26 Şubat 2013

ZEYTİNLİ RULOLAR



Bu zeytinlilere bayilacaginiza eminim. Kagit ve kalemleriniz hazirsa iste basliyorum anlatmaya :)


MALZEMELER
1 Su Bardagi Ilik Sut
1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Su Bardagi Yogurt
1 Yumurta Sarisi (Uzerine Surmek Icin)
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Seker
1 Kucuk Paket Toz Maya (Veya 1 Tepeleme Yemek Kasigi)
Aldigi Kadar Un (Yumusak Bir Hamur Olacak Kadar)

Ic Harci Icin
1 Kase cekirdekleri cikartilmis ve rondodan gecirilmis zeytin
2 domates rondodan gecirilmis
2 biber rondodan gecirilmis
1 Tatli kasigi kekik
1 Yemek kasigi salca
Sivi yag
Tuz

YAPILISI
Ilik sutte toz mayayi eritip, butun malzemeleri karistirin ve yavas yavas un ekleyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez koyup, mayalanana kadar dinlendirin. Hamurun hacmi iki katina cikmis olacak. Hamur mayalanirken ic harcini hazirlayabilirsiniz. Tum malzemeleri bir kabin icinde karistirmaniz yeterli, burada onemli olan malzemelerin rondodan gecirilmis olmasidir. Mayalanan hamuru, un serptiginiz tezgahta gelisi guzel acin ve icine her yerine gelecek sekilde harcinizi surun ve hamuru rulo seklinde katlayip, dilimleyerek yagli kagit serilmis tepsiye dizin ve uzerlerine yumurta sarisi surup, 200 derece firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin. Pogacalar pistikten sonra uzerlerine bez ortup 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: