7 Nisan 2008

IKI RENKLI KEK ve COK HASTAYIZ


Cuma gununden beri oglum hastaydi, tam o iyilesiyor derken, bu seferde ben hasta oldum. Iki gundur bogazim aciyordu zaten, bu gece iyice artti, burnum tikandi. Kendimce birseyler yaptim, ictim ama sabah uyandigimdan kafami bile kaldiramiyordum. Sonrasimi ne oldu, simdi antibiyotik kullaniyorum, yaninda da vitamin ve balgam sokucu. Her sene bole bir kere tutar beni bu grip ama bu sene iki etti. Neyseki dunki buyuksinav gecti. Simdi yarin ve Cuma gunki sinav icin kendimi toparlamam lazim. Sayfami bos birakmamak icin onceden yaptigim kekimi paylasiyorum sizinle. Bu hafta yeni seyler deneyemeyecektim zaten, sinavlar yuzunden. Simdi birde bu grip cikti, artik beni mazur gorursunuz. Oglusum krese, bende okula gidemiyorum, yani tam oglusumun gonlune gore ma aile evdeyiz. Iste cok sevdigim bu kekin tarifi...
MALZEMELER
Oda sicakliginda 3 yumurta
1.5 su bardagi seker
1 su bardagi siviyag
1/2 su bardagi yogurt
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 cimdik tuz

YAPILISI
Yumurta ve sekeri, kar haline gelene kadar iyice cirpin. Sivi yagi yavas yavas ekleyip, cirpmaya devam edin. Yogurdu ilave edin, unu, kabartma tozunu, vanilyayi ve nir cimdik tuzu eleyerek, ekleyin ve cirpin. Harcinizi ikiye bolun yarisina kakaoyu katin ve cirpin. Yaglanmis kek kalibina, bir kat sade harctan, bir kat kakaolu harctan, sirayla koyup, harcin ust kismini duzeltin. 170 derecede onceden isitilmis firinda, 45 dakika pisirin. 5-10 dakika, firini kapatinca, icinde dinlendirin.

AFIYET OLSUN

28 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

canım benim çok geçmişolsun acil şifalar dilerim.kekin harika görünüyor ellerine sağlık
sevgilerimle
kendine iyi bak

Adsız dedi ki...

Günaydın Nihan'cığım, geçmiş olsun. Ahmet'in okulu hayırlı olsun. Okula başlayan çocukların hepsi aynı. Kalabalığa karışınca 2 günde bir hasta oluyorlar.Sonra sonra bağışıklık kazanacaktır.Kendilerini korumayı öğreniyorlar.Canım benim.Ahmet'in işi bayağı zor. Allah kolaylık versin. Hem dil ,hem okul yabancı.Gözünü korkutmak istemem .Ahmet akıllı bir çocuk.En kısa zamanda uyum sağlayacaktır.
Sınavlarında başarılar.
Kek ve ekmek harika görünüyor.Ellerine sağlık. Sevgiler.
guldenelkan.blogcu.com

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık ve geçmiş olsun. kendinizi bence çok yormayın. Oğluşunuzada kocaman öpücükler. www.guzelevim.blogspot.com

İLKAY dedi ki...

geçmişler olsun Ninocuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmm
Havalardan hepimizde bir kırgınlık var...dikkat etmemiz lazım ....
kendine ve oğluşuna iyi bak canımcım...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Nihan'cım çok çok geçmiş olsun, bu sene grip herkesi kırıp geçirdi zaten, hatta pekçok kişi 2. tura döndüler.. Dinlenmeye çalış, biliyorsun en iyi ve en zor bulunan ilaç :) Sınavlarında başarılar diliyorum, kekten de bir dilim alıyorum, ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Sana ve ogluna cok gecmis olsun canim.Insallah bir an önce kendinizi toparlarsiniz,sicaciik sevgiler benden,hoscakal

uygarimizlahayat dedi ki...

Ayyyyyyy Ninocuğum çok geçmiş olsun, bizim yumurcağa nazar değdi, canım benim çok dikkat et kendine, havalarda tam hastalık havası zaten, ilaçlarını ihmal etme bol bol C vitamini al, ikinize de çok geçmiş olsun, kocaman öpüyorum :(( Kek her zaman ki gibi harikaa, ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

canım çok geçmişler olsun sana ve ogluna..umarım en kısa zamanda iyileşip ayaga kalkarsınız..kek nefis görünüyor..eline saglık..sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

hastayız kelimesini gördümya daha bir şevkle sarıldım yorum yazmaya..inanın şu an burunum aka aka yorum yazıyorum.çok ne demek feci hastayım..ama bu lezetler karşısındada yorumsuz kalınmaz galiba..ellerinize sağlık.nefis olmuş..

Begüm dedi ki...

Cok gecmis olsun. Biranönce iyilesirsiniz insallah. Senin o carsaf böreklerine bayildim. Cok, ama cok lezzetli görünüyorlar! Kayinvalidem'de ayni sekilde yapiyor böregini. Seninkinin görüntüsü ama cok daha güzel.
selamlar

Mebrule dedi ki...

Gecmis olsun sana. Ben, esim ve cocuklarim da bu kis griple fazla hasir nesir olduk. Daha gecen hafta antibiyotik kullandim, bu haftada esim kullaniyor. Mikrop evin icinde surekli dolasiyor. Acil sifalar dilerim...

meleginmarifetleri dedi ki...

Ninocum çok geçmiş olsun canım sınavdada başarılar hoşçakal

Gönül dedi ki...

ninocummmm görmeyeli neler yapmışsında neler yaşamışsın:))) oğluşunda okullu olmuş hade bakalım başarılar onunla olsun eğitim öğretimi en güzel yerlere getirsin onu......hepsi birbirinden güzel olmuş yaptıklarının ellerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum

Bocuruk dedi ki...

Tatlım çok geçmiş olsun. Evde birisi grip olunca diğerlerinin de olması kaçınılmaz oluyor. Allah gelir geçer dert versin. Kendinize iyi bakın. Türkiye' ye ne zaman geliyorsunuz? Haberleşelim:)
Sevgilerimle...

Bocuruk dedi ki...

Tatlım çok geçmiş olsun. Evde birisi grip olunca diğerlerinin de olması kaçınılmaz oluyor. Allah gelir geçer dert versin. Kendinize iyi bakın. Türkiye' ye ne zaman geliyorsunuz? Haberleşelim:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

kıyamam ben sana canım kuzum benimm
hemen iyileşşş lütfenn
iyi olun dersleri çözersin nasılsaa
kocaman öptümm

sevdamavisi dedi ki...

Nihancığım,
çok geçmiş olsun ikinize de. son zamanlarda hastalık kol geziyor mevsim değişikliğinden olsa gerek.

kek de çok güzel olmuş ellerine sağlık. sevgiler

NURDAN K. dedi ki...

merhaba,
Geçmiş olsun Nihan'cığım.. Umarım kısa sürede atlatırsın.. kendine lütfen iyi bak olur mu? sen iyi olmazsan evdekilerde olmaz biliyorsun.. biz bayanlar onların elleri ayaklarıyız.. Yorgunluklarından vücudun zayıf düştü demek hemen kaptın şifayı..
Sınavın iyi geçmiştir umarım belirtmemişsin.. ama dilerim yarınki çok iyi geçer kardeşim.. yine dualarım seninle..
Allaha emanet ol..
Sevgimle kal.
NURDAN ablan

Yaren dedi ki...

Cok gecmis olsun ninocum ,etrafta saglikli kalmamis zaten.Iyilesen tekrar hastalaniyor.Sana sinvlarinda basarilar dilerim.Saglik sifa da diliyorum.Pastanda pek güzel olmus.Bende severim o pastayi.Cocuklugumdan beri bizde en cok yapilan pastadir.Ellerine saglik,sevgiyle kal canim.

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsuuun:( Sevgiler...

Baharcicegi dedi ki...

Oglusuna ve sana cok gecmis olsun sifalar dilerim canim

Adsız dedi ki...

canim oglusuna da sana da buguk gecmis olsun

kekin nefis gorunuyor olsa cayimin yaninda yesem:))ne guzel olurdu:))
sevgiyle kal

www.yenitadlar.bogcu.com

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

canım çok geçmiş olsun..bol bol dinlen dicem ama...........
kekinde nefis olmuş cnm ellerine sağlık.

aNNePeRi dedi ki...

çok geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin.Dikkat et kendine ve ailene :)
kocaman sevgiler

hayatkazanbenkepce dedi ki...

canım benim oğluşuna da sana da geçmiş olsun Allah şifa versin . Umarım iyileşmişsinizdir . Bu arada kek çok güzel gözüküyor , hatta üşenmez isem kalkıp yapmayı düşünüyorum . Ellerine sağlık çok imrendik çok....

antepası dedi ki...

Elne sağlık.Sanki mis gibi kek kokusu doldu içeriye.Bu sırada geçmiş olsun.Oğlunada sanada acil şifalar.

Bir Anne dedi ki...

Gecmis olsun Nihancim, kek de cok guzel gorunuyor, ellerine saglik, vucuduna da:))hastasin ya... he he:)

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım
oğluşunada sanada çok çok geçmiş olsun