24 Ocak 2015

DEREOTLU ve COREKOTLU KURABIYE


Sut yapan tariflere bir yenisini daha ekleyelim. Dereotu bolbol yemek lazim. Salata, corba ne bulursam icine dereotu katiyorum. Oglum 7,5 aylik olmak uzere, hayalim ve duam 2 yasina kadar emsin yonunde. Bakalim basarabilecekmiyim ama bunu basarmak icin de aklima ne gelirse yapiyorum. Dereotunu kurabiyede denemek geldi sabah aklima. Hemen sivadim kollari. Sonra corekotunun olum haric her derde deva oldugunu hatirlayinca dedim biraz corekotuyla dereotu nefis olacak. Ve temel kurabiye tarifine bunlari ekleyince nefis bisi cikti ortaya. Yapan ve yiyen herkese sifa olmasini diliyorum. Nino'dan sevgiler...



MALZEMELER

1 paket tuzsuz tereyagi oda sicakliginda erimis
2 yemek kasigi corekotu
1 demet ince ince kiyilmis dereotu
1 cay bardagindan 2 parmak eksik sivi yag
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (sarisi uzerine surulecek)
2 bardak un (bu yaklasik bir miktar kivamini siz zevkinize gore ayarlayabilirsiniz)

YAPILISI

Tum malzemeleri derin bir kabin icine alip, bir bardak unu icine ekleyin ve iyice yogurun. Ikinci bardak unu yavas yavas ilave edin. Hamurun kivami ne sert, ne de cok yumusak, orta kivam olacak. Un iki bardak kullandim ben ancak unun eksik ya da fazla olmasi hem unun kalinligina hemde sizin zevkinize kaliyor biraz. Firininizi 200 dereceye ayarlayin. Guzelce yogurdugunuz hamuru, yagli kagit serdiginiz firin tepsinize kucuk kucuk minik lokmalar halinde yuvarlayip, araliklarla dizin. Uzerine ayirdiginiz yumurta sarisindan surup, firina verin. Yaklasik 15-20 dakikada uzeri kizariyor, sonra firindan alabilirsiniz. Bir sure tepside sogumasini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...


2 yorum:

Öznur Korkut dedi ki...

En sevdiğim, en hafif ve en lezzetli kurabiye :)) ellerinize sağlık, sevgiler...

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Mis gibi kokmuştur onlar pişerken,ellerinize sağlık.