2 Nisan 2008

KIYMALI LAZANYA

MALZEMELER
15 adet lazanya
250 gr. kasar peyniri

Ic Malzemesi
1 buyuk sogan (yemeklik dogranmis)
250 gr kiyma
3-4 adet domates (kucuk kucuk dogranmis)
1 yemek kasigi domates salcasi
Sivi yag
Tuz
Kirmizibiber
Karabiber

Besamel Sos Icin
3 yemek kasigi un
100 gr. margarin veya tereyagi
Sut
Tuz


YAPILISI
Derin bir tencereye yeterince su, sivi yag ve tuz koyup, lazanyalari 10-15 dakika haslayin ve suzun. Ayri bir tavaya sivi yag koyun, yemeklik dogranmis soganlari ve kiymayi kavurun. Diger ic malzemelerini ekleyip, iyice pisirin. Yine ayri bir tencerede besamel sos icin ayirdiginiz margarini eritin, unu ekleyin ve muhallebi kivamina gelene kadar sut ekleyip, surekli karistirarak pisirin. Tuzunu ayarlayip, ocaktan alin. Borcami yaglayin, lazanlari yan yana, 3 sira halinde tek kat olarak yerlestirin. Uzerine biraz besamel sos, onun uzerinede kiymali ic harci dokun ve duzlestirin. Uzerine tekrar lazanya koyup, ayni malzemelerden koyun. Butun lazanyalari bu sekilde yerlestirip, aralarina harclardan koyun. En ustune lazanyalari koyduktan sonra, biraz besamel sos surun ve uzerine rendelenmis kasar peyniri serpistirip, 200 derece firinda, uzeri kizana kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.

AFIYET OLSUN

27 yorum:

Adsız dedi ki...

ben zati makarnanın her halini severim bu da ayrı bir lezzet ve güzellik olmuş
ellerine sağlık
kuşummm
öptümm

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Ninooo'mmm,

Lazanyan enfesss, oğluşunun kreş macerasıda hayırlı olsun, demek kreşe gidecek kadar büyüdü afacan:)))

Sımsıcak sevgiler, kocaman öpücükler...

Ayse Pamuk dedi ki...

Ninocuğummmm

Ayse Pamuk dedi ki...

ninocuğum
bilgisayarı kendime çevirdim eşim görmesin diye çünkü hemen ister:)ve ben bir türlü onun istediği gibi yapammam ama şimdi seninkini deneyeceğim ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

lazanya nefis görünüyor ellerine sağlık canım oğlun çok şekemiş maşallah allah bağışlasın hoşcakal

Adsız dedi ki...

Nefis olmuş ninomm..

Ellerine sağlık... Mesutda pek sever. Ama öyle bir dilim yiyip durulan birşey değil ki lazanya...

Pek yapmıyom o yüzden ama biraz ödül vermeli kendimize :)

öpüyom canikom.

www.misssgibi.com

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

NEFİS GÖRÜNÜYOR CNM.ELLERİNE SAĞLIK.

Adsız dedi ki...

merhaba canım lazanyaya bayılırım.bende bu aralar yapmayı düşünüyordum.ama bir türlü fırsat bulupta yapamıyorum.seninki de çok güzel olmuş.ellerine sağlık.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Bayılırım lazanyaya,kaç zamandır da yapmak istiyordum, bir türlü lazanya bulamadım.. Ellerine sağlık sevgili Nihan,çok güzel olmuş..

saniyesultan dedi ki...

makarna hemde kıymalı harika vallahi...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Ninom,

Lazanya enfes görünüyor canım. Ellerine sağlık. Benim oğlum da çok sever, uzun zamandır yapmıyordum, alıp da yapayım senin tarifini.
Oğluşunun maceralarını okudum. Ah! beni de oğlumun o yaşlarda olduğu yıllara götürdün. Bilirim ben de.
Ben yokken gayet mutlu mesut olan çocuğum ziyaret için her gittiğimde eteklerime yapışıp salya sümük ağlardı beni eve götür diye. Dediğin gibi kararlı olmak ve gitmemek gerekiyor. Hiç üzülme birkaç gün sonra evde yalnız kalınca kendisi gitmek isteyecektir. Tecrübeyle sabit. Sana kolaylıklar diliyor çok öpüyorum canım.

Sevgilerimle,

Serpil dedi ki...

ellerine saplık canım hakikaten çok iştah açıcıc görünüyor...Sevgiler. Eeee artık banada gel bari şekerim.:(((

munevver dedi ki...

Sevgili Nihan,

Ablamın duası için Eskişehir'de olduğum zamanlar büyük bir tehlike atlatmışsınız. O günler TV seyretmedik. Haberimiz olmadı. Şimdi sayfanda gezinirken okudum. Çok geçmiş olsun. Allah korumuş. Etkilenenlere de Allahım yardımcı olsun.

Oğlun yuvaya başlamış. İlk ayrılış, zor olur tabi. Alışacak, başka yolu yok.

Lazanya da pek iştah açıcı, afiyet olsun.

Sevgiyle, Nane Limon

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

bende lazanyaya bayılırım seninkide ye beni diyor canım ellerine sağlık kocaman sevgiler

Feyza Fidan dedi ki...

Canımın teeeee içüüü Ninininininnomm benim, lazanya enfesim diye çığırıyorrrr, çok severim çok... hoş neyi sevmezsin sen diyecek olursan ki biliyorum dimezsin her bi yemeği severim :)))
Çok küsell olmuş bacım ellerin dert görmesin..
Oğluşunun ilk gün heyecanını ve senin duygularını teeeee ciğerimde hissettim valla..Sareyi yuvaya başlattığım ilk 30 gün zehir zemberekti benim içünn..Kız ağlar ben ağlar pozisyonundaydık, ama ikimizde alıştık şimdü o gitmek istiyo, bende biran önce saati gelsede götürsem diyorum.Annayacağın Ninom accık sabret alışacaksınız ikinizde..İkinizide öpüyorum hasretlennnn...

Disalce dedi ki...

canım ninom lazanyan nefis görünüyor..

senin oğlanın altta maceralarını okudum......benimki okula bayılmıştı..ama sonradan sıkıldı .......demek seninki ağlayanlardan ..seninkide sonradan sever........bugün nasıldı....gittimi bari....

alışınca gelmek istemez bile....
öptüm canım...

Adsız dedi ki...

Lazanyayı çok sevmekle birlikte seyrek yapmaya çalışırım. Kendime hakim olamayıp çok yerim çünkü. Ama seninkini görünce burnumda tüttü. nefis görünüyor, ellerine sağlık.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ninocuğum lazanya nefıs gorunuyo .Ordan cekip almak geldı.Oğlun yuvaya baslamış hayırlısı olsun.İlk ayrılmalar zor olur.Sonradan alışılr .Kucak dolusu sevgıler canım..

Adsız dedi ki...

merhaba,ellerine sağlık lazanya çok güzel olmuş.bende çok severim.lazanya bulamazsam bende makarna ile yapıyorum.


lezzetmutfağı.....

Sevil Şahin dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;10.03.2008--10.04.2008 Tarihleri arasında EN GUZEL PASTA YARIŞMAMIZ VAR http://birdemliksohbet.blogspot.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL PASTA TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "EN GUZEL PASTA YARIŞMASI 1" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......SEVİL
Bu haftaki ev sahibemiz http://mucizembenibul.blogcu.com BİRİNCİ OLAN ARKADAŞ 14 NİSANDA EV SAHİBESİ OLACAKTIR

Adsız dedi ki...

Hımmmmm
ben bu lazanyaya dayanamam ama :)))
nefis görünüyor canım
ellerine sağlık...

sevimin sayfasi dedi ki...

lazanya gördümü dayanamam cok severim
nefis olmus canim benim
ellerine saglik

eGOisT dedi ki...

ühüüüüü canım çekti benimmmm :(
nefis valla ellerine sağlık. Oğluş içini pare pare etmiş ilk günden :) üzülme ama alışır iki ablamda anaokulu öğretmeni ordan biliyorum :) mucukslardan bi demet sana :)

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Nihan,
Lazanya nefis görünüyor,ellerine sağlık.
Şeker hamurundan yaptığın 5 çayı ikramlarına bayıldım.
Nasıl sabredip,bu kadar zahmetli bir işe giriştin,tebrik ediyorum.
Oğlun kreşe başlamış hayırlı olsun.
"Görmeye gittiğimde arkamdan ağladı,kapıları tekmeledi" diye yazmışsın,benim oğlanda aynısını yapmıştı,yerlerde yuvarlanıp,her yeri tekmelemişti.
15 gün onunla birlikte okula gitmek zorunda kalmıştım.
Şimdi 21 yaşında koca delikanlı oldu da şehir dışın da üniversiteye gidiyor,hey gidi günler hey....
Bir bakmışsın senin oğlanda büyümüş ve üniversite okuyor.
Mutlu hafta sonları canım.

butterfly dedi ki...

Ninocum lazanyan pek lezzetli görünüyor, hele de üzerindeki erimiş ve kızarmış kaşarların görüntüsü, off off:). Ellerine sağlık canım.
Güzel bir haftasonu geçirmeni diliyorum..
Sevgiler, öpücükler:).
aslı

gülizar dedi ki...

Canım ya sana öyle imreniyorumki vallahi hem okul hem çocuk hemde hergün bir tarif. kere maşallah.Güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgilerimle...

Site Ekle dedi ki...

http://site-ekle.net.tc

Değerli Blog Admini;
Öncelikle Sunu Belirtmek İsterim ki;Blog Aleminin Gelişmesiyle Artan Bilgi Öğrenme ve Öğrenilen Bilgilerden Yararlanma Yolunda Ülkemiz İnsanı, İnterneti Son Derece Fazla Kullanmaktadır,Siz Değerli Site Sahipleri Emeklerinizi, Hobilerinizi,Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatmak Yoluyla Blog Yayıncılığında Bulunmaktasınız.
Türkiye'nin En Büyük Uluslararası Site Barındırma ve Hit Destek Toplist Servisimizden Yararlanmanızı Önermekteyiz.Blogunuzu veya Sitenizi Toplist Alanımıza Eklediğinizde Sitenize Hit Desteğinin Yapıldığını Mutlaka Göreceksiniz... Gerekirse; Adminimizle Özel İletişim Kurarak Bannerinizi Toplistimize Ekletebilirsiniz.Bizlere Vermiş Olduğunuz Değerlerden ve Desteklerinizden Dolayı Teşekkür Ederiz, Blog Yayıncılığında Başarılarınızın Devamını Allah'tan Niyaz Ederiz...
Emin Olabilirsiniz ki; Biz Diğer Toplist Sitelerinden Farklıyız, Çünkü Bizim Sizlere, Sizlerinde Bizlere İhtiyacı Var, Amacımız Her Daim Doğruyu Bulmak ve Ülkemiz Milletini Sanal Yönergeler Doğrultusunda da Muassır Medeniyetler Seviyesine Çıkarmak Olmuştur ve Hep Öyle Olacaktır... Bu da Ancak ve Ancak Siz Değerli Blog Yayıncıları Arkadaşlarımızla Yardımlaşma Çerçevesinde Olacaktır.
Saygılarımızı Sunar, Sevgilerimizi İletiriz...

http://site-ekle.net.tc

Admin@Toplist.Com