21 Nisan 2008
TANTUNİ
22 Nisan 2008 Sali Eklentisi: Bugunler biraz sorunlu geciyor. Oglusum Pazar gunu hafif ateslendi, sonra atesi artti, kusmada olunca dun krese gondermedim, bende okula gitmedim. Atesi bugunde devam edince, bugun doktora gittim. Anjin olmus. Aslinda soguk seyler hic yiyip icmez ama olacagi varmis, sukurki cigerlere inmemis. 5 gun krese gitmesin dedi doctor. Oglusumun canina minnet tabii ben anneanne ile kalirim diyo :) Umarim cabuk atlatiriz bu donemi. Tum hastalara acil sifalar…
Tam 13 yil once ailecek Mersin'e gitmistik ve Tantuni ile orada tanismistim, muhtesem bir lezzetti.O gun Mersin'de yedigimiz Tantuni'nin tadi hala damagimda, ama benim yaptigimda, en az onun kadar lezzetli bir Tantuni oldu diyebilirim. Tantuni severlere, iste tarifi...
MALZEMELER
500 gr. Dana Eti (Bifteklik)
3 Adet Domates
3 Adet Biber
3 Adet Kuru Sogan
Tuz, Karabiber, Kirmizibiber, Kimyon
Biraz Su
Biraz Sivi Yag
LAVAS ICIN
1 kg. Un
1 Yemek Kasigi Sivi Yag
2 Dilim Bayat Ekmek (Ben Kepekli Ekmek Kullandim)
Su, Tuz
YAPILISI
Bifteklik etinizi, cok ince kiyin, elde yapilmis kiyma gibi olacak, cok ince yani. Biraz su ile, teflon tava veya sacda etinizi kavurun. Etiniz suyunu cekip, iyice kavrulunca, biraz sivi yag dokun ve kucuk kucuk dogranmis, soganlarinizi ekleyip, iyice kavurun. Soganlar kavrulduktan sonra, kucuk kucuk dogranmis biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesleri kup kup dograyin, etli karisima ekleyip, domatesleride kavurun. Son olarak tuz ve baharatlari ekleyip, iyice karistirin ve ocaktan alin. Lavas icin, derin bir kaba, unu koyun ve havuz olusturup, sivi yag, ekmek ici ve tuz ekleyip, yavas yavas su ilave ederek, hamurunuzu yogurun. Hamurunuzdan kucuk bezeler yapip, oklava ile (ben oklavayla acmayi beceremedigimden, merdane ile actim) orta boy tabak buyuklugunde acin. Actiginiz lavaslari, orta ateste, teflon tava veya sacda, ters yuz yaparak pisirin. Pisirdiginiz lavaslari ust uste koyarak, uzerine havlu ortun ki yumusakligini muhafaza etsin. Butun lavaslar pistikten sonra, lavaslarin icine, etli harcinizdan koyup, rulo yapin. Bol kopuklu ayran ile servis yapin. Arzuya gore, yarim ay seklinde dogranmis kuru sogan, maydanoz ve domates dilimleriylede servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
Labels:
Etli Yemekler,
Yöresel Tatlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
37 yorum:
offf nihan yaaa,
gelmiycem bida ben buraya
her geldiğimde canım bişiler istiyo akşamına yapıom.
halim ne olacak. DUba kıvamına gelince sana sorarım ben :)))
öpüyom yanaklarından
ellerine sağlık canım benim
www.misssgibi.com
ninom yine döktürmüşsün canım.....hem sınavlar hem senin yumurcak bide bunlar...iyi yetişiyosun maşallah....
ellerine sağlık..nefisssss....
Bacımmm,
Ellerine sağlık çokkk güselllllll görünüyo..Uğrayamadım ne zamandır biliyorum ama malum tüm vaktimi alan oğluma bir de pasta işi eklendi..E bende hiç komşucuklarımı dolaşamaz oldum..Öpüyorum güzel nanaklarından..kucak dolusu sevgiler cicimmm :)
OOO ne güzel bir görüntü bu bende çok severim vanım istedi valla evde yapma fikride çokgüzel tarif için teşekkürler ellerine sağlık Nino'cuğum.
Sevgiler...
Hımmm harikaaa... Nefis... Misss...
Canım ellerine sağlık...
Sevgiyle...
Nihan'cım ellerine sağlık, hiç tantuni yememiş de olsam canım çekti fotoğraflardan ve anlatımından :)
Canım gene ne guzellıkler yapmışın .Ellerine sağlık.Kucak dolusu sevgıler...
Bayılırım oy oy oyyyyyyy nefis olmuş.Eline sağlık.
ben tantuniye bayılırım. yanında birde süs biberi turşusu ile offf offf yemede yanında yat. ellerinize sağlık. benim yerimede yiyin. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com
Bir dürüm ben de istiyorum. Canım ellerine sağlık.
Sevgiler…
Tantuniyi İzmir' de en güzel yapan yerlerden biri Orman Restorantdır. Yani benim için kesin böyle:) Senin yaptığın da en az onun kadar güzel görünüyor. Eline sağlık tatlım:)
Sevgilerimle...
hiç yemedim tantuni ama adını çok duydum ve en kısa sürede deniyeceğim bende..
eline koluna sağlıkk harikaa görünüyorrrrrrrr..
sevgilerrrr..
mmmm,yine misler gibi bir tarif hazırlamışsın canım,ellerine sağlık....sen yaparsan en iyisini yaparsın,bunu artık hepimiz biliyoruz:)
offf ben bayılırım tantuniye çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım öpüyorum sevgiler
Ellerine saglik Nihan'cigim,
Ne guzel seylar yapiyorsun, sevgiler.
offffff ya kim yapacak şimdi
canımız çekti
eline sağlık harikalar
canım harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Tantuniye bayilirim. Gerci disarida hic yemedim ve hep tariflere göre kendim yapiyorum ama cok begendigim bir yiyecek. Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik canim.
Ninom,
çok geçmiş olsun oğluşuna.bu aralar çok salgın varmış dikkatli olun canım.Tantuniyi bende denemiştim gerçekten de çok lezzetli oluyor.Ellerine sağlık canım.Malum etkinlikle uğraşıyorum sık sık uğrayamadım.Bu arada etkinliğin süresini uzattık hala tarif yollayabilrsin canım.Sevgiler
Canım, çok geçmiş olsun, yuvada diğer çocuklarla beraber olduğundan mikrop bulaşmıştır.. İnternete baktım bununla ilgili, http://www.saglikbilgisi.com/makale/Anjin
linkine bir göz at istersen.. Acil şifalar dilerim..
Çok güzel görünüyor Nihan'cığım, ellerine ağlık. Oğluşuna geçmiş olsun.
Sevgilerimle.
Ellerine sağlık Nino'cuk o nefis şey evde de yapılabiliyor demek eh tarif senden denemesi bizden olsun :))
Servgiler...
cnm ya ne beceriklisin,lavaşları bile kendin yapmıssın,bir de oklava niye kullanamıyorsun anlayamadım o çarşaf böreklerini kim yapıyordu.slmlar.
ay canım sen benim mersinimin tantunisini mi yaptııın.enfes enfes.ah olsa da yesek şimdi.eline sağlık canım..
Ellerine saglik nihancigim cok lezziz yapimi kolay ve pratik..Ayrica büyük gecmis olsun acil sifalar dilerim kücük prensimize ..
SEVGILER
Ellerine sağlık nihancım harika görünüyor. Hamile hamile nerden bulacam ben şimdi tantuni yaa :))
Sevgiler...
namini cok duydum...cokda merak ediyorum aslinda.ama tahmin edilebilecek bi tadi oldugunu dusunuyorum:)sanirim lahmacun kivaminda bisey :)
ellerine saglik
öpüyorum
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Oğluşuna öncelikle geçmiş olsun diyorum.Çocuklar keşke hiç hasta olmasa .İnsan çok üzülüyor.
Tantuni harika görünüyor.Ellerine sağlık.Sen çok hamaratsın.Hem okul hem çocuk valla bravoo
üf büyük kayıp uzun zamandır benim için şu tantuniden yiyememek:)
çok merak ediyorum tadını et yemeklerini seven biri olarak.
Nihan'cığım merhaba canım,
Ellerine sağlık. Tantuni nefis.
Ahmet'imin bayramını kutluyorum.
Nice yıllara. Sevgiler.
guldenelkan.blogcu.com
Ellerine sağlık Nino,görüntü gerçekten muhteşem.
Sevgili Nihancigim Tantuniyi bende merak ediyorum. Artik Mersine gidince yeriz insallah. Eger gidemesek senden alirim artik tarifini canim. Ellerine saglik pek bi guzel olmus. Sevgiler
Sevgili Nihancigim Tantuniyi bende merak ediyorum. Artik Mersine gidince yeriz insallah. Eger gidemesek senden alirim artik tarifini canim. Ellerine saglik pek bi guzel olmus. Sevgiler
bende hiç yemedim tantuni eva rtık yapmak istyorum google aramamda tarifinizi okurken ilk defa sizin tarifte gördüm lavaşın içine ekmek koylduğu bunu bir sebeb vramı acaba.maya yerin ekmekmi kullandınız anlayamadımdoğrusu ama görüntü harika
bende hiç yemedim tantuni eva rtık yapmak istyorum google aramamda tarifinizi okurken ilk defa sizin tarifte gördüm lavaşın içine ekmek koylduğu bunu bir sebeb vramı acaba.maya yerin ekmekmi kullandınız anlayamadımdoğrusu ama görüntü harika
ayliz merhaba
lavasi sormussun evet mayalamak icin ekmek kullaniliyor ve harika oluyor tavsiye ederim ;)
Şimdi olsa da yesek......
Yorum Gönder