19 Ağustos 2007

Tum Usaklara Zeytinyagli Kara Lahana Sarmasi


Efenim babadan dedeye, Trabzonun Surmenesinden gelmis atalarim. Eh durum boyle oluncada bendenizde laz usagu oliyrum da :D Fikralardakinin tersine cok zeki, akilli insanlardir karadenizliler :D (bendenizden belli olmuyormu :D zaten) Efendim bir karadenizli kizi olarakta bu guzel kara lahana sarmasini sizlerle paylasmadan edemedim :D bence yaprak sarmasindan cok daha enfes oliyur :D
  • MALZEMELER
  • 1 kg. karalahana
  • 3 orta boy kuru sogan
  • Goz karari pirinc
  • Tereyagi
  • Su, Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 adet domates


    YAPILISI
    Lahanalari haslaiyoruz ve suzuyoruz. Soganlari ve domatesleri kucuk kucuk dograyip, tuz ve karabiberi ekliyoruz ve pirinci yikayip icine dokuyoruz, iyice karistiriyoruz. Cok yogun bir harc olursa biraz su gezdirebilirsiniz. Lahanalari ister muska seklinde, isterseniz uzunlamasina sarip, tencereye dizin. Uzerine tereyagi parcalari yerlestirin. Uzerini gecmeyecek kadar su ilave edip, iyice pisirdikten sonra, limon dilimleriyle susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN

9 yorum:

yaban mersini dedi ki...

karadenizli değilim ama karalahana sarmasını çok severim,gerçi ben her türlü sarmayı çok severim ama yapmaya üşenirim..güzel olmuş bunlar güzel..ellerinize sağılk..

Adsız dedi ki...

Nıhan cım, hosgeldın cnm.. Ben yaprak sarmasını cok severım, ama karalahana yıyemem:(( kokusu benı cok rahatsız edıyor.. Ellerıne sağlık.. Rahmetlı babanem normal lahanadan yapardı sarmalarını.. Harıka olurlardı. Tarıfın bana bırden o nu hatırlattı.. Ellerıne sağlıkk.. Ben babanem ıcın dua etmeye gıdıyorum...

sevgıler
fıdan

Aybike Ceylan dedi ki...

Nihan'cigim,
Sen yoktun, sonra ben. Nihayet bulustuk. Ben de henuz dondum, hala hem bedenen ve hemde duygusal bakimdan yorgunum. Ailemi birakip gelmek, hele havaalaninda, insan geri donmemek icin zor tutuyor kendini. Herneyse ellerine saglik, harika seyler yapmissin, artik daha cok gorusmek uzere iyi bir hafta diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.

lezzetlilerim dedi ki...

Canım amlaşılıyor ki dopdolu döndün tatilden... Bu ne hız. Mmaaşşallah ellerine sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

Uy uşağım yerim ben senin lahananı
akıllı arkadaşım ben ellerinize sağlık
hiç yemedim ama mutlaka güzel bir tadı vardır

Adsız dedi ki...

Nihan'cım Trabzonlu olduğunu bilmiyordum bende anne tarafından Trabzonluyum :) Bu arada yemekte muhteşem olmuş canım ellerine sağlık. Msn de yoksun hayırdır ??

Naşide Dönmez dedi ki...

çok şükür dönmüşsün.amma uzun bir tatildi:)bu arada bende karalahanayla adapazarında tanıştım ama sarması harika oluyor.diğer yemeklerini henüz tatmadım ama eminim onlarda lezzetlidir.en önemliside çoook sağlıklı.ellerine sağlık.

Bir Anne dedi ki...

Nihan, boyozun hikayesi harikaydi. Ben de bayilirim. Kara lahana ile olan yakinligimiza gelirse, biz de ayni soydaniz canim. Aynen, Trabzon kokenli bir Izmir kizi olarak bir kere daha tanistigimiza memnun oldugumu belirtmek istedim:)

Aynur dedi ki...

isin icinde lahana olurda guzel olmaz mi? bayiliyorum lahana sarmasina ama bu ara kara lahana kitlasmaya baslamis duyduguma göre ne yapcaz böle ya :) benim buzlugumda her sene bi suru olurdu ama bu sene hic yok:( lahanasiz bir sene gecircem yani :( benimde bir tane cektigim lahana sarmam var ama resimi bulamiyorum buldugumda sizinlede paslasmak isterim.elinize saglik