26 Şubat 2013
BULGURLU ETLI SEBZELI BOREK
MALZEMELER
Ic Malzemesi
1 su bardagi kisirlik bulgur
250 gr yagsiz dana kiyma
3 sap pirasa
1/4 lahana
2-3 adet havuc
2 adet sogan
2 adet patates
Sivi yag
Karabiber
Tuz
Dis Malzemesi
Yufka
Yumurta sarisi
Susam
Sivi yag
Su
Sut
Yapilisi
Genis bir tencerede cok az yag ile soganlari yemeklik dograyip kavurun sonra kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin. Kiyma hafif pistikten sonra ince ince kiyilmis pirasalari, lahanayi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Rendelediginiz havuc ve patatesleri ekledikten sonra karabiber ve tuzunu ayarlayip, bulgurunu ekleyin ve biraz daha kavurup ocaktan alin. Firini 200 derecede isitmaya baslayin. Yufkalarinizi serin ve ayri bir yerde biraz su, sut, sivi yag ve tuz karsimi hazirlayin ve bunu firca yardimiyla yufkalariniza surup, yufkalarin bir kenarina harcinizi doseyin ve rulo olacak sekilde yufkalarinizi sarin. Arnavutlukteki gibi yufkalariniz cok ince ve kare seklindeyse o zaman iki uc kat yufka kullanin ancak Turkiye'de ki yufkalarda tek kat yeterli olacaktir. Hazirladiginiz rulolari yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin, uzerlerine yumurta sarisi surup, susam ekeleyin ve firina verin. Firindan cikan boreklerinizin uzerine havlu orterseniz borekleriniz yumusar ancak citir seviyorsaniz hic bir sey ortmeden sogumasini bekleyip servis yapin. Firina vermeden once dilimlerseniz sizin icin daha kolay olacaktir.
AFIYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder