27 Şubat 2013

MUZLU PASTA


Benim oglumun yedigi tek pasta diyebilirim bu pasta icin. Muzlu olursa yer, bir de icinde cilek olmayan ama cilekli kremayla hazirlanmis olursa yer pastayi :) ah benim oglum guzel oglum cok yemek secer :) Iste bu pastayi da bir gece vakti, sirf oglusum istedigi icin yapmistim kendisi 2-3 dilim yedi kalani komsulara dagittik :)  Hazir kremali pastalari cok sevmesemde cogu zaman vakit darligindan kullanmak zorunda kaliyorum, iste bu acele pastada oyle bir pasta oldu...
MALZEMELER

Pandispanya Icin
1 su bardagi (4-5 adet) yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
 1 yemek kasigi sivi yag 
1 yemek kasigi sut

Krema Icin
2 paket krem santi
1 paket pasta kremasi
Sut

Suslemek Icin
Muz
Damla Cikolata

Yapilisi
Seker ve yumurtalari 10-15 dakika iyice krema kivamina gelene kadar cirpin. Sonra un ve diger malzemeleri ekleyerek iyice homojen olana kadar cirpmaya devam edin. Yagli kagit serilmis kelepceli kaliba dokup, 180 derece firinda pisirin. Pandispanya piserken pasta kremasi ve krem santiyi uzerindeki sut olcusunun yarisi ile cirpin. Pisen pandispanyayi soguduktan sonra ortadan ikiye kesin ve her iki katinida sut ile islatin. Pandispanyanin ust katini servis tepsinizin altina koyun uzerine pasta kremasini surun ve muzlari dilimleyerek uzerine ust kat pandispanyayi yerlestirin. Pandispanyanin her yeririni krem santi ile kaplayin ve dilediginiz sekilde susleyip, damla cikolatalar ve muz dilimleri koyun. Pastanizi bir gece dinlendirip servis yaparsaniz cok daha lezzetli olacaktir.

AFIYET OLSUN

1 yorum:

u.aydin dedi ki...

cok guzel gorunuyor,ellerine saglik hayatim,sevgilerle....