26 Şubat 2007

MEYVELI PASTA





  • MALZEMELER

  • 7 Yumurta

  • 7 Fincan Seker

  • 9 Fincan Un

  • 1 Paket Kabartma Tozu

  • 3 Yemek Kasigi Sut

  • 3 Yemek Kasigi Sivi Yag

  • Suslemek Icin

  • Mevsim Meyveleri

  • Kiraz sekerlemesi

  • Vanilyali Krem Ole

  • 2.5 su bardagi sut

  • YAPILISI

  • 2.5 su bardagi sutle, krem ole'yi cirpin ve buzdolabinda bekletin. Seker ve yumurtalari 5 dk. cirpin ve diger malzemeleri icine ekleyip dusuk devirde cirpmaya devam edin. Yaglanmis kaliba harcinizi dokun ve 170 dereceye ayarlanmis firinda 30 dakika pisirin. 30 dakika sonunda firini kapatin, kapagini acmadan 15 dakika daha pandispanyayi firinda dinlendirin. Firindan cikan pandispanya soguduktan sonra ikiye kesip, alt kismini sutle biraz islatin. Sogumus kremanizindan birazini icine surup, meyvelerle doldurun. Pandispanyanizin ust katinida sutle islatip, meyvelerin uzerine kapatin, kalan kremayla her tarafini kaplayip, meyve ve kiraz sekerlemeleriyle susleyin.AFIYET OLSUN

  • *** Kermes icin yaptigim pastalardan. Pastalarinizi bir gece buzdolabinda dinlendirirseniz, tadi daha guzel olacaktir...

Hiç yorum yok: