Hamuru Icin
200gr un
250 gr pudra sekeri
4 cay kasigi kabartma tozu
1 tutam tuz
4 yumurta
100 gr eritilmis tereyagi
Surubu Icin
250 gr toz seker
600 ml su
200 gr pudra sekeri
1 limon suyu
100 ml meyve suyu (tercihen ananas ya da portal-ben seftali suyu kullandim)
YAPILISI
Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Diger hamur malzemelerinide ekleyip, iyice karistirin. Firini onceden 200 derecede isitin. Harci kek kalibina dokun ve onceden isinmis firina verin. Yaklasik olarak 35-40 dakika kadar pisecek, uzeri iyice kizarmadan firindan almak gerekiyor. Kek piserken surubunu hazirlayin. Tum malzemeleri tencereye alin ve 5 dakika kaynatin. Kek firindan cikar cikmaz, sicak surubu yavas yavas uzerine dokun. Surubu yeterince cektikten sonra servis tabagina alip, uzerini meyve, pudra sekeri veya krema ile susleyerek servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN