28 Şubat 2013

GOKKUSAGI TATLISI/IKI RENKLI REVANI


Bu tatliyi yillar once nerede gormustum hic hatirlamiyorum sanirim blogumu actigim ilk yillardir 2007 filan. Bugun misafirlerime bu tatliyi yapmak istedim ama ne adi ne tarifi aklimda degildi hemen google amcaya sordum, sagolsun hic bir sorumu karsiliksiz birakmaz :) Tabii benzer bir cok tarif cikti karsima ama eskilerden ve pek cok kere tarifini deneyip memnun kaldigim Portakal Agacinin tarifi ile yapmak en garanti yoldu benim icin. Hic dusunmeden tarifi not ettim ve hemen yaptim. Diyette oldugum icin ben tadina bakamiyorum ama anneannem onayladi 'nefis olmus' :) oyleyse bende size hic dusunmeden tavsiye edebilirim bu tatliyi...


Malzemeler

Keki Icin
3 yumurta
1 cay bardagi seker
3 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
3 cay bardagi irmik
3 cay bardagi un
2 paket kabartma tozu

Serbeti Icin
3 su bardagi su
3 su bardagi toz seker
1 dilim limon suyu

Diger Malzemeler
1 kucuk paket kakao
Damla cikolata
Cekilmis ceviz
Hindistan cevizi
Koyu krema veya kaymak


YAPILISI

Serbet malzemelerini tencereye koyup, kaynatin ve sogumaya birakin. Cirpma kabinda yumurta ve sekeri kopurene kadar cirpin sonra diger malzemeleri icine karistirip, homojen bir kivam alana kadar cirpin. Buyukce bir cam kalibi yaglayin ve unlayin sonra harci dokun ve onceden 200 derecede isitilmis firinda pisirin. Kekiniz pistikten sonra baska bir kaba ters olarak cikartin ve agzi keskin bir kalipla veya bardakla yuvarlaklar kesin. Hazirladiginiz serbeti kestiginiz ve artan keklerin uzerinde bir iki defa gezdirin. Kestiginiz yuvarlaklari servis tabagina alin ve kalan keklerin icine kakaoyu ve bir miktar hindistan cevizini ilave edip, hafifce yogurun ve yuvarlak dilimlerden daha kucuk parlacalar alip, keklerin uzerine koyun. Kremayi veya kaymagi krema sikma aparatina doldurup en ustune sekil verin. Damla cikolata ve ceviz parcalariyla susleyin. Arzuya gore hindistan cevizi, findik, badem, antep fistigi, renkli sekerler ilede susleyebilirsiniz. Soguduktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN

1 yorum:

Emel AKAN dedi ki...

Elerine sağlık iznin olursa ilk fırsatta deneyip blogumda yayınlamak isterim...
Sevgilerimle...