25 Şubat 2013

Sekerli Anneanne Kurabiyesi


Cocukkenden biliyorum bu lezzeti sekerli kurabiye derdik biz buna. Bir gun Instagramdan bir arkadasim anneannesinin kurabiyelerini paylasinca hemen o gunlere gidiverdim ve tabii hemen tarif istedim sagolsun kirmadi hemen gonderdi ve inanilmaz bir seydi bu harika kurabiyeler adeta cocuklugumu getirmisti yeniden bana. Iki tepsi kadar cikiyor bu kurabiyeler, oldukca fazla cikiyor yani 50-60 tane kurabiyeniz oluyor ama bu kurabiyelerin en guzel yanlarindan biri buzlukta saklayabiliyorsunuz, boylece ani bir misafirde ikram edebileceginiz harika kurabiyeleriniz oluyor, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler
3 yumurta
6 kahve fincani toz seker
3 kahve fincani yogurt
2 kahve fincani zeytin yagi
1 kahve fincani misirozu yagi
1 portakal kabugu rendesi
1/2 limon suyu
2 tepeleme cay kasigi karbonat
Aldigi kadar un

Yapilisi
Yumurta, toz seker, yogurt ve sivi yag bir kaba konur ve mikserle iyice cirpilir. Ayri bir yerde karbonatin uzerine limon suyu dokulur ve kabaran bu karisim cirptiginiz yumurtali karisima eklenir. Portakal rendeside ilave edilip,iyice karistirdiktan sonra uzerine yavas yavas un eklenerek hamur yogurulur. Istege bagli olarak yogurulan hamur bir gece buzdolabinda dinlendirilir, eger vaktiniz yoksa hemende sekillendirebilirsiniz oylede cok lezzetli oluyor. Hamurdan istediginiz buyuklukte parcalar kopartip, yuvarladiktan sonra, ust kismini sekere batirip, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir ve 170 derece firinda alti kizarincaya kadar pisirilir. Bu kurabiyelerin uzeri kizarmiyor. Bu nedenle altini kontrol etmek gerekiyor. Kurabiyeler ilidiktan sonra buzdolabi posetlerinde muhafaza edin veya buzlukta saklayin. Kurabiye kavanozu yada kutuda durursa kurabiyeleriniz kuruyabilir, bu nedenle poset kullanmakta fayda var.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: