26 Şubat 2007

ANTEP FISTIKLI CIKOLATALI SPIRAL PASTA



  • MALZEMELER
  • Pandispanya Icin
  • 3 Yumurta
  • 3 Kahve Fincani Seker
  • 4 Kahve Fincani Un
  • 1 Yemek Kasigi Sut
  • 1 Yemek Kasigi Sivi Yag
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Suslemek Icin
  • 1 Paket Sade Krem Santi
  • 1 Paket Dr. Oetker Vanilyali Cream Ole
  • 3 Su Bardagi Sut
  • Ulker Damla Cikolata
  • Tuzsuz Antep Fistigi
  • 100 gr. Bitter Cikolata
  • YAPILISI
  • Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu eliyerek ilave edin. Diger malzemleride ekleyip cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. Bir cezveye su koyun ve ocagi acin. Cezvenin uzerini kapatacak buyuklukte baska bir cezveye bitter cikolatayi koyup, su dolu cezvenin ustune yerlestirin. (Boylece Benmari usulu cikolatayi eritmis olacaksiniz.) 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 1 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, kalan 1 su bardagi sutle iki katinida islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 3/1'i ileuzerini kaplayin. Damla cikolata ve antep fistigi serpitirip, kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kalan kremanizla kekin her tarafini kapatin. Benmari usulu erittiginiz bitter cikolatayi, pasta siringasinin icine doldurun, siringanin yazi yazma ucuyla, pastanin uzerine kucukten buyuge dogru spiraller (daireler) cizin. Bir kurdan yardimiyla, spirallere cizikler atarak, sekiller verin, antep fistigiyla pastanizin ortasini ve kenarlarini susleyin. Pastanizi 1 gece buzdolabinda dinlendirin. Buzdolabinda ustundeki cikolata sekilleri donuyor ve muhtesem bir tad... AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: