3 Şubat 2015

ZEYTİNYAĞLI KABAK



Her zaman öyle pasta börek olmaz değil mi? Onca pasta börek yanında ben ne yiyorum!! İşte böyle sağlıklı şeyler yiyorum. Midem, bağırsaklarım, tansiyon, kolestrol, karaciğer yağlanması derken alramlar veren vücudumu sağlıklı günlerine geri döndüreceğim inşallah. Bunun içinde aslında sıkı olmayan ama ciddi bir nefis terbiyesi olarak tanımlanacak bir sağlıklı beslenme programım var. Akşmları özellikle çok hafif yemeğe gayret ediyorum zira insülin direncimi düşürmem gerekiyor yoksa kilo veremem, kilo vermezsem de sağlığıma geri dönemem. Kilo vermek bu yüzden hayati bir önem taşıyor benim için. Aslında günde 30 dakika bi fırsat bulsam biraz da spor yapsam ne güzel olacak neyse o da olacak inşallah :) Tarife geçiyor, sevgiler yolluyorum sizlere...

MALZEMELER
1 kg kabak
1 demet dereotu
2-3 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı etli biber
3-4 yemek kaşığı önceden haşlanmış işlenmemiş buğday
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 bardaktan az su
Tuz

YAPILIŞI
Dereotu hariç tüm malzemeler doğrayın ve tencereye koyun. Suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişirin. Kabak pişip biraz ılıdıktan sonra servis yaparken üzerine dereotu serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam ben ayşe kabak yemeğini çok severim elinize sağlık güzel görünüyor olsada yesem

Emine dedi ki...

merhaba tariflerinizi çok beğeniyorum ellerinize sağlık daha öncede aynı yorumdan yazdım die aklımda ama lütfen blogdan tarifleri takip etmek benim için biraz zor oluyor tariflerinizi paylaşacağınız facebook sayfanız yoktu baktım ama belkide başka isimle açmış olabilirsiniz facebook sayfasınız yok ise açarmısınız lütfennn ordanda takip etmek isterimm

NiNo dedi ki...

Teşekkürler Ayşe hanım

NiNo dedi ki...

Emine hanım nino mutfakta adıyla facebook sayfamı açtım bu konuda istekler geldigi icin yetişebildigim kadar paylaşım yapıyorum sevgiler