28 Şubat 2013

Meyveli ve Cikolatali Yarisma Pastalarim


Gecen yil bu iki pasta ile katilmistim yarismaya. Kremali pastalarda 1. oldular genelde 2. ve 3.lugu aldik. Seker hamurunu goruntu olarak sevsemde, favorim kremali pastalar. Bu yuzden kremali pastalar yapmayi daha cok seviyorum. Aslinda ben pasta yapmayi cok seviyorum desek daha dogru olacak :)


MALZEMELER
Pandispanya Icin (1 pandispanya icin)
1 su bardagi yumurta (4-5 adet)
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 yemek kasigi sut 
1 yemek kasigi sivi yag

Krema Icin (1 pasta icin)
250 gram sut
1/2 su bardagi seker
2 cay kasigi nisasta
3 yumurta sarisi
1 paket vanilya

Suslemek Icin
Tropikal Meyveler
Parca yada damla Cikolata
Kakao
2 paket krem santi
Sut

YAPILISI
Oncelikle krem santiyi 1,5 bardak sutle cirpin ve buzdolabina kaldirin. Sonra krema malzemelerini bir tencereye alin ve surekli karistirarak muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. Surekli karistirarak sogutun. Pandispanya icin seker ve yumurtalari 15 dakika kadar mikserle cirpin ve unu ilave edip, sut ve sivi yagi da ekledikten sonra iyice karistirin. Kalibini yaglayin ve unlayin veya yagli kagit serin, uzerine harci dokup, 180 derece firinda pisirin. Pandispanya soguduktan sonra ikiye bolun, her iki katinida sutle islatin. Servis tabagina pandispanyanin bir katini koyun, uzerine kremanizin bir kismini surun ve tropikal meyvelerle veya cikolata parcalari ile kaplayin. Sonra pandispanyanin diger katini yerlestirin. Kremanin kalan kismina biraz krem santi ekleyip karistirin ve pastanizin uzerini kaplayin. Pastanizin kenarlarini kalan krem santiyi, krema sikma aparatina koyup susleyin. Cikolatanizi benmari usulu, buharda eritip, yagli kagit uzerinde degisik sekiller verip, buzdolabinda dondurarak pastanizi susleyebilirsiniz. Aydinger kagidi uzerine istediginiz sekilleri cizip, makasla keserek bu kagidi pastanizin uzerine tutup, kakao ile degisik motifler olusturabilirsiniz. Veya meyveli pastalarda tropikal meyvelerle pastanizin uzerini kaplayabilirsiniz. Pastalarinizi bir gun buzdolabinda dinlendikten sonra servis yapmaniz daha lezzetli olmalarini saglayacaktir.

AFIYET OLSUN


1 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Birincilik alan pastanız bunu fazlasıyla haketmiş bir sanat eseri gibi duruyor
Ellerinize sağlık
Takipçinizim bundan sonra
Bloğuma beklerim
Sevgilerimle:)