25 Şubat 2013

KEPEKLİ SÜTLÜ EKMEK


Evde kepekli ekmek yapanlar vardir muhakkak. Bu benim ilk kepekli ekmek denemem oldu ve geercektende muhtesem oldu kendileri :) Yulaf ezmesi ile susledigim kepekli ekmegimin lezzeti o kadar guzeldi ki bizim ev halki resmen kek yapmisim gibi oturup yediler, snairim bunu siklikla yapmamam gerek :) 


MALZEMELER
1 Yumurta
1 Paket kuru maya
1 Su bardagi sut
1/2 cay bardagi zeytin yagi
1 tepeleme cay kasigi tuz
2 cay kasigi seker
3 su bardagi kepekli un
Yulaf ezmesi

YAPILISI
Ilik sutle mayayi eritin, yumurtanin sarisindan bir cay kasigi ayirin ve butun malzemeleri harmanlayip, hamuru iyice yogurun. Uzerine bez ortup, yarim saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bir kere daha yogurup, uzun kek kalibina, yagli kagit serip, hamuru yerlestirin. Hamurun uzerine bicakla cizikler atip, ayirdiginiz yumurta sarisini, cok az sutle acip, hamurun uzerine surun. Hamurunuzun uzerine yulaf ezmesi serpin, 180 derece firinda, 35 dakika pisirin. Biraz soguduktan sonra dilimleyip, servis yapin.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: