi. Tiran'dan blogumu okuyan arkadaslar, simt tarifini kimden aldigim tahmin etmislerdir. Oglusumun arkadasi Yusuf Emre'nin annesinden aldim tarifi. Orjinal tarif Oktay Usta'ya ait. Ama benim arkadasim bu simitleri cok guzel yapiyor. Bende bayiliyorum bu simitlere. Eminim deneyen herkeste bayilacaktir. Ne zamandir denemek istiyordum Oktay ustanin meshur simitlerini. Yemeye doyum olmayan bir simit gercekten. O yuzden arada bir yapmak lazim bu simitleri :) Iste yeni yilin ilk tarifi...

MALZEMELER
Hamuru Icin

5 su bardagi un
1/2 kucuk boy cay bardagi ile sivi yag
2 yemek kasigi seker
1.5 tatli kasigi (dolu) tuz
1 kucuk paket kuru maya
1.5 su bardagi su (az gelirse ilave edilebilir)

Sosu Icin
2 yemek kasigi pekmez
2 yemek kasigi sivi yag
1/2 kucuk cay bardagindan daha az su

Suslemek Icin
Bol Susam

YAPILISI
Hamur malzemelerini karistirip, cok iyi bir sekilde yogurun. Ne kadar cok yogurursaniz o kadar guzel olur. Sert bir hamur olacak. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Sonra 11-12 bezeye bolun. Bezeleri duzgun toplar haline getirin. Her bir bezeyi uzun bir cubuk seklinde buyutun, iki ucunu birlestirip, orgu haline getirin ve iki ucunu birlestirip, yuvarlak yapin. Firin tepsisine yagli kagit serin. Sos malzemelerini iyice karistirin. Hazirladiginiz simitleri once sos malzemesine, sonra bol susama bulayip, tepsiye dizin. Hazirladiginiz simitleri 75 derecede, kabarip, mayalanincaya kadar bekletin. Kabaran simitleri 200 derecede, uzerleri kizarana kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.

AFIYET OLSUN

33 yorum:

one ben bir sey dedi ki...

ninoşum ortakim yapıcam ben bunları yapıcamda yapıcam gör bak gör bak............

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ben bu simitleri yerim yerim yerim:)
ellerine sağlık ninom:)

Adsız dedi ki...

çook güzel gözüküyo çok canım çekti galiba akşama yapıcamm.ellerinize sağlık

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım arkadaşının da tabiii!!!Süper görünüyorlar.

Sevgiler,
Evren

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Simit görünce dayanamayanlardanım :))
Bu tarifi daha blogum yokken Oktay ustada görüp denemiştim. Çok da lezzetli olmuştu. 10 simit çıkmıştı bu tariften yanlış hatırlamıyorsam...

Ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyorlar.

Sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Sevsinler simitlerini..))) Ben asla simitsiz yapamam nino'm..Yemekten kalkıp simit yiyen benim sadece..))Ellerine sağlık şeker parem..Bende seni çok seviyorum..Bitanemsin benim..SAKIN UNUTMA OLUR MU!!!

Candan'la birlikte bekliyoruz seni..İnşallah bu sefer benim çalışma günlerime rastlamaz..


Kocaman öpüp mutlu yıllar diliyorum canım..


Sevgilerle..

Tijen dedi ki...

Aaaa kendi yapmış sahiden. Helal olsun sana!

Adsız dedi ki...

Süper olmuşlar bayıldım çıtır çıtır görüntülerine.. Valla bende dayanamayacağım ve uygun bi anımda bende olişime ve sınıf arkadaşlarına yapacağım.. Ellerine kollarına sağlık..

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Nefis görünüyor... Nasıl da canım çekti... Ellerine sağlık canım... Sevgiyle... mutlu seneler...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Cıtır cıtır tam yemelık.Ellerıne saglık canım sevgıler..

Ferkay dedi ki...

Canım Ninom ellerine sağlık bende bayılırım simite ne iyi oldu, hemen deneyeyim.
Bitanem yeni yılını kutlar sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.

made in funda dedi ki...

bayılırım simite.ellerine sağlık..

leyya dedi ki...

olmaz bu kadar)))bende bu sabah aynı simitlerden pişirdim ..sana katılıyorum neffis ötesi bişeyler gerçek))yarın yine yapmayı düşünüyorum dondurucuya atiiim acil durumlar için.elin ağlık ninommm..yılın hergünü böle geçsin inşllh))

Selcen Şenocak dedi ki...

Mutlaka deneyeceğim simitler nefis görünüyor,ellerine sağlık.

Sevgiler...

HÜLYA dedi ki...

ellarine sağlık ninom simitler süper görünüyor...çıtır çıtır bir simide kim hayır diyebilirki şahsen ben asla diyemem o yzüden çayımın yanına bir tane aldım bile...

sevgiler canım

Adsız dedi ki...

selam.simitler pek güzel görünüyor.bende bu tarifi sürekli yaparım..elinize saglık.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ninommmm, ben de isterim.. Hem de çok isterim...

Öperim yanaklarından

ellerine sağlık kuzum

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım..nefis görünüyor..afiyet olsun..www.yuncafe.blogcu.com

saniyesultan dedi ki...

kim simite hayır diyebilirki.....*Süper gözüküyor,ellerine sağlık canım.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ninocum ellerine sağlık
nefis görünüyor simitlerin

Sevde dedi ki...

Ya kim dayanabilir simite, enfes gözüküyor ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

kahvenin yanına bu nefsi simitlerde olsa herşey tamam olurdu ya neyse

ellerine sağlık
sevgiler kuzummmm

Adsız dedi ki...

Bayıldım resmen.Harika bunlar.
Ellerine sağlık.Sevgiler...

karakazan dedi ki...

Böyle citir simitlere kim hayir der ki?Ara da yapmak lazim memleket hasretine iyi geliyor:)
Eline sagik ninocugum:)

Sevgilerimle,Serap.

zarpandit dedi ki...

gecenin bi vakti açlıktan tavan yapan midem için en ideal lezzet :)
şöle güzel bi çay birde bembeyaz peynir..pofff açım :(

Aysultan... dedi ki...

Ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar
Sevgiler...

Aysultan... dedi ki...

Ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar
Sevgiler...

neseersoy dedi ki...

Nino'cum , ellerine sağlık harika görünüyorlar.
Sevgilerimle

Özlem dedi ki...

Simidi sevmeyen yok ki, bayılırız, hatta bugün akşamüstü, canımız çekti, yağmura rağmen gidip aldık, içine beyaz peynir, yanında çay akşam yemeği niyetine...bunları da görünce...neden evde yapmıyoruz ki...mis gibi olmuşlar,
ellerine sağlık,
sevgiler

Adsız dedi ki...

Bende istiyommm, bende istiyommmm, bende bende bende... Ama daha sonra istiyom. Çünkü çok kötü fena rejimim geldi:) Bakalım kaç gün dayanabileceğim:)

Adsız dedi ki...

özledim vallah simit tadini, ellerine saglik :)

Adsız dedi ki...

denedim ben bu tarifi . acayip sert oldu nihan. samimiyetle söyleyebilirim ki 4günlük simit kıvamında oluyor soguyunca sıcakkende dokusu acayip yogun oldugu ıcın herturlu sert yani.
okadar malzemem boşuna gitti.

NiNo dedi ki...

deniz merhaba
yazdiklarin karsisinda soktayim imkansiz bir sey bir cok kisi tarafindan denenmis bir tarif bu nasil olur hala inanamiyorum cok uzuldum ama belki eksik fazla birsey yaptin cunku bu tarif tam tutuyor :( dilerim daha guzel bir tarif bulursun