25 Şubat 2013

Cookie Monster Cup Cake/Kurabiye Canavari Kap Kek


Bugun telefonda bu kapkeklerden bahsettigimi duyan buyuk oglusum "anne bizde yapalim" diyince dayanamadim, hadi o zaman yardim et, birlikte yapalim" dedim, kalktik koyulduk ise. Bir tur pisen kap keklerin ardindan ikinci turu firina attik ki elektrikler kesildi. Bu aralar anlamadigimiz bir sorundan dolayi surekli bizim binada elektrikler gidiyor ve birkac yerde. Ama bu iyi olmadi cunku kap kekler pismedi. Neyse dedik, bir 12'lik kalip kap kekimiz pismis hali hazirda elimizde onlari susleyelim. Krem santiyi elektrik olmadanda yapabiliriz, biraz cok cirpmam gereksede yapabilirim :) Gida boyalarimizda var. Aslinda onceden bilseydim yapacagimizi kremalari onceden hazirlamak daha mantikli. Birde gozler icin beyaz kisma beyaz cikolata eritecektik ama beyaz cikolatamiz yoktu, karanlikta cikmakda istemedik, krema kullandik. Ama siz benmari usulu erittiginiz cikolatalarinizi cay kasigi ile daire seklinde yagli kagida surup, buzlukta dondurup kullanabilirsiniz. Kek olarakda yumusak olusunu cok sevdigi icin benim kuzu, pandispanya hazirladik, neyseki onu cirparken gitmedi elektrik :) Buyrun evde kolayca hazirlayip, kuzularinizi mutlu edebileceginiz kurabiye canavarlarinin tarifi...


Malzemeler

Pandispanya Icin
1 su bardagi yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un

Krema Icin
2 paket krem santi
1,5 su bardagi sut
Kirmizi ve mavi gida boyasi

Suslemek Icin
Kurabiye veya biskuvi
Cikolata

Yapilisi
Pandispanya icin oncelikle yumurtalari ve sekeri 15 dakika kadar once dusuk, sonra yuksek devirde cirpin. Iyice krema kivamina gelen karisima elenmis un ekleyip, iyice harmanlayin. Sonra kagittan kaliplari, slikon kaliba yada teflon kaliba yerlestirin (yayilmamasi icin) ve 150 derece firinda pisirin. Bu arada krema malzemelerini cirpin ve uce ayri kaba paylastirip, biri beyaz biri kirmizi ve biri de mavi olacak sekilde gida boyalari ile renklendirin. Tek kullanimlik krema sikma aparatlari bu ic icin birebir. Onlara paylastirilan kremalari dondurucuda 10-15 dakika kadar bekletin. Bu arada pisen kekleri firindan cikartip, uzerine bir havlu ortun ve sogumasini bekleyin. Soguyan keklerin uzerine, donmus kremalari uygun krema sikma ucuyla susleyerek uygulayin. Gozlerini beyaz krem santi veya benmari usulu erittiginiz beyaz cikolatalari yagli kagida surup, dondurarak yapabilirsiniz. Beyaz kremanin uzerine de siyah damla cikolatalar yerlestirip, keklerinizi dolaba kaldirin. Bir gun dinlendikten sonra servis yapmaniz, lezzet acisindan daha guzel olacaktir.

AFIYET OLSUN

3 yorum:

mavii dedi ki...

NİNO nasıl sevimli ve güzeller ayrıca gülen yüz kagıtlarıda çok hoş yapıcam bundan benim minikler bayılır ama böle biskivüm yok alayımda teşekkür ederim:)

mavii dedi ki...

ninocum bir su bardagı yumurta nasıl oluyor kuzum ya pastorize mi yoksa beş altı tane yumurta mı:)

NiNo dedi ki...

4-5 yumurta oluyor bir su bardağı dolana kadar yumurta kırıyoruz icine kac tane alırsa :)