29 Ağustos 2007

Etli Bostan Kebabi

Patlican en sevdigim sebzelerin basinda gelir. Her halini severim su patlicanin. Bostan kebabi ise inanilmaz bir lezzet. Yemede yaninda yat derler ya, dayanabiliyorsan yemede yat bakalim :D Yedik yedik bi daha yedik(ben bi tane yedim valla :D), gene yedik, istedik ki, sizde gorun, dayanamayin, yapin, yiyin :) aman sakin yedikten sonra sismeyin :D


MALZEMELER
4 adet bostan patlicani
2-3 dis sarmisak
1 adet orta boy sogan
1/2 kg. kusbasi et
4-5 adet domates
1 dolu yemek kasigi salca
3 adet yesil biber
Siviyag
200 gr. dil peyniri
Tuz, Karabiber, Kori

YAPILISI
Patlicanlari yikayip, alacali soyun. Sap kismini kesip, ortasini dikkatlice oyun, tuzlu suda bekletip, suzun. Kizgin yagda veya en kolayi fritozde hafif kizartin. Kusbasi dogranmis eti cok az yagda kavurun. Yemeklik dogranmis soganlari, biberleri, domates ve salcayi ilave edip, kavurmaya devam edin. Biraz sicak su ekleyip, kisik ateste eti pisirin. Patlicanlari kucuk firin guveclerine yerlestirin. Pisen etli harcin icine, tuz ve baharatlari ekleyip, karistirin ve patlicanlarin icine doldurun. Dil peynirini dilimleyin ve patlicanlarin uzerine kapatin. 180°C firinda, peynirler eriyip, kizarana kadar pisirin. Sicakken, guvecle birlikte servis yapin.

AFIYET OLSUN


19 yorum:

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Nihan'cigim, gecmis olsun dileklerin icin sagol canim. Parmaklarim su an daha da iyi, sadece kizariklik ve biraz su toplamislar ama fazla acimiyorlar. Senin fikrini gözardi etmeyecegim fritöz iyi bir alternatif olabilir. Aslinda birzamanlar vardi ama sonradan bozulmustu ve bizde onu cöpe dogru yollamistik. Bu arada senin bostan kebabin da gel beni ye diyor, ellerine saglik arkadasim, tekrar görüsürüz. Hadi byyyeeee

mutfaközlemi dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis bir görüntüsü var..

sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım yine yaptığın güzelliklerle mideler şenlik diyosun yani pes doğrusu :))
Ellerine sağlık...

Özlem'den Sevgiler...

Yaren dedi ki...

Nihancim, ne kadar güzel tarif,cok güzel,tabi sana afiyet olsun canim.Ben bunu yaparim.Ellerine saglik.

NiNo dedi ki...

kevsercim yeniden gecmis olsun canim aman dikkat et hemen al yeni bir fritoz...

ozlemcim bende cok begendim goruntuyu, tadini solemeye gerek bile duymuyorum :D

ozlemcim valla mideler senlikte sonra kilolarda senlik oluyor, sadece birer tane herkese, fazlasi yok :D

yarencim sagolasin canim, sende yap hemen, cok guzel oluyor, yaninada cacik yap ama :D

kakaolusevgi dedi ki...

EŞİNE ÖNCELİKLE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.
BEŞAMEL SOSU NEREYE KOYSAN,BEN DE BAYILRIM.HARİKA BİR KARIŞIM.FIRINDA MAKARNAYI SIK SIK BEN DE YAPARIM.HATTA İÇİNE SOSİS VEYA GARNİTÜR FALAN DA KOYARIM.
ETLİ BOSTAN KEBABIN DA BİR HARİKA GÖZÜKÜYOR.FARKLI BİR YEMEK OLMASI AÇISINDAN,ÖNÜMÜZ RAMAZAN,MİSAFİRLERE DENENEBİLİR.ELLERİNE SAĞLIK.
SEVGİLERİMLE..

Adsız dedi ki...

gerçekten sunumu çok hoş olmuş,patlıcanlarım bugün közlenmiş ve yenmiş olmasalardı kesin yapmıştım.şu durumda pazar günü patlıcan alınacak ve tarifin yapılacak.ellerine sağlık.
http://makarnacik.blogcu.com

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba Nihan!Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Patlıcan en sevdiğim lezzetlerden bitanesi.Dediğin gibi ben de herçeşidini severim patlıcanın.
selamlar ve sevgiler....
bengisu

Selma Alkan dedi ki...

nihan abla ellerine saglik cok lezzetli gorunuyor eminim tadida nefisdir sevgilerimle...

NiNo dedi ki...

kakaolusevgi yorumuna tesekkur ederim bende bazen yaparim garniturlu ama sadesi daha hosuma gidiyor, bostan patlicani ramazan icin iyi fikir :)

birgulcum begendigine sevindim canim yaptiktan sonra haber ver...

bengisu tesekkur ederim canim guzel yorumuna...

selmacim tesekkur ederim canim, tadida guzel oldu gercekten :D

Bir Anne dedi ki...

Harika bir goruntu, ellerine saglik arkadasim.

Adsız dedi ki...

Canım benim ben niye eksik kalmışım yorum yazmamışım ki hayret iş beni iyice sıyrık yapmış horon mu teptiler başımda ne gece yarısı olacak ama ağzım sulandı bi ses mutfak mutfak ye ye diyo öbürü yeme yeme şişkooo diyo
en iyisi sana kocaman bi eline sağlık otur kızım yeşim aşağıya

Adsız dedi ki...

Arkadaşım uzun zamanadır yoktum geldim blogspota taşınmışsın hayırlı olsun tariflerinin her zaman sıkı takipçisiyim bu arada bende patlıcanı çoook severim görüşmek üzere hoşçakal.

Selcen Şenocak dedi ki...

Sevgili Nihan nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler...

NiNo dedi ki...

bir anne tesekkur ederim yorum icin, iyi tatiller...

yesimcim bende diyodum bizim kiz yok heh tamam olduk simdi :) aman ye de cok yeme bacim :)

hayat73 canim cok tesekkur ederim yeniden gorusmek cok guzel...

almulacim canim sagolasin begendigine sevindim...

ifot dedi ki...

çok güzel olmuş nihan hanım elinize sağlık.
bu arada sitenizi linklerime ekledim :)

NiNo dedi ki...

ifot tesekkur ederim canim begendigine sevindim :)

fidaneli dedi ki...

nıhan cım bu ne guzellık bacım yaa.. ellerıne sağlık.. bayıldım.. kusbası et yerıne kıymalı yapsam olurmu acep??

sevgıler
fıdan

NiNo dedi ki...

fidancim sagolasin canim kiymaylada olur elbet neden olmasin, herkesin tamak tadina gore lezzetlere lezzet katmak mumkun :D