8 Nisan 2008

KUMPIR


Sinavlarimi soran, bana dua eden herkese sonsuz tesekkurler ediyorum. Sinavlarim Cuma gunu bitecek. Simdilik iyi gidiyor, bakalim sonuclar nasil olacak. Bu donem gercektende cok agir geciyor. Dersler agir, bahar havasi sersemligide cabasi, birde bu grip.. direniyorum ama inanin cok halsizim. Bugun okula gidemedim, ama yarin sinavim var mecbur ayaga kalkip, gitmek zorundayim. Aksamlari daha bir agir oluyor bu grip. Umarim sabaha daha iyi olurum. Oglumda daha iyi cok sukur. Kresteki deneme suremiz bitti, kesin kaydimizi yaptirdik bugun. Oglusum yarin ilk kez servise binip gidecek krese. Kalbimdeki siziyi yazmaya kelimeler bulamiyorum. Bu en cok bana zor geliyor cunku. En azindan bahar yaz doneminde kendim goturup, almak istiyordum oglusumu kresten ama ayrilamiyoruz bir turlu ve cok agliyor. Belki arabaya binmek eglenceli gelir ve aglamaz diye servise verdik, umarim hic aglamaz, mutlu mutlu gider gelir. Cunku onu aglarken gordukce ben paramparca oluyorum. Sabah cok erken kalkacagi icin, erken uyuttum bugun. Koynumda koklaya koklaya uyuttum oglusumu. Sabah zor olacak bu gece bana. Babasi duygularimi anlamiyor, guluyor bana. Annelik bu iste ne yapayim. Biraz daha bu konu uzerine yazarsam aglayacagim, o yuzden burada kesiyorum. Kumpir severlere harika bir kumpir tarifim var. Inanilmaz lezzetli oluyor. Ortakoy'deki kumpirler kadar leziz ama cok daha temiz :) Haydi buyrun...

MALZEMELER
1 kg. buyuk boy patates
Bezelye, havuc (kup kup dogranmis), misir
Biberli yesil zeytin (halka halka dogranmis)
Mantar (kucuk kucuk dogranmis)
Salam, sosis (kucuk kucuk dogranmis)
Ketcap, mayonez
Kasar peyniri (rendelenmis)
Tereyagi
Salatalik Tursusu (kup kup dogranmis)
Tuz

YAPILISI
Patatesleri iyice yikayip, kurulayin. Ister mikrodalgada 10 dakika pisirin, ayni kozlenmis gibi oluyor. Isterseniz firininizda maksimumda yaklasik 60 dakika pisirin. Patatesler sicakken tabaga alip, ortasindan kesin. Bol tereyagi, tuz ve rendelenmis kasar peyniri ile, catal yardimiyla iyice ezin ve karistirin. Bezelye ve havucu haslayin, salam ve sosisleri biraz pisirin. Butun malzemeleri harmanlayip, patatesin uzerine serpistirin. Ketcap ve mayonezle susleyin.

AFIYET OLSUN

18 yorum:

yaban mersini dedi ki...

cnm ya yazamadım uzun süredir,bu ara yogunluktan interneti açamıyorum bile..bütün şahane tariflerini bir bir okudum,notlarımı aldım.sana da sınavlarında başarılr diliyorum bir tanem.slmlar.

SOFRAM dedi ki...

Günaydın canım, çok geçmiş olsun sizlere,biran önce iyileşip sağlığına kavuşmanı diliyorum canım.Dün sana yorum yazdım ve gönderdim ve internet gitti, sonra da bir daha girmedim, şimdi oturdum pc başına ve ilk sana yazıyorum.
Canım geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ediyorum, bu zor günlerimde mesajlarınızla bana çok destek oldunuz.Şimdi daha iyiceyim ama sorunlar devam ediyor, akşam doktorumla görüştük,anjiyo olacağım, şimdiden onun stresi sardı, artık hayırlısı ne diyelim ...
Canım oğluşunda okula başlamış, hayırlı olsun,sana da sınavlarında başarılar diliyorum,bu hasta halinde allah kolaylık versin.
Canım gelemediğim süre içinde çok güzel tarifler eklemişsin, kumpir de harika ellerine sağlık canım. Görüşmek üzere sevgiyle öpüyorum.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

NİNOCUMM
Ellerine sağlık harika görünüyor
ama diyet yapanlar için tam ızdırap canım istediiiiiii

Unknown dedi ki...

Ninocum allah kolaylıklar ve şifa versin canım...
Kumpire bayılırım geçen gün kuzenim kumpiri tepside yapmış çok güzel olmuştu..Ellerine sağlık...

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım benimmmm annelik bu olsa gerek, üzme sen kendini oğluşun askere gittiğinde, elin kızı oğluşunu alıp koynunda uyuduğunda napcaksın hehehehe :):))) canım benim şaka bir yana allah böyle ayrılıklar, böyle üzüntüler versin, kumpirin de harikaaaaaaaa olmuş her zaman ki muhteşemsin ellerine sağlık...

HADİYE dedi ki...

Merhaba Nihan,

Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Allah cc tüm hastalara içindede size şifalar lütfetsin inşallah.Oğlunuza gelince o günleri yaşamiş biri olarak sıkıntılarınızı anlıyorum ama sabredin mutlaka alışacak kreşine ve bu günlerde geçecek inanın.
Kumpir küçük kızımın çok sevdiği bir yiyecek.Tarifinizi deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Resme baktıkça midem eziliyor.Diyette olmam sebebiyle bir süredir patates yemiyorum.Ama patatesin herşeyini çok severim.Sizi tebrik ediyorum.Okul ,Ev,Çocuk ,Kreş bir de bloğ Allah cc gücünüzü artırsın.

antepası dedi ki...

Bayılrım kumpire.Helede sen yaptıysan.Misssss.Sınavlarda allah yardımcın olsun.Taktire değersin.Maşallah.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Nihan'cım ellerine sağlık, çok güzel görünüyoooorrr!! Kumpire bayılırım, kaç zamandır da canım çekiyor, bir türlü kısmet olmadı yemek.. Sanırım senin gibi evde yapmak en iyisi.. Bu arada cumartesi akşamı annemler ve kayınvalidemler çaya gelecekler ve ben senin truff tarifini deneyeceğim ilk defa!! Umarım becerebilirim!!

Adsız dedi ki...

slm.favori yemeğimiz patates.her çeşitine bayılırız.özellikle eşim kumpiri çok sever ellerine sağlık.çok güzel görünüyor.görüşmek dileğiyle

Adsız dedi ki...

Canımınn içüü Ninom , gözlerimi doldurdun bu son postunda...Sen en iyi senin gibi ana olan anlar !!! İçindeki sızıyı çok ama çok iyi anlıyorum..İşe başladığım ilk dönemde Arda yı bırakıp işe gittiğim hergünün sabahı ömrümden ömür giderdi..O bi yandan ben bi yandan ağlaya ağlaya ayrılırdık..Eşim "askere nasıl gönderceksin " diye dalga geçiyor ; göndermeyeceğim kaçıracağım :)

Şimdilerde içimizi burkarak yaptığımız herşey onların iyiliği için..Bunu düşünmek bi nebze seni de rahatlatır..Kocaman öpüldün şekerim.....

Adsız dedi ki...

merhaba ninocuğum, geçmiş olsun öncelikle.sonra başarılar dileklerimizle..kumpir şahane olmuştur eminm.çok severim ama keşkem tavuk suyuna bir çorba içseydin be gülüm..:))ellerine sağlık.öpüyorum.yok öpmeyeyim grip bulaşır:)))
sebilay.

NESRIN dedi ki...

Ellerine saglik canim.Biara patatesten bol birsey olmayan memlekette yasarken cok yapardim.Simdi biraktim belki senin tarifinle birdaha yapmanin zamani gelmistir dimi.Bu arada gecmis olsun bir ikigun okadar cok odevim vardiki bloglara bakamadim.Insallah iyilesmissinizdir.Optum canim.

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık,kumpiri kim sevmez ki?Benim oğlum 4.sınıfa gidiyor.1.sınıfa başlarken ondan çok biz heyecanlandık,huzursuz olduk,ağladık.Hele okullar açılmadan bir gün önce eşimle birlikte oğluşumuz okula başlıyor diye nasıl da ağlamıştık.Ama yıllar geçti,alıştık bu duruma siz de alışacaksınız,biraz sabır.Yavrularımıza Allah uzun ömür versin.Sevgiler Özlem.

Adsız dedi ki...

tamda bugün kumpir yapcaktim pat diye karsima cikti ellerine saglik canim
www.kucukprensinkucukdunyasi.blogcu.com oglumun sitesinede beklerim yorumlarini eksik etme öpüldün canim her iki sitemizede bekleriz

siyahlale dedi ki...

merhaba, kumpire ailece bayılıyoruz. özellikle oğlum. ben fırında pişirmek yerine patatesleri soyup kuşbaşı doğrayıp tuzlu suda haşlıyorum ve genelde hazır garnitürlerden kullanıyorum ve mısır konservesi. turşu ve yeşil zeytinde varsa mükemmel bir öğün oluyor. Tabii kaşarsız olmaz. onu unutmamak lazım. ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

İnşallah sınavdan iyi notlar alırsın Nihan'cım ve inşallah artık bir an önce iyileşirsiniz.
Artık çocuklar hayata daha erken atılıyorlar.Duygularını anlıyorum. İki sene önce aynı süreçi biz de geçirdik. Allah'a emanet etmekten başka çaremiz yok.
Sevgiler...

capankizimutfakta dedi ki...

COK NEFIS BULDUM :) ELLERINE SAGLIK CANIM. PATATESE BAYILIRIM ZATEN. SEVGILERIMLE

capankizimutfakta dedi ki...

COK NEFIS BULDUM :) ELLERINE SAGLIK CANIM BENDE PATATESIN HER TURLUSUNE BAYILIRIM. SEVGILER