25 Şubat 2013

KIZARTMA MANTI


Kayserili hemsire bir komsum var. 1,5 yil once geldiler buraya ancak biz bu yil pek samimi olduk, ancak onlar gidecekler. Turkiye'ye donecekler yazin. Biz de bu birlikte gecirdigimiz gunleri, cocuklarimiza degisik seyler yaparak geciriyoruz. Bu kizartma mantiyida iste o hemsire arkadasimdan ogrendim. Tabii benim gibi diyette olanlarin, kolestrolu olanlarin yememesi gereken bir manti bu ancak cocuklariniza, misafirlerinize ikram edebileceginiz harika bir lezzet oldugunu soyleyebilirim.



Malzemeler

Ici Icin
250 gr. kiyma
Kiyilmis maydanoz
Rendelenmis sogan
Karabiber
Tuz

Hamuru Icin
2 bardak elenmis un
1 yumurta
Tuz
Su

Sosu Icin
Domates salcasi
Sivi yag
Su
Sarimsak
Yogurt
Tuz

Yapilisi
Hamur malzemelerini su haric karistirip, yavas yavas su ilave edilerek, yumusak bir hamur elde edilir. Hamur dinlenirken, ic malzemelerini bir kabin icinde karistirin. Hamurdan kucuk bezeler kopartip, unlanmis tezgahta cok ince veya cok kalin olmayacak sekilde, Turk mantisi hamurundan biraz daha kalin acip, istediginiz buyuklukte karelere bolun ve ic malzemelerini bu kerelere yerlestirip, manti birlestirir gibi dort kosesini tutup, birlestirin. Hazirladiginiz mantilari yagli kagit serilmis tepsiye dizin. Unlu tepsiye dizmeyin cunku kizartirken yagi kirletiyor. Tavada yagi kizdirip, hazirladiginiz mantilari kizartin ve servis tabagina alin. Sarimsakli yogurt hazirlayip, uzerine dokun. Cezvede biraz domates salcasini biraz sivi yag ve su ile acip kaynatin ve bu sosu yogurtlu kizartma mantinin uzerine dokup, servis yapin.

AFIYET OLSUN

1 yorum:

Gönülünce dedi ki...


Dönüşün muhteşem olmuş canım bu nasıl güzel bir lezzet...Kesinlikle dikkatli yenmesi gereken bir tat. Ama kimin umurunda arada olur...Ellerine emeklerine sağlık...
Sevgiler...


www,gonuluncelezzetler.com